ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

UEFA: Όλες οι επίσημες αποφάσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας

Newsroom 24sports

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στη σημερινή της συνεδρία, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με το θέμα του τρόπου επιλογής των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2020-2021.

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση της, η οποία, μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

Ως αποτέλεσμα των παραστάσεων που έγιναν από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Σκωτίας και του Βελγίου, η Εκτελεστική Επιτροπή αναγνωρίζει τα ζητήματα που προκύπτουν και ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την επιλογή των ομάδων που θα αγωνιστούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2020-2021. Παραμένει αδιαπραγμάτευτή η αρχή ότι, ο τρόπος επιλογής πρέπει να στηρίζεται σε αθλητικά κριτήρια.

Η UEFA παροτρύνει τις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους

Ως εκ τούτου, η UEFA παροτρύνει όλες τις Ομοσπονδίες και τις Λίγκες να εξαντλήσουν όλες τις πιθανές επιλογές για ολοκλήρωση των κορυφαίων διοργανώσεων τους, προκειμένου, η συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ακολουθήσει τη φυσιολογική οδό, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Ωστόσο, η UEFA τονίζει πως, η υγεία των ποδοσφαιριστών, των θεατών και όλων όσων εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, πρέπει να παραμείνει η κορυφαία προτεραιότητα όλων.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η κατάσταση της Πανδημίας να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν διακοπεί, να ολοκληρωθούν, επιτρέποντας στα σωματεία να προκριθούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αθλητικά κριτήρια. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, κυρίως για ημερολογιακούς λόγους, θα ήταν προτιμότερο οι διακοπείσες διοργανώσεις, όταν θα επαναρχίσουν, να διεξαχθούν με τέτοια μορφή, ούτως ώστε οι ομάδες να έχουν ακόμη την ευκαιρία να προκριθούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αθλητικά κριτήρια.

Εάν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και όλες οι προσπάθειες και οι Ομοσπονδίες ενδέχεται να έχουν νόμιμους λόγους να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις τους, αυτό μπορεί να γίνει κυρίως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

-Ύπαρξη επίσημης οδηγίας που να απαγορεύει τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων στη χώρα, πριν από μια ημερομηνία που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν, χωρίς να επηρεάζεται το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν.

-Ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα τα οποία θα καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της σεζόν, αφού θα έμπαινε σε κίνδυνο η οικονομική σταθερότητα των σωματείων.

Αν λοιπόν, ένα εγχώριο Πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί για νόμιμους λόγους, βάσει των πιο πάνω δεδομένων, η UEFA απαιτεί από την επηρεαζόμενη Ομοσπονδία να επιλέξει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2020-2021 βασιζόμενη σε αθλητικά κριτήρια από την εγχώρια διοργάνωση της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020.

Η διαδικασία επιλογής των ομάδων πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά, διαφανή και αμερόληπτα κριτήρια. Οι Ομοσπονδίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν τις τελικές θέσεις στις διοργανώσεις τους, έχοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες της κάθε διοργάνωσης.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί ή να αξιολογήσει τη συμμετοχή οποιουδήποτε συλλόγου που προτείνεται από Ομοσπονδία της οποίας το Πρωτάθλημα έχει διακοπεί, κυρίως όταν:

-Αν το εγχώριο Πρωτάθλημα δεν έχει διακοπεί βάσει των λόγων που έχουν αποφασιστεί από την UEFA ή βάσει οποιωνδήποτε άλλων λόγων δημόσιας υγείας.

-Αν η επιλογή των συλλόγων έγινε με μη αντικειμενική και διαφανή διαδικασία σύμφωνα με την οποία, ο Σύλλογος που έχει επιλεγεί από την Ομοσπονδία, δεν πληροί τα αθλητικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

-Αν υπάρχει το κοινό αίσθημα της αδικίας για την ομάδα που έχει επιλεγεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση