ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοσκόπηση Alpha - Προβάδισμα Χριστοδουλίδη, μάχη Αβέρωφ-Μαυρογιάννη

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσα από δείγμα 1006 ερωτηθέντων και ανάμεσα σε άτομα άνω των 18 ετών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντικό προβάδισμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και μάχη Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη για το εισιτήριο του Β’ Γύρου των Προεδρικών Εκλογών κατέδειξε η δημοσκόπηση της RAI Consultants που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του Alphanews.Live.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσα από δείγμα 1006 ερωτηθέντων και ανάμεσα σε άτομα άνω των 18 ετών -με δικαίωμα ψήφου- ενώ χρησιμοποιήθηκε τυχαία δειγματοληψία και ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο με το στατιστικό λάθος να τοποθετείται στις 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόθεση ψήφου Ά γύρου

Στο καίριο θέμα της πρόθεσης ψήφου -για τον 1ο γύρο- και υπό το ερώτημα ποιον υποψήφιο θα ψηφίζατε εάν οι Προεδρικές Εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή ισχυρό προβάδισμα φέρεται να έχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης που συγκέντρωσε ποσοστό 33,1%, ακολουθούμενος από τους Ανδρέα Μαυρογιάννη με 12,5%, Αβέρωφ Νεοφύτου με 11,9%, Αχιλλέα Δημητριάδη με 4,9% και Χρίστο Χρίστου με 4,3%. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωσε 4%, ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,7%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,7% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς 0,5%. Ποσοστό 0,4% απάντησε «άλλος». Σημειώνεται ότι ποσοστό 15,5% των συμμετεχόντων δηλώνουν αναποφάσιστοι, 5,3% δεν απάντησαν, 2,9% Λευκό/άκυρο, ενώ 2,2% απάντησαν ότι δεν θα ψήφιζαν.

Τα σενάρια του Β’ γύρου - Πρόθεση ψήφου

Στο σενάριο που στον Β’ γύρο βρεθεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ανδρέας Μαυρογιάννης ο κύριος Χριστοδουλίδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 52.8% έναντι 20.9% του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σε αυτό το σενάριο ποσοστό 10.1% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 5.8% ότι δε θα ψήφιζαν, 5.2% ότι θα προτιμούσαν λευκό/άκυρο ενώ 5.2% δεν απάντησαν.

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρισκόταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 54,8% έναντι 16,6% του Αβέρωφ Νεοφύτου. 9,9% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 7,4% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 6,4% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 4,9% δεν απάντησαν.

Τελευταίο σενάριο αυτό που φέρνει στο δεύτερο γύρο τους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κύριος Μαυρογιάννης θα συγκέντρωνε ποσοστό 37.2% έναντι 25.5% του κυρίου Νεοφύτου την ίδια ώρα που 11.5% θα έριχνε λευκό/άκυρο, 9.9% αναποφάσιστοι, 9.7% ότι δε θα ψήφιζαν ενώ ποσοστό 6.3% δεν απάντησε.

Παράσταση νίκης - Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές;

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τελικά τις εκλογές -ασχέτως του τι θα ψηφίσετε- 36% βλέπει νικητή τον Νίκο Χριστοδουλίδη, 29% τον Αβέρωφ Νεοφύτου, 7% τον Ανδρέα Μαυρογιάννη την ώρα που 28% των ερωτηθέντων απάντησε πως δε γνωρίζει δεν απαντά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση