ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ: Χωρίς περιθώρια

Κλειστά χαρτιά από Χιμένεθ, τα δύο εναλλακτικά πλάνα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Το πρωτάθλημα μπορεί να απέκτησε ξάφνου και πάλι ενδιαφέρον μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, αλλά η ΑΕΚ έχει τις δικές της έγνοιες. Στην αποψινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ανάγκη τους τρεις βαθμούς, καθώς μετά τη χθεσινή νίκη της Ξάνθης επί του Πλατανιά βρίσκονται στο -3 από την πέμπτη θέση που εξασφαλίζει και την τελευταία θέση για τα play offs.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν δύο εναλλακτικά πλάνα στο μυαλό του, τη στιγμή που εκτός μάχης είναι οι Γκάλο, Πατίτο, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης.

Το πρώτο είναι να παρατάξει την ΑΕΚ με δύο επιθετικούς, τον Πέκχαρτ και λίγο πίσω του τον Αραούχο, με τον Μάνταλο και τον Χριστοδουλόπουλο στα άκρα. Το άλλο προβλέπει τον Αραούχο μοναδικό προωθημένο και πίσω του την τριάδα των Μάνταλου, Χριστοδουλόπουλου και Μπακασέτα ή Βάργκας. Σε κάθε περίπτωση, για τη μεσαία γραμμή θα προτιμηθούν δύο εκ των Σιμόες, Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς, ενώ για την τετράδα της άμυνας οι επιλογές είναι μετρημένες με τους Ντίντακ, Κολοβέτσιο, Βράνιες και Λαμπρόπουλο. Όσον αφορά στο τέρμα, όλα δείχνουν πως ο Μπάρκας θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια αντί του Ανέστη.

Στη 19μελή αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται μετά από δυόμισι μήνες ο Αραβίδης, όπως επίσης-πέρα από όλους τους παραπάνω-και οι Βινίσιους Γαλανόπουλος και Αλμέιδα. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα έχουν τη στήριξη οπαδών τους μετά τη σχετική απαγόρευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ έχει να κερδίσει στη Νέα Σμύρνη από την περίοδο 2011/12, στο τελευταίο ματς της πρώτης θητείας του Μανόλο Χιμένεθ. Συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής η «Ένωση» μετρά 24 νίκες, 14 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X