ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παλλικαρίσιος βαθμός!

Πολύτιμο βαθμό πήρε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες κόντρα στο Βέλγιο

Πολύτιμο βαθμό πήρε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες κόντρα στο Βέλγιο. Ο Μήτρογλου το γκολ της Ελλάδας και ο Λουκάκου το γκολ των Βέλγων. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Ελλάδα.

Αναγνωριστικά άρχισε το ματς στις Βρυξέλλες, με το Βέλγιο να μπαίνει πολύ πιο δυνατά στο ματς, όμως την Εθνική Ελλάδας να κλείνει καλά τους χώρους προς την εστία της. Στο 13’, ο Μαρουάν Φελαϊνί είχε μια κεφαλιά άουτ από σέντρα του Μέρτενς. Στη συνέχεια, η εθνική Βελγίου συνέχιζε να πιέζει, με τα ποσοστά κατοχής να είναι συντριπτικά υπέρ του.  Στο 31’ και πάλι ο Φελαϊνί έκανε το τακουνάκι, όμως ο Στέφανος Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά. Στο 36’, ο Ρατζά Ναϊνγκολάν έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελλάδα. Μόλις στην πρώτη φάση , ο Κώστας Μήτρογλου με πλασέ άνοιξε το σκορ στην πρώτη τελική της ομάδας του Μίκαελ Σκίμπε στο ματς. Στο 65’, η ελληνική ομάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 74’, οι Βέλγοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με Μέρτενς και Λουκάκου. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες συνέχισε να πιέζει, με την Ελλάδα να αντιστέκεται. Στο 82’ ο Βίτσελ έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας ο Λουκάκου με γυριστό σουτ σημείωσε το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να φέρει τούμπα το ματς, όταν την κεφαλιά του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπίνο. Στο 90+ 6, η Ελλάδα έμεινε με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Τζαβέλα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Ελλάδα να παίρνει ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση από τον 8ο όμιλο. Διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς. Το Βέλγιο παρέμεινε στην κορυφή με 13.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (83' Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου

Ελλάδα: Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μάνταλος (84' Ζέκα), Μήτρογλου (90+1 Βέλλιος)

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση