ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Do or die αναμέτρηση για τη γαλανόλευκη στο Telekom Center!

Στόχος να μείνει ζωντανή για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ του 2027

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το βράδυ της Δευτέρας (19:00) καλείται να δώσει μία από τις σημαντικότερες μάχες της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027. Απέναντι στην Ισπανία, στο πιθανότατα κατάμεστο Telekom Center, η «γαλανόλευκη» χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.

Η ήττα από την Ουκρανία με σκορ 82-76 στη Ρίγα έφερε την Ελλάδα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς το ρεκόρ της υποχώρησε στο 3-4 και πλέον τα περιθώρια για απώλειες έχουν ουσιαστικά στενέψει επικίνδυνα. Η αναμέτρηση με τη «ρόχα», που βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 5-2, αποκτά, έτσι, χαρακτήρα τελικού.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη γνωρίζει πως δεν αρκεί απλώς μία καλή εμφάνιση. Χρειάζεται αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου, ο οποίος βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση και έχει κάνει σημαντικό βήμα προς την επόμενη φάση.

Στο πλευρό της Εθνικής θα βρίσκονται χιλιάδες φίλαθλοι, δημιουργώντας τις συνθήκες για μία μεγάλη μπασκετική βραδιά. Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να μετατρέψει την ενέργεια της έδρας σε αγωνιστικό πλεονέκτημα και να πάρει τη νίκη που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να διεκδικεί την παρουσία της στο Μουντομπάσκετ του 2027.

Στα αγωνιστικά, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πήρε το πράσινο φως από το ιατρικό τιμ, προπονήθηκε με την ομάδα και θα πάρει τη θέση του Νίκου Περσίδη. Υπενθυμίζεται πως είχε υποστεί μερική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο φιλικό του προηγούμενου Σαββάτου με την Πολωνία, αλλά η κατάστασή του παρουσίασε θεαματική βελτίωση και έτσι επανήλθε στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη.

Η δωδεκάδα της ελληνικής ομάδας: Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νικ Καλάθης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αντώνης Καραγιαννίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Όμηρος Νετζήπογλου, Θανάσης Μπαζίνας.

Η Ισπανία άφησε εκτός δωδεκάδας τους Γιούστα και Αλμάνσα. Ο προπονητής της ομάδας, Τσους Ματέο, θα έχει στη διάθεσή του τους: Άλβαρο Καρντένας (Βαλένθια), Μπάμπα Μίλερ (Κλίπερς), Σέρχιο Ντε Λαρέα (Μάβερικς), Χάιμε Πραντίγια (Ρεάλ), Μάριο Σεντ-Σουπερί (Βαλένθια), Νταρίο Μπριθουέλα (Μπαρτσελόνα), Αλμπέρτο Ντίαθ (Μάλαγα), Ούγκο Γκονζάλεθ (Σέλτικς), Γουίλι Ερνανγκόμεθ (Μάλαγα), Αντάι Μάρα (Θάντερ), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Παναθηναϊκός), Ζοέλ Πάρα (Μπαρτσελόνα).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της Εθνικής

1η αγωνιστική: Ουκρανία – Ελλάδα 82-76
2η αγωνιστική: Ελλάδα – Ισπανία (31/8, 19:00)
3η αγωνιστική: Ελλάδα – Γεωργία (26/11)
4η αγωνιστική: Ισπανία – Ελλάδα (29/11)
5η αγωνιστική: Ελλάδα – Ουκρανία (26/2)
6η αγωνιστική: Γεωργία – Ελλάδα (1/3)

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ισπανία 5-2
2. Ουκρανία 5-2
3. Μαυροβούνιο 4-3
4. Πορτογαλία 4-3
5. Γεωργία 3-4
6. Ελλάδα 3-4

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ