ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λύγισε» τη Στουρμ ο ευρω-Παναθηναϊκός

«Λύγισε» τη Στουρμ ο ευρω-Παναθηναϊκός

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήξερε πολύ καλά τι διακυβευόταν σε αυτό το ματς. Η νίκη ήταν εφικτό και απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο. Και πάλεψε γι’ αυτή, έχοντας μάθει από το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε κάνει την Κυριακή στις Σέρρες.

Ο ευρω-Παναθηναϊκός, μετά το Μάλμε, εμφανίστηκε ξανά στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Στουρμ Γκρατς και ούτε η βροχή στάθηκε εμπόδιο στον δρόμο προς τη νίκη.

Αυτή ήρθε με τελικό σκορ 2-1, με μεστή εμφάνιση, με πρωταγωνιστές και με τον Καλάμπρια να υπογράφει το αποτέλεσμα που έφερε το «τριφύλλι» στους 9 βαθμούς στη League Phase του Europa League, ανοίγοντας τον δρόμο ακόμη και για την 8άδα της διοργάνωσης.

Το ματς

Σοβαρός, πειθαρχημένος και οργανωμένος Παναθηναϊκός. Από το πρώτο ημίχρονο έδειξε διαφορετικό πρόσωπο, καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στην έναρξη του ματς της περασμένης Κυριακής στις Σέρρες. Με τον Ζαρουρί σε ρόλο-έκπληξη αλλά σε δαιμονιώδη βραδιά, οι «πράσινοι» επιχείρησαν να τρέξουν από τις πτέρυγες. Ο Καλάμπρια δούλευε εξαιρετικά το overlap στον Τετέ, ενώ οι Τζούριτσιτς-Ζαρουρί από αριστερά προσπαθούσαν να συνδυαστούν.

Η άμυνα των Αυστριακών σε σετ παιχνίδι έδειχνε δυσκολοκατάβλητη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός στο τρανζίσιον -όταν του δινόταν η ευκαιρία να τρέξει- γινόταν απειλητικός από τις πτέρυγες.

Ο Σφιντέρσκι, που δείχνει να ευνοείται από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια (αν και δεν συνέβη το ίδιο στο Μάλμε), ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά το «τριφύλλι». Σε μια φάση που κέρδισε όλη τη λάμψη ο Ζαρουρί: Ένα κοντρόλ, μια σέντρα με εξωτερικό φάλτσο, μαγική τροχιά της μπάλας και κεφαλιά του Πολωνού στην αντίθετη κατεύθυνση από την κίνηση του πορτιέρε της Στουρμ για το 1-0.

Οι σωστές καλύψεις στα μετόπισθεν και ο Τσέριν, που είχε τις κινήσεις στα χαφ υπό την επίβλεψη του Μπακασέτα, κράτησαν τον Παναθηναϊκό ασφαλή και μακριά από απειλές. Και όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ από το πουθενά και απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Στο 34' ο Κιτεϊσβίλι, με μακρινό σουτ και άπλετο χώρο πριν ο Τσέριν προλάβει να πιέσει, πέτυχε ένα από τα γκολ της αγωνιστικής στο Europa League για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η νωθρότητα έκανε την εμφάνισή της στον Παναθηναϊκό. Οι κλειστοί διάδρομοι στον άξονα περιόρισαν τις προσπάθειες των Τσέριν και Μπακασέτα, ενώ ο Σφιντέρσκι περιορίστηκε σε διεκδικήσεις μεταβιβάσεων από τον αέρα, έπειτα από γεμίσματα από τις πτέρυγες. Έτσι, η μπάλα κατέληγε συνεχώς είτε στον Τετέ, είτε στον Ζαρουρί, χωρίς να δημιουργείται η απαιτούμενη απειλή από τον κεντρικό άξονα.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μπενίτεθ επέλεξε να περάσει τον Τσιριβέγια ως στήριγμα του Τσέριν στα χαφ. Ο Ζαρουρί παρέμεινε σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, ενώ ο Μπακασέτας μεταφέρθηκε δεξιά, πλαισιώνοντας μαζί με τον Τζούριτσιτς τον Πάντοβιτς που επίσης μπήκε στο ματς. Ο τελευταίος μάλιστα συμμετείχε στη φάση που χάρισε τη νίκη στους «πράσινους».

Μεταβίβαση προς τα δεξιά για τον Καλάμπρια, που πήρε την μπάλα από τον Μπακασέτα με μία επαφή. Εντός περιοχής, ο πρώην αρχηγός της Μίλαν έκανε ντρίμπλα με την μπάλα ψηλά, άδειασε τον αντίπαλο και με πλασέ στον αέρα διαμόρφωσε το 2-1 στο 73ο λεπτό, υπογράφοντας το «τρίποντο» του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Καλάμπρια (80' Κώτσιρας), Τουμπά, Ίνγκασον, Πάλμερ, Ζαρουρί, Τσέριν, Μπακασέτας (85' Μλαντένοβιτς), Τετέ (65' Τσιριβέγια), Τζούριτσιτς, Σφιντέρσκι (65' Πάντοβιτς)

Στουρμ Γκρατς: Κρίστενσεν, Μίτσελ (46' Μάλιτς), Αϊγού, Γκεϊρχόφερ, Κάριτς, Τσικουάνι, Ράζγκα (61' Καγιόμπο), Στάνκοβιτς, Κιτεϊσβίλι, Γιάτα (78' Γκργκιτς), Μαλόουν (61' Χόρβατ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Με σφραγίδα Μπενίτεθ, μαγικό γκολ Γέντβαϊ και τέρματα Ζαρουρί-Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός μ επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού
24sports.com.cy
 |  ΕΛΛΑΔΑ