ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:20
 

Παναθηναϊκός: Απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών!

Η οριστική διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, φέρνει τους «πράσινους» αντιμέτωπους με εξοντωτικές ποινές

Newsroom 24sports

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται για τον Παναθηναϊκό η αφαίρεση τριών (3) βαθμών και υπό προϋποθέσεις απειλείται με αφαίρεση επιπλέον τριών (3) για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ειδικότερα:

Οι «πράσινοι» αναμένεται να θεωρηθούν υπαίτιοι της οριστικής διακοπής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, γεγονός που σημαίνει ότι βάσει του Άρθρου 21 του ΚΑΠ, θα του αφαιρεθούν 3 βαθμοί, θα του επιβληθεί ένα πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ και το ματς θα κατακυρωθεί στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απειλείται με επιπλέον ποινές για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και πάντα ανάλογα με το τι έχουν γράψει στις εκθέσεις τους οι παρατηρητές του αγώνα και η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για 2 έως 4 αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Συνεπώς, αν προκύψει από τις εκθέσεις ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων τότε ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών συνολικά και φυσικά εξοντωτικό πρόστιμο και τιμωρία έδρας.

Αν από τις εκθέσεις δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες και φθορές ιδιοκτησίας, τότε για τα επεισόδια θα του επιβληθεί μόνο πρόστιμο (20.000 έως 100.000 ευρώ) και θα του αφαιρεθούν και τρεις (3) βαθμοί για την διακοπή του αγώνα ως υπαίτιος.

Ο αθλητικός δικαστής θα έχει πάρει τις εκθέσεις και όλο το οπτικο-ακουστικό υλικό στα χέρια του ως την Τρίτη και ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει κληθεί σε απολογία και θα του έχουν επιβληθεί ποινές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X