ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέμπτη φορά στην εξαετία

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ τα λένε συχνά για το κύπελλο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το κύπελλο είναι γνωστό πως αποτελεί μια διοργάνωση που πολλές φορές οι, μεγάλες, ομάδες την βάζουν ως προτεραιότητα όταν δεν τους βγουν τα πράγματα στο πρωτάθλημα.  Για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, ανεξάρτητα του πόσο τους ενδιαφέρει κατά καιρούς το κύπελλο, όταν είναι να παίξουν μεταξύ τους κάτι ιδιαίτερο περιμένεις να συμβεί.

Είναι κι ένα ζευγάρι που μας εμφανίζεται κάθε χρόνο στο μενού του θεσμού, με τη φετινή να είναι η πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια που θα τα πουν.

Είχαν κάνει ένα διάλειμμα μετά τους ημιτελικούς του 2004 περίπου οκτώ χρόνων, όμως επανήλθαν για πολλά περισσότερα. Να θυμηθούμε στιγμές από τις αναμετρήσεις τους.

Το 2011-12 ήταν η χρονιά όνειρο για την ΑΕΛ και οι αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ οι πλέον έντονοι στο καλεντάρι της περιόδου. Όλοι μεγάλες μάχες και αυτοί για τους «16» του κυπέλλου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Ένα γκολ του Βοού έκρινε το πρώτο ματς στο ΓΣΠ 1-0 για την ΑΕΛ και στον επαναληπτικό, που ελέω Ευρώπης του ΑΠΟΕΛ καθυστέρησε να γίνει (σας θυμίζει κάτι αυτό;) ένα 0-0 έφτασε στους Λεμεσιανούς να περάσουν.

Ένα χρόνο μετά και πάλι στους «16», το έργο είχε ίδιο φινάλε αλλά εντελώς διαφορετική πλοκή. Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε με 2-0 από το Τσίρειο, όμως στο ΓΣΠ σε ένα «τρελό» ματς η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει νωρίς με 1-0 και κατάφερε να βρει τρία γκολ, το τρίτο με απίθανη καραμπόλα, που της έδωσαν την πρόκριση με το 3-1 που κέρδισε. Αποκλεισμός σοκ που προκάλεσε πολλά προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τότε, που το έσωσαν μετά με την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα.

Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήρθε το 2014 όταν πάλι για τους «16» τα είπε με την ΑΕΛ. Με Σέρινταν, που τόσο «πλήγωσε» την ΑΕΛ εκείνη τη σεζόν, 1-0 το πρώτο ματς και με «Γεια σας είμαι ο Ντε Βινσέντι» στον επαναληπτικό με τον Αργεντινό να μοιράζει το γκολ της πρόκρισης στον Μαντούκα. Το πήγε μέχρι τέλους τότε ο ΑΠΟΕΛ και έκανε νταμπλ.

Αν ψάχναμε το πλέον σημαντικό μεταξύ τους ματς, δε θα ήταν άλλο από τον τελικό του 2015 στο ΓΣΖ, που δυστυχώς σημαδεύτηκε από άσχημα πράγματα. Η ΑΕΛ προηγήθηκε και κυριαρχούσε μέχρι που ο Ντε Βινσέντι έκανε ένα φάουλ από… σπίτι του και ισοφάρισε. Τελικό σκορ 4-2, ο ΑΠΟΕΛ δεύτερο σερί νταμπλ και η ΑΕΛ βυθίστηκε σε εσωστρέφεια που της πήρε καιρό να ξεπεράσει.

Πέρσι έκαναν διάλειμμα, οι δυο τους αποκλείστηκαν από τον μετέπειτα κυπελλούχο Απόλλωνα, αλλά φέτος επιστρέφουν. Η ΑΕΛ το έχει ως προτεραιότητα, ο ΑΠΟΕΛ ως αυτονόητο στόχο κάθε χρονιάς που πρέπει να κατακτήσει γιατί αυτό κάνει με όλους τους τίτλους που διεκδικεί. Σε κακή κατάσταση η ΑΕΛ εδώ και καιρό, κουρασμένος δείχνει ο ΑΠΟΕΛ και αυτό προσθέτει σασπένς στη μονομαχία. Τα υπόλοιπα σε ΓΣΠ και Τσίρειο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X