ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Μιχαηλίδης για κάρτα φιλάθλου και νέο γήπεδο Λεμεσού

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του ΚΟΑ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφαση του ΚΟΑ για δημιουργία αθλητικού μουσείου, στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, αλλά και στην Κάρτα Φιλάθλου.

Αναλυτικά:

Για την Εθνική: «Δύσκολο παιχνίδι αλλά παίζουμε στην έδρας μας, αυτή η Εθνική μας σύγχισε. Έχουν την υποχρέωση να κάνουν ότι μπορούν, ελπίζω να έχουμε την τύχη μαζί μας, για να ξαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι μπορούμε κάτι καλύτερο. Θα δω το παιχνίδι με τη Μάλτα, ελπίζω να κερδίσουμε, αλλά δε πρέπει να υποτιμήσαμε γιατί πληρώσαμε πολύ ακριβά εκείνη την υπεροψία μας».

Για το αθλητικό μουσείο: «Το συζητήσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει όραμα και προσδοκίες, έχουμε αρκετό υλικό στον οργανισμό, αρχίσαμε ήδη από την προηγουμένη διοίκηση σε ψηφιοποίηση του υλικού μας σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και είμαστε στο δρόμο αυτής της αποστολής, αλλά θεωρώ πως από τη στιγμή που έχουμε τόσο υλικό είναι παράλειψη που δεν έχουμε μουσείο του οργανισμού. Θέλουμε να το κάνουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Στην Ευρώπη έχει το χαρακτήρα και του εκπαιδευτικού μουσείου. Έχουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε την ιστορία του αθλητισμού. Πρώτα θα προβούμε σε διαγωνισμό για να πάρουμε ένα μουσειολογο αλλά ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει. Έχουμε τους χώρους και το υλικό».

Τι θα περιλαμβάνει το μουσείο: «Φανέλες, έγγραφα, εφημερίδες παλιές, θα είναι ένα μουσείο που θα αφορά την ιστορία του αθλητισμού στην Κύπρο. Ο ΚΟΑ δημιουργήθηκε το 1969, οπόταν τα τελευταία 50 χρόνια, θα πάμε και πιο πίσω. Θα έρθουμε σε επαφή με αθλητές, παράγοντες και ότι μπορούν να μας δώσουν».

Που θα γίνει: «Γίνονται διάφορες σκέψεις και μελετάμε τους διαθέσιμους χώρους που έχουμε. Θέλουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο, όπως και το πρόσφατο που ανακοινώσαμε το Αθλητικό Κέντρο Στίβου, το οποίο επίσης τρέχουμε και που ψάχνουμε για γη μεταξύ Λευκωσίας - Λεμεσού ούτως ώστε να είναι στο κέντρο».

Το οικονομικό κόστος για το αθλητικό κέντρο στίβου και για το αθλητικό μουσείο: «Θα είναι ένα έργο το οποίο θα παρουσιάσουμε και στην κυβέρνηση, ίσως από κάποιες εξοικονομήσεις του οργανισμού, ίσως από κάποιο συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Ζούμε στην εποχή των χορηγιών. Ο οργανισμός πάντα αισθανόταν δύσκολα να φέρει χορηγούς μέσα, εκτός από την ΟΠΑΠ. Αλλά χρειαζόμαστε τον ιδιωτικό τομέα για να καλύψουμε χώρους που δεν μπορούμε να καλύψουμε διαφορετικά».

Για το νέο γήπεδο Λεμεσού: «Προχωράει πάρα πολύ καλά, είμαι σε επαφή με τον υπεύθυνο μηχανικό. Πηγαίνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα ήταν η επιτροπή του νέου γηπέδου. Το χρονοδιάγραμμα ακολουθείται, πάμε καλά. Τα αναμένουμε και θα αρχίσει η τοποθέτηση των καθισμάτων. Το χορτάρι θα φυτευτεί τον Μάιο και θέλει τρεις μήνες και για αυτό οι ειδικοί μας λένε πως χρειάζονται τρεις μήνες. Οι εγκαταστάσεις περιμένουμε να είναι έτοιμες νωρίτερα. Δεν προβλέπουμε καθυστερήσεις».

Για το οδικό δίκτυο: «Μίλησα με τον Υπουργό Μεταφορών, θα κάνουμε συνάντηση στο γήπεδο όπως μου είπε. Θα έρθει για επίσκεψη και θα σας καλέσουμε εκεί να ενημερωθείτε από πρώτο χέρι. Μιλούσε πάντοτε για Σεπτέμβριο αλλά φαίνεται ότι το τελικό οδικό δίκτυο θα είναι έτοιμο αργότερα. Είναι η μεγάλη μας έννοια, οι ειδικοί θα πρέπει να μας πουν πως πάει ακριβώς ο προγραμματισμός, έχουμε την έννοια αυτή και περιμένουμε πως θα εξελιχθεί».

Για το μητρώο της κάρτας φιλάθλου: «Αισθάνομαι ότι εκείνο το κενό το έχουμε καλύψει, ελπίζω να μην παρουσιαστεί κάτι άλλο γιατί υπάρχουν εγκέφαλοι σε αυτά τα θέματα που βρίσκουν κάποιες τρύπες. Πήραμε και άλλα διορθωτικά μέτρα, τα οποία δεν είναι της ώρας έχουμε καλύψει κενό με οδηγίες και εντολές της επιτρόπου».

Για την αυτόματη ανανέωση που έγινε: «Η κάρτα επάνω γράφει ότι λήγει το 2020, εμείς έχουμε ανανεώσει την κάρτα μέχρι το 2023, οπόταν δεν χρειάζεται κάποιος να την πάρει κάπου ή να πληρώσει κάτι έξτρα. Είναι κάτι που έγινε αυτόματα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η κάρτα είναι νομοθεσία, μόνο η βουλή μπορεί να αλλάξει την οποιαδήποτε νομοθεσία. Η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια πρόθεση, ούτε τα κόμματα καταλαβαίνω να έχουν τέτοια πρόθεση».

 

 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

Του το χάλασε στο 88'

Το γκολ του Αουρέλιο, δύο λεπτά πριν το 90’, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Πάφος F.C
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ
ΑΕΛ: Η πιο μεγάλη ώρα

ΑΕΛ: Η πιο μεγάλη ώρα

Άλλη μια απόπειρα να σταματήσει τον κατήφορο, αυτή τη φορά κόντρα στην Ομόνοια
24sports.com.cy
 |  ΑΕΛ