ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ: Το «Who is who» του Όλτρα και το 4-2-3-1

Η «πλούσια» ποδοσφαιρική φιλοσοφία που κουβαλάει ο τεχνικός της ΑΕΚ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μία νέα εποχή έχει ήδη αρχίσει στην ΑΕΚ με τον Χοσέ Λουίς Όλτρα να είναι και με κάθε επισημότητα ο νέος τεχνικός της ομάδας. Ο Ισπανός κουβαλάει κάτι περισσότερο από μία 20ετια στους πάγκους και καλείται να προσδώσει αυτή την εμπειρία που έχει για να βοηθήσει την Λαρνακιώτικη ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της σε Ευρώπη και εγχώριες διοργανώσεις.

Με την ΑΕΚ να είναι η πρώτη του δουλεία εκτός συνόρων ο 53χρονος τεχνικός αναμένεται πως θα μεταφέρει την φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές με απώτερο σκοπό να έρθουν οι επιτυχίες που ονειρεύονται εδώ και καιρό οι φίλοι της ομάδας.

Το σύστημα που του αρέσει να χρησιμοποιεί είναι το 4-2-3-1 ενώ κατά την τελευταία θητεία του στην Ισπανική Φουενλαμπράδα είχε εφαρμόσει αρκετές φορές και το 4-1-4-1. Πάντως η επιλογή ενός επιθετικού στην κορυφή φαίνεται να είναι σταθερή για τον ίδιο κάτι που πολύ πιθανόν να δούμε στους «κιτρινοπράσινους» από την νέα περίοδο.

Όσο αφορά σε γενικότερο βαθμό το στυλ παιχνιδιού του, ο 53χρονος τεχνικός αρέσκεται στο παιχνίδι κατοχής με την ομάδα του να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στην φάση άμυνας προτιμάει το υψηλό «πρέσινγκ» μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να οργανώσει παιχνίδι από πίσω.

Η Ισπανική φιλοσοφία που κουβαλάει ο Όλτρα είναι λίγο πολύ γνώριμη για την ομάδα της Λάρνακας και μένει να δούμε τι διαφορετικό θα προσδώσει με τον ερχομό του στη πόλη του Ζήνωνα... 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ντνίπρο οι Λαρνακείς μετρούν δύο ήττες στο πρωτάθλημα
24sports.com.cy
 |  ΑΕΚ