ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ: Ο δρόμος για τ’ αστέρια

Πρώτη στάση Ντινάμο ή Μίντιλαντ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League και ασφαλώς πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία. Η όρεξη όμως έχει ανοίξει για τα καλά και στο μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται η νέα χρονιά και οι ευρωπαϊκοί αγώνες. Εκ των πραγμάτων ο πρώτος αντίπαλος θα είναι μια εκ των Μίντιλαντ ή Ντινάμο

Δανοί… θεωρητικά πιο βατοί

Στη θεωρεία η Μίντιλαντ είναι η πιο αδύναμη ομάδα απ’ τις δυο. Οι δευτεραθλητές Δανίας πάλεψαν μέχρι το φινάλε της χρονιάς για το πρωτάθλημα, όμως η Κοπεγχάγη αποδείχθηκε ένα σκαλί πιο πάνω. Το πλάνο πάντως της Μίντιλαντ παραμένει σταθερό. Πρόκειται για ομάδα που επενδύει σε νεαρούς, δίνει ευκαιρίες και έπειτα πουλά. Μόνο την περσινή χρονιά ήρθαν στο ταμεία πέραν των 30 εκατομμυρίων από πωλήσεις.

Παράλληλα η ομάδα έχει στήσει ένα μεγάλο δίκτυο από σκάουτερς και συνεχώς αξιολογεί νέους ποδοσφαιριστές. Επενδύει πολλά στην στατιστική και προσπαθεί να βρει τους επόμενους αστέρες πριν από κάθε άλλη ομάδα βασισμένη στην προοπτική τους που δείχνουν οι αριθμοί (και όχι μόνο). Βέβαια η ομάδα πάντοτε έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι. Δεν την λες ευρωπαϊκό μεγαθήριο και παρά το γεγονός πως θα είναι το φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ, είναι μια ομάδα την οποία μπορείς να «χτυπήσεις».

Το ερωτηματικό της Ντινάμο

Αν όλα ήταν φυσιολογικά τότε η Ντινάμο θα ήταν εκ των πραγμάτων η ομάδα που δεν θα ήθελε να βρει μπροστά της ΑΕΚ. Μια ομάδα με ιστορία, σταθερές ευρωπαϊκές παρουσίες και πολύ ποιοτικό ρόστερ. Όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια πραγματικότητα η οποία αλλάζει τα πάντα.

Προσεγγίζοντας ένα τέτοιο ευαίσθητο μόνο απ’ την σκοπιά της Ουκρανικής ομάδας, υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί με την Ντινάμο. Θα αγωνιστεί; Σε ποιο γήπεδο; Θα είναι στο ίδιο επίπεδο; Γενικότερα τα ερωτηματικά με την Ντινάμο είναι πολλά.

Εκ των πραγμάτων η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που στην θεωρεία είναι σε πιο ψηλό επίπεδο από αυτήν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι χαμένη από χέρι. Αντίθετα ακόμη και σήμερα η ομάδα της Λάρνακας έχει καλές πιθανότητες για πρόκριση. Αν φορέσει το καλό ευρωπαϊκό κουστούμι τότε κάλλιστα μπορεί να φθάσει σε μια πρόκριση που θα της προσφέρει πολλά εκατομμύρια στο ταμείο μιας και θα εξασφαλίσει συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ντνίπρο οι Λαρνακείς μετρούν δύο ήττες στο πρωτάθλημα
24sports.com.cy
 |  ΑΕΚ