ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η θέση της ΑΕΚ για αύξηση ομάδων

Τι προνοεί η συμφωνία της διοίκησης Καραπατάκη με τους παίκτες για το θέμα των μειώσεων

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Όπως αποκαλύψαμε σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας το πρωί του Σαββάτου, δύο από τα τρία πιθανά σενάρια που προκρίθηκαν από τα μέλη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ την περασμένη Παρασκευή προνοούσαν τη διαφοροποίηση του τρόπου διεξαγωγής πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες χωρίς πλέι οφ (συνολικά 26 αγωνιστικές) στην περίπτωση που:

α) η φετινή σεζόν διακοπεί οριστικά.
β) θα διεξαχθούν μόνο οι αγώνες του πρώτου γκρουπ.

Η πρόταση για αύξηση στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των μελών της ΓΣ, υπήρξαν όμως και αντιδράσεις. Μια μικρή μερίδα μεγάλων ομάδων, όπως Απόλλωνας και πιο πρόσφατα η Ανόρθωση (δείτε σχετικές δηλώσεις Πηλακούτα), τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής πρωταθλήματος με 12 ομάδες, ενώ κάποιες άλλες έθεσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ψηφίσουν υπέρ της αύξησης.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η ΑΕΚ. Η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει την απόφαση για πρωτάθλημα 14 ομάδων, μόνο στην περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τη συνέχιση και κανονική ολοκλήρωση τους πρωταθλήματος (και άρα θα ισχύσουν τα δύο προαναφερθέντα σενάρια) και την ίδια ώρα θα υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι από την αμέσως επόμενη σεζόν (2021-22) θα επανέλθουμε σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες, κάτι για το οποίο η ΚΟΠ παρουσιάζεται θετική.

Η συμφωνία για τις μειώσεις

Όπως έγινε γνωστό πριν από περίπου δέκα ημέρες, η ΑΕΚ συμφώνησε με τους ποδοσφαιριστές της για το θέμα των περικοπών. Η συμφωνία έγινε στη βάση τόσο του σεναρίου επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δράσης όσο και στο ενδεχόμενο διακοπής.

Στο ενδεχόμενο που συνεχιστεί κανονικά η σεζόν, το ποσό της μείωση θα αντιστοιχεί στο μηνιαίο μισθό του κάθε ποδοσφαιριστή, ενώ η συμφωνία προνοεί πως αυτό το ποσό θα τους επιστραφεί στην περίπτωση που η ΑΕΚ καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Στο σενάριο που η απόφαση του ΔΣ της ΚΟΠ είναι για οριστική διακοπή στη φετινή αγωνιστική περίοδο, τότε η μείωση θα φτάνει μέχρι και τους δυόμισι μήνες (το μισό Μάρτιο και ολόκληρο τον Απρίλη και Μάη).

Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθάρισε μια και καλή την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από πλευράς ΚΟΠ για τη τύχη του φετινού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση