ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Ανακοίνωσε την αποχώρηση του ο Χριστοδουλίδης

Γραπτή δήλωση από τον πρόεδρο του Σωματείου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εξέλιξη προκύπτει στην ΑΕΛ, καθώς με γραπτή του δήλωση ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε πως δεν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Λεμεσιανής ομάδας. 

Αναλυτικά:

«Επικοινωνώ με τους χιλιάδες φίλους της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να δημοσιοποιήσω τις προθέσεις μου ενόψει της Εκλογικής Συνέλευσης της 24ης Απριλίου, καθώς ολοκληρώνεται η διετής θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Ανακοινώνω από σήμερα και γραπτώς ότι δεν πρόκειται να επαναδιεκδικήσω την Προεδρία του Σωματείου και η θητεία μου ως Πρόεδρος θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή της Εκλογικής Συνέλευσης.

Λόγω της αύξησης του όγκου των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, αλλά και για προσωπικούς λόγους αποφάσισα ότι δεν θα επαναδιεκδικησω την θέση μου στο νέο Δ.Σ.

Αρχική μου πρόθεση ήταν η ενίσχυση του Δ.Σ και με νέα άτομα για διαμοιρασμό των αρμοδιοτήτων και παρά τον όγκο των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων να συνεχίσω, ωστόσο πολλά γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της απόφαση μου.

Αναλαμβάνοντας τη Προεδρία του Σωματείου πριν από δύο χρόνια και σε μια περίοδο που δεν είχε άλλον ενδιαφερόμενο, πρόθεση μου, όπως άλλωστε κάνω εδώ και δεκαετίες και εγώ προσωπικά, αλλά και η οικογένεια μου ήταν να βοηθήσω και να προσφέρω στο αγαπημένο μου Σωματείο.

Ήθελα να βοηθήσω στη καλύτερη λειτουργία του Σωματείου, στην αναδιοργάνωση του, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του.
Στη πορεία της θητείας μας, δέκα μήνες πριν την ολοκλήρωση της προέκυψε η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος λόγω της άρνησης της προηγούμενης διοίκησης της εταιρείας για συζήτηση νέων όρων συνεργασίας.

Χωρίς δικαιολογίες παραλάβαμε αυτό το βαρύ φορτίο, με τεράστια και ανυπέρβλητα εμπόδια, με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, με δεκάδες εκκρεμότητες και τεράστια χρέη, τα οποία καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό να διαχειριστούμε, ώστε να μπορεί το ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργήσει.

Σίγουρα η αγωνιστική πορεία της ομάδας μας δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαμε και αυτό μας λύπησε ιδιαίτερα, όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς χρόνο και χρήματα μπροστα μας, και σε συνδιασμό με τις πόρτες που ήταν για χρόνια κλειστές εξ αιτίας της προηγούμενης διοίκησης να δημιουργήσουμε την ομάδα όπως εμείς την θέλαμε.
Ουσιαστικά οδεύσαμε με μια ομάδα της προηγούμενης σεζόν και χωρίς την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αλλαγές γνωρίζοντας τα οικονομικά μας δεδομένα.

Ήταν για μας αδιανόητο να παίξουμε στα ζάρια την ιστορία και το μέλλον της ΑΕΛ προχωρόντας σε ξήλωμα της περσινής ομάδας, απλά και μόνο για να ρίξουμε την ζαριά μας. Κανένας μας δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος δεν θα το επέτρεπα σε καμία περίπτωση.

Εν τέλη τα χρέη μειώθηκαν, δημιουργήσαμε πιο υγιείς οικονομικές συνθήκες, οργανώσαμε και αναβαθμίσαμε καλύτερα όλα τα τμήματα και τα γραφεία, αναπροσαρμόσαμε τα χωρίς λογική τεράστια συμβόλαια ποδοσφαιριστών, βελτιώσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, φτιάξαμε τους χώρους αποδυτηρίων και προθερμαντήριο στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ, φτιάξαμε την καλύτερη μπουτικ, καθώς επίσης και πολλά άλλα τα οποία αναφέραμε αρκετές φορές και τα γνωρίζεται.

Το έργο μας και η προσπάθεια μας δυστυχώς όμως δεν εκτιμήθηκαν στο βαθμό που περιμέναμε λόγω των αποτελεσμάτων της ομάδας και αντ’ αυτού, δεχθήκαμε και πολύ έντονη κριτική, άδικη και χωρίς κανένα λόγο, ειδικά από την στιγμή που πριν από μερικούς μήνες όλοι μας έλεγαν ότι θα ήταν στο πλευρό μας.

Πολλές φορές η κριτική ξεπέρασε κάθε όριο καλοπιστίας και αυτό με λυπεί και ταυτόχρονα με απογοητεύει.

Δεχθήκαμε μεγάλη, άδικη και έντονη κριτική τόσο από τον κόσμο της ομάδας μας, αλλά και από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης, που βάσιζαν τη κριτική τους μόνο στα αγωνιστικά αποτελέσματα της ομάδας και παρασύρθηκαν από απόψεις μικρής μερίδας φιλάθλων.

Παρ΄ όλα αυτά θεωρώ ότι πράξαμε το καθήκον μας στο ακέραιο, με αξιοπρέπεια και κάναμε αυτό που πιστεύαμε καλύτερο για το παρών και το μέλλον της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, γεγονός που μας γεμίζει με περηφάνεια.

Η οικονομική κατάσταση μπορεί να βελτιώθηκε αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν εντελώς, αφού είχαμε μπροστά μας ένα χάος. Η οικονομική κατάσταση είναι και θα συνεχίσει να είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Η μεταβατική περίοδος από την εποχή της αδιαφάνειας και της κακοδιαχείρισης, στην εποχή της ελπίδας για μια ΑΕΛ όπως την θέλει και την ονειρεύεται ο κόσμος της και όπως φυσικά της αξίζει, δυστυχώς δεν τέλειωσε και δεν θα τελειώσει ούτε με ευχολόγια, αλλά ούτε και με ανακοινώσεις, τελεσίγραφα τα οποία πληγώνουν ανεπανόρθωτα ανθρώπους που μάχονται με την ψυχή τους για την ΑΕΛ, αλλά ούτε και με αστείες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κουτσομπολιά στα καφενεία.

Η ΑΕΛ στη νέα σεζόν θέλει όσο ποτέ στο παρελθόν την βοήθεια όλων. Του κόσμου της, των επιφανών ΑΕΛΙΣΤΩΝ και άλλων που μπορούν να την βοηθήσουν για να μπορέσει να ξεπεράσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντως, να μπορέσει να σταθεί πιο γερά στα πόδια της και να θέσει γερές βάσεις για να γίνει ξανά ανταγωνιστική και δυνατή.

Το δικό μας Δ.Σ. και εγώ προσωπικά δεν είχαμε την ανάλογη βοήθεια παρά μόνο αρκετά λόγια και υποσχέσεις. Αυτοί που στάθηκαν δίπλα μας ήταν δυστυχώς λίγοι τους ευχαριστήσαμε ήδη τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και δημόσια με εκδηλώσεις που επίσης πρώτη φορά έγιναν από την ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ δεν ανήκει σε κανένα μας, αλλά και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας.

Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά νιώθοντας ότι έκανα το καλύτερο δυνατόν για το αγαπημένο μου Σωματείο.

Έκανα και λάθη, μικρά και μεγάλα. Λάθη κάνουν αυτοί που δουλεύουν και εγώ έδωσα τα πάντα. Εξ’ άλλου κάνεις δεν είναι αλάνθαστος.
Δέχθηκα και πισώπλατα κτυπήματα και τρικλοποδιές, τόσο εκ των έσω, αλλά και εκ των έξω. Αλλά δεν είναι επι του παρόντος να τα αναπτύξω.

Δεν το βάλαμε κάτω και παλέψαμε μέχρι τέλους για το καλό του Σωματείου μας.

Παραδίδουμε την ΑΕΛ στο επόμενο Δ.Σ σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την βρήκαμε, αλλά επαναλαμβάνω η μεταβατική περίοδος είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει δεν τελείωσε γι’ αυτό ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τους επόμενους περισσότερο απ΄ ότι εμας.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό για τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Τους έχουμε παραδώσει όλα τα έγγραφα και τις οικονομικές καταστάσεις που ζήτησαν και θα ενημερώσουμε το επόμενο Δ.Σ. για να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Κλείνοντας ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ, όλο το προσωπικό για τη σημαντική βοήθεια του, τους χορηγούς που ήταν δίπλα μας και τους φίλους μας που μας στήριξαν.

Νίκος Χριστοδουλίδης

Πρόεδρος Σωματείου ΑΕΛ»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση