ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Βραζιλιάνος, αλλά ποιος…

Για το αριστερό μπακ… υποψηφιότητα Έουλερ και Σάντος

Newsroom 24sports

Θα πει κανείς: Μαύρα μάτια έκανες να δεις αριστερό μπακ κανονικό και τώρα που τον έχεις τον αφήνεις έξω για να πας ξανά με δυο δεξιοπόδαρους; Εν μέρει θα ‘χει τα δίκια του… Άμα βάλεις όλα τα δεδομένα κάτω, ωστόσο, βρίσκεις βάσιμα επιχειρήματα για να στηρίξεις την υποψηφιότητα του Μπρούνο Σάντος έναντι του Έουλερ για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΛ στο ματς που έρχεται κόντρα στην Ανόρθωση.

Η θέση του αριστερού μπακ ήταν ως επί το πλείστον βραζιλιάνικη υπόθεση. Στα περισσότερα από τα ματς που έχασε ο Έουλερ το βάρος της αντικατάστασης έπεσε στον Σάντος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΛ να μην μπορέσει να αξιοποιήσει τον δεύτερο στη θέση για την οποία τον προόριζε όταν τον αποκτούσε το περασμένο καλοκαίρι από τη μία, όμως από την άλλη η συγκυρία αυτή επέτρεψε στον Μηνά Αντωνίου να διαπρέψει σαν δεξί μπακ.

Εν τω μεταξύ ο Έουλερ επέστρεψε κι ο Κέρκεζ έβαλε ξανά στα πλάνα του τον παίκτη που από την αρχή της χρονιάς υπολόγιζε για βασικό αριστερό μπακ. Ο Μηνάς συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στα δεξιά κι ο Σάντος παραμένει εξ ορισμού παίκτης για την εντεκάδα, φύσει δεξιός αλλά αποδεδειγμένα αξιόπιστος και για την απέναντι πλευρά.

Και στο «Παπαδόπουλος» ίσως αυτόν είναι που χρειάζεται η ομάδα του στην αριστερή πλευρά της οπισθοφυλακής. Έχοντας παίξει ένα μισάωρο χοντρά-χοντρά στα τρία τελευταία παιχνίδια, ο Σάντος υπερέχει σε φρεσκάδα σε σχέση με τον βασικό και στα τρία συμπατριώτη του.

Κυρίως, δε, υπερέχει ως προς την αξιοπιστία του ως αμυντικός. Απέναντι σε ικανούς στο ένας εναντίον ενός ντριμπλαδόρους ο Έουλερ έδειξε να έχει θέματα και την περασμένη μόλις εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Λοΐζου. Ο Καλτσάς που (πολύ πιθανόν) θα παίξει στην πλευρά του δεν είναι της ίδιας κοψιάς με τον μικρό της Ομόνοιας που του δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα, είναι όμως παίκτης ποιοτικός κι ικανός να δημιουργήσει καταστάσεις.

Χρειάζεται, συνεπώς, προσεκτική επιτήρηση από αυτόν που θα διαλέξει ο Κέρκεζ για την εντεκάδα του το βράδι της Κυριακής. Αναλόγως της επιλογής του, τότε είναι που θα διαπιστώσουμε και ποιος ταιριάζει καλύτερα στο πλάνο του, σ' ένα ματς δύσκολο και τροχιοδεικτικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα 'ναι Βραζιλιάνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Παίζει ρέστα…

ΑΕΛ: Παίζει ρέστα…

Νίκη που θα την κρατήσει στο κόλπο του τίτλου θέλει απόψε η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ
 |  ΑΕΛ