ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Ο παράγοντας έδρα και οι ήττες στο Τσίρειο!

Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν μέσα στο «σπίτι» τους μόνο Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για να μπορέσει να πετύχει οποιαδήποτε ομάδα τους στόχους της, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι βαθμοί που παίρνει μέσα στο σπίτι της. Κι αν μιλάμε συγκεκριμένα για την ΑΕΛ, φέτος δεν… κατάφερε να κάνει «κάστρο» το Τσίρειο Στάδιο, και αυτό φαίνεται και από τη βαθμολογική της θέση!

Σε πέντε αγώνες που έδωσε στη Λεμεσό, έξι αν υπολογίσουμε και το ματς της πρεμιέρας που ήταν τυπικά φιλοξενούμενη απέναντι στον Άρη, η ΑΕΛ δέχθηκε τέσσερις ήττες μέσα στη Λεμεσό! Ακόμη και με γεμάτη την Ανατολική, ακόμη και με τη στήριξη του κόσμου από την αρχή μέχρι το τέλος των αγώνων, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη μέσα στο «σπίτι» τους μόλις δύο φορές, με Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα.

Γνώρισε την ήττα από τον Άρη με 2-1 (ήταν τυπικά φιλοξενούμενη), από την ΕΝΠ με 0-1, από τη Δόξα με 1-2, και από την πρωτοπόρο Πάφο με 1-3. Αριθμοί που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ΑΕΛ σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύεται την έδρα της για να πάρει βαθμούς. Αντίθετα, εκτός έδρας έχει μόλις μια ήττα, αυτή από την ΑΕΚ, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Γενικότερα, το… γερασμένο Τσίρειο δεν μπορεί να θεωρηθεί έδρα με τη σημασία της λέξης, και αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακόμιση στο νέο γήπεδο, οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αρχίσουν να παίρνουν περισσότερους βαθμούς μέσα στο σπίτι τους.

Στην ομάδα περιμένουν με ανυπομονησία το… άνοιγμα του «Αλφαμέγα Stadium». Το νέο γήπεδο στο Κολόσσι, θα είναι πολύ περισσότερο έδρα σε σχέση με το Τσίρειο, κάτι που αναμένεται να δώσει άλλη δυναμική στους γαλαζοκίτρινους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση