ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Οι παγίδες των… Ερμήδων

Ομάδες που μπαίνουν στο γήπεδο για να αμυνθούν και μόνο επιφυλάσσουν ζόρια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ωμά άμα το δεις, για το ματς που έρχεται κανείς δεν πρόκειται να πει πως είναι δα και το πιο δύσκολο στο καλεντάρι της χρονιάς. Για τη φετινή, κατά κανόνα πολύ πιο παραγωγική ως προς τη δημιουργία ευκαιριών ΑΕΛ, ωστόσο, ομάδες σαν τον Ερμή, που θα μπουν στο γήπεδο για να αμυνθούν και μόνο, μπορούν να φανούν πιο ζόρικες σε σχέση με αντιπάλους σαν την (μεθεπόμενη) Πάφο, που έχει μεν σαφώς καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες μονάδες στο ρόστερ της σε σχέση με τους Αραδιππιώτες, αλλά θα κατέβει για να παίξει πιο ανοιχτά κι ορθόδοξα.

Η ομάδα του Νίκου Ανδρονίκου δεν έχει δείξει πως έχει στο ρεπερτόριό της άλλο τρόπο παιχνιδιού. Λίγο η περιορισμένη της ποιότητα, λίγο οι προσταγές του προπονητή της, εγγυούνται ότι θα αγωνιστεί στα ταμπούρια, αν όχι για 90 λεπτά, όσο περισσότερο την παίρνει αναλόγως του αποτελέσματος.

Χώρους σαν κι αυτούς που είχε βρει σε προηγούμενους αγώνες κι ειδικά στο ματς-σημείο αναφοράς (όταν έπιασε δηλαδή την καλύτερή της φετινή απόδοση, έκανε τον αντίπαλο φύλλο και φτερό και καθάρισε από το ημίωρο) κόντρα στην ΕΝΠ δεν θα τους βρει, παρά μόνο 11 αντιπάλους να περιμένουν πίσω από την μπάλα τις κινήσεις των δικών της.

Τέτοιου τύπου ματς κρύβουν πάντοτε παγίδες. Για να τις αποφύγεις ένα γρήγορο γκολ βοηθάει οπωσδήποτε. Χρήσιμα μπορεί να είναι και τα στημένα, καθοριστικές μπορεί να φανούν κι οι εκλάμψεις ατομικής ποιότητας, σαν κι αυτές του Ντανίλο με τη Δόξα ένα πράγμα.

Όπως και να έχει, η υποχρέωση για να κερδίσει αυτό το ματς βαραίνει μόνο την ΑΕΛ όποιοι και όσοι κίνδυνοι κι αν ελλοχεύουν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ως φαβορί που είναι, έχει μία και μόνο αποστολή και καλείται να τη φέρει κι αυτήν εις πέρας, με την ίδια συνέπεια όπως και σε όλους τους ανάλογης φύσης αγώνες που προηγήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση