ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:51
 

ΑΕΛ: Περιμένοντας τον Ανδρέα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του

Η Γενική Εκλογική Συνέλευση της ΑΕΛ θα είναι πέρα για πέρα καθοριστική για το μέλλον του σωματείου

Newsroom 24sports

Μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, βαθιά κρίση επήλθε στην Αθλητική Ένωση Λεμεσού. Τούτη όμως τη φορά, η κρίση έχει μάλλον διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις υπόλοιπες του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες φορές η κρίση είχε να κάνει κυρίως με το αγωνιστικό κομμάτι ή με τις απώλειες τίτλων, κυρίως προέκυπτε εν βρασμώ ψυχής για μια στραβή που συνέβαινε στην ομάδα.

Το ρήγμα έτσι όπως προέκυψε στην παρούσα φάση, είναι προφανώς πιο βαθύ. Δεν σχετίζεται άμεσα με κάποια αποτυχία αλλά με το ίδιο το σωματείο και την επιβίωσή του. Μάλιστα, σε αυτό το επεισόδιο εμπλέκονται διάφορα κομμάτια της ΑΕΛ. Μέχρι και ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ που για χρόνια, στήριζε τον Σοφοκλέους θεωρώντας ότι αν μη τι άλλο εξασφαλίζει κάποιου είδους ασφάλεια στην ομάδα και γενικότερα στο σωματείο.

Τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ είναι πλέον στόχος της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων μέχρι τον Σύνδεσμο Φιλάθλων, ο Ανδρέας Σοφοκλέους ψάχνει πια γύρω του υποστηρικτές και μάλλον δεν μπορεί να τους εντοπίσει.

Ποιες όμως είναι οι διαθέσεις και ποιες οι προθέσεις του; Προς το παρόν είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς τις πιθανές κινήσεις του. Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο νυν πρόεδρος δεν το κουνάει από το πηδάλιο, είτε για λόγους οικονομικούς είτε ακόμη και λόγω της δυναμικής που θα αποκτήσει η ομάδα εάν και εφόσον υλοποιηθεί το περιβόητο πια, πρότζεκτ του Κολοσσιού. Κάποιοι άλλοι κάπως πιο ψαγμένοι έχουν να λένε ότι τα λεφτά που αποκομίζει πια η ΑΕΛ από τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι επίσης ένας λόγος που κάνουν τον Σοφοκλέους να παραμένει στην προεδρία. Πόσο όμως κοντά στην πραγματικότητα είναι οι πιο πάνω απόψεις;

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις ξέρουν πολύ καλά τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του. Άτομα του στενού του κύκλου αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο Σόφο όχι απλά δεν σκέφτεται να παραμείνει, είναι και έτοιμος να αποχωρήσει, αποκαλύπτοντας πράγματα και καταστάσεις. Εν ολίγοις όλες αυτές οι επιθέσεις που δέχεται, είτε από τον κόσμο είτε από τους παλαιμάχους είτε γενικότερα από κύκλους που ζητούν την παραίτηση του, θα λάβουν απαντήσεις. Επ’ αυτού ακόμη και οι εχθροί του γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε τέτοιου είδους διαδικασίες ο εκ Πελεντρίου παράγοντας δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. Εάν δηλαδή έχει κάτι να πει, θα το παρουσιάσει με στοιχεία και αποδείξεις.

Όλα αυτά αν είναι να συμβούν θα συμβούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου που ορίστηκε τον ερχόμενο Ιούνιο. Επί τούτου πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι μολονότι στην ανακοίνωση δεν περιλαμβάνεται η λέξη «εκλογική» η διαδικασία θα είναι όντως εκλογική. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να «διορθωθεί» το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, για να δοθεί έτσι χρόνος σε όλους όσους ενδιαφέρονται να φτιάξουν τη διάδοχη κατάσταση. Ο Σοφοκλέους όντως δεν είναι κανένα παιδάκι που θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια γιατί θύμωσαν οι μεγαλύτεροι. Αντιθέτως είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει διάφορες τακτικές για να παρουσιάσει τη δική του αλήθεια.

Επί τούτου μάλλον θα εφαρμόσει μια στρατηγική που έτσι και αλλιώς χρησιμοποίησε κατά το παρελθόν. Θα προσπαθήσει δηλαδή να ξεγυμνώσει μια ακόμη φορά τους τάχατες ενδιαφερόμενους για ν’ αναλάβουν. Θα δημιουργήσει δηλαδή ένα παραμύθι που δεν θα είναι ο ίδιος ο «κακός λύκος» της υπόθεσης δείχνοντας ποια είναι τα πρόβατα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στη Γενική Συνέλευση του σωματείου να εκφράσει την επιθυμία του ν’ αποχωρήσει παραδίδοντας το πλειοψηφικό πακέτο της ποδοσφαιρικής εταιρείας στο σωματείο.

Επιπλέον έχει ήδη δώσει εντολές για να καταρτιστεί η λίστα των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την προεδρία του, όπως επίσης και τις πληρωμές που έγιναν εκ μέρους του. Μέχρι τον Ιούνιο κιόλας θα έχει τελεσιδικήσει και η υπόθεση Λούκας Σόουζα για την οποία λίγο πολύ κατηγορήθηκε ότι παραχώρησε στον ΑΠΟΕΛ, λαμβάνοντας κάποιο οικονομικό όφελος.
Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι;

Εξ όσων γνωρίζουμε, εάν τελικά αποχωρήσει, ο Σοφοκλέους δεν θα ενδιαφερθεί για το ποιος θα τον διαδεχθεί. Συνεπώς εάν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να προκύψει μέσα από προσπάθειες είτε συλλογικές είτε ακόμη και ατομικές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα στο προσκήνιο, ούτε κανείς εξέφρασε την επιθυμία ν’ αναλάβει το μαγαζί που λέγεται ΑΕΛ. Συχνά, πυκνά εμφανίζονται κάτι φήμες εντός και εκτός καφενείων, που φέρουν ξένους επενδυτές να εμπλέκονται στην Αθλητική Ένωση Λεμεσού. Κάποια μάλιστα εξ αυτών φέρει καναδέζικη εταιρεία να έχει ήδη καταβάλει πρόταση στον πρόεδρο για ν’ αναλάβει την ομάδα. Οι πληροφορίες οι δικές μας, αντιθέτως όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν την εν λόγω φήμη, αλλά μάλλον την καθιστούν ως ένα παραμύθι.

Ούτε και στο μέτωπο των επονομαζόμενων «Αελοπατέρων» φαίνεται να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Οι παραδοσιακοί δηλαδή Αελίστες με οικονομική επιφάνεια, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να επιστρέψουν ή να εμπλακούν στα της ΑΕΛ. Ακόμη και ο Άκης Έλληνας που έδειχνε κατά το παρελθόν πιο ζεστός για να επιστρέψει στα διοικητικά έχει πλέον αποστασιοποιηθεί πλήρως από τις εξελίξεις.

Όλα τα λεφτά… ο Ιούνιος

Όπως και να το δεις, ότι και να υποθέσεις ο ερχόμενος Ιούνιος και η Γενική Εκλογική Συνέλευση θα είναι πέρα για πέρα καθοριστική. Είναι πολλοί που ισχυρίζονται ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων ο Σοφοκλέους πρέπει να καταστεί παρελθόν από την ΑΕΛ, αφού μάλλον έκλεισε ο κύκλος του.

Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο. Αρχικά από την απόφαση που θα πάρει και ακολούθως από τους ελιγμούς στους οποίους θα κάνει. Ή θα αποχωρήσει πυροβολώντας ή θα δημιουργήσει μια εικόνα που θα φέρει αναγκαία την παρουσία του για την επιβίωση της ΑΕΛ ή θα προσπαθήσει μια ακόμη φορά να συσπειρώσει τον κόσμο για να γίνει μια αρχή. Από τα τρία σενάρια, το τελευταίο σενάριο μοιάζει και το πιο απομακρυσμένο. Ίδωμεν…

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Η εικόνα του Ιβάν Κάρλος θα μπορούσε εύκολα να είναι και η εικόνα του κάθε φίλαθλου της ΑΕΛ μετά το τέλος του αγώνα

ΑΕΛ: Ξενέρωμα…

Και να ήταν μόνο αυτό; Τρως το γκολ και δεν βλέπω ν’ αλλάζουν κάπως τα πράγματα. Δηλαδή αυτό που λέμε plan B, ούτε για δείγμα ...
 |  ΑΕΛ
Το πλάνο του Ντούσαν Κέρκεζ, που δεν υπολογίζει τον Τζούνιορ

ΑΕΛ: Ιστορικό ραντεβού!

Την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League θα επιδιώξουν απόψε οι «γαλαζοκίτρινοι»
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
ΑΕΛ: Ανέλαβε δράση ο «Σόφο»

ΑΕΛ: Ανέλαβε δράση ο «Σόφο»

Ο Αντρέας Σοφοκλέους κάνει επαφές με πρώην παράγοντες και φίλους της ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου, Αριάδνη ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
X