ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σίλας: «Είναι πολύ νωρίς για να ανησυχεί ο κόσμος - Άλλες 4-5 μεταγραφές»

Όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΛ στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ΑΕΛ παρέθεσε το πρωί της Παρασκευής (22/7, 11:00) ο Ζόρζε Σίλας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα του και, ασφαλώς, σε θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό, ενώ τόνισε και τη σημασία που θα έχει για την ΑΕΛ να παίζει με γεμάτο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Η αρχική του τοποθέτηση: «Απολογούμαι που δεν έγινε νωρίτερα η συνέντευξη Τύπου αλλά δουλεύουμε μέρα νύχτα και δεν είχαμε βρει χρόνο να την κάνουμε προηγουμένως. Συνήθως δεν δίνω πολλές συνεντεύξεις, αλλά είμαι ενώπιόν σας για να απαντήσω όλες τις ερωτήσεις σας».

Για το πότε θα είναι έτοιμο το ρόστερ: «Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Στόχος μας δεν είναι να είμαστε έτοιμοι σήμερα ή αύριο. Δουλεύουμε με 30 παικτες, τις επόμενες μέρες θα έρθουν περισσοτεροι. Δουλεύουμε με 13 παίκτες των ακαδημιών. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ποτέ δεν προετοιμάζω την ομάδα μου για να κερδίσει στα φιλικά. Θέλω να κερδίσουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα: «Ξέρουμε ότι για κάποιους παίκτες δεν είναι εύκολο, δεν ξέρουν τη χώρα και δεν ήρθαν ποτέ εδώ. Προσπαθώ να τους πείσω. Κάθε φορά που μιλάω με κάποιον παίκτη, του δείχνω τι θέλω. Οι παίκτες που θα φέρουμε ξέρουν για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τι θα κάνει η δική μου ΑΕΛ. Δεν έχουμε τα ίδια όπλα με κάποιες ομάδες στο οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους παίκτες που φέρνουμε. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Τα στάνταρ μου είναι πολύ ψηλά, έτσι πρέπει να είναι για να παίξεις στην ΑΕΛ. Δεν φέρνουμε παίκτες απλώς για να τους φέρουμε. Πιστεύω ότι την ερχόμενη χρονιά θα παίξουμε στην Ευρώπη. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά σε εφτά παιχνίδια κέρδισα τα πέντε. Θα παίζουμε πάντα για τη νίκη».

Για την αλλαγή στον χάρτη του κυπριακού ποδοσφαίρου σε σχέση με την εποχή που είχε παίξει ο ίδιος στην ΑΕΛ και το πόσο ανταγωνιστικό είναι το κυπριακό πρωτάθλημα: «Αν δεν πίστευα ότι η ομάδα θα μπορούσε να ήταν δυνατή δεν θα ερχόμουν. Θα παίζουμε πάντα για τη νίκη. Χτίζουμε κάτι από την αρχή, κάτι καινούργιο. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Δεν πρέπει να ανησυχείς χωρίς να έχεις δει κάτι. Δεν παίξαμε κανένα παιχνίδι. Θα φέρουμε περισσότερους παίκτες. Δεν είδαν τις προπονήσεις, είναι πολύ νωρίς για να ανησυχούν. Σας εγγυούμαι ότι ο κόσμος θα είναι περήφανος για την ομάδα».

Για το κατά πόσον χάθηκαν παίκτες που ήθελε να φέρει λόγω οικονομικού: «Συμβαίνει κάποιες φορές, χάσαμε 1-2. Θέλαμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες και δεν έμειναν λόγω οικονομικού. Βρήκαμε όμως άλλους παίκτες. Δεν κάναμε λάθη με τους παίκτες που φέραμε, είμαστε βέβαιοι γι' αυτό. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να τους δούμε. Το 90% των παικτών που θέλεις να φέρεις και μιλάς μαζί τους, δεν έρχονται. Έτσι είναι, κάποιους τους χάνεις λόγω οικονομικού, κάποιους γιατί έχουν άλλη άποψη για το πρωτάθλημα. Χάσαμε έναν παίκτη που θέλαμε πολύ, του δώσαμε περισσότερα λεφτά αλλά ήθελε να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα».

Για τον Μιραλάς: «Ο Μιραλάς είναι πολύ καλός παίκτης. Τον ξέρουμε από τον Ολυμπιακό. Κάθε ομάδα που μπορεί να τον φέρει θα φέρει έναν πολύ καλό παίκτη. Θα δείτε ότι οι παίκτες που θα φέρουμε είναι καλοί. Αν δεν έρθει ο Μιραλάς θα φέρουμε κάποιον άλλο. Αυτό του τύπου παίκτες ψάχνουμε. Ο Μιραλάς είναι στα πλαίσια του μπάτζετ μας. Αν ήταν 26 θα ήταν πολύ δύσκολο να τον φέρουμε. Θα δούμε».

Για το στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει και αν έχει ξεχωρίσει κάποιους από τους 13 παίκτες των ακαδημιών: «Μου αρέσουν και οι 13. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από την περασμένη εβδομάδα και τους θέλω όλους μαζί μας. Βλέπω ότι υπάρχει προοπτική. Είναι δύσκολο να μείνουν όλοι, κάποιοι θα πάνε στην Κ-19, κάποιοι άλλοι δανεικοί όπως ο Στυλιανός Παντελή που ήρθε έτοιμος για να παίξει και είναι ευχάριστη έκπληξη για μένα. Θα δώσουμε κάποια φιλικά, θα παίξουν σε αυτά. Δεν θα είναι πάντα μαζί μας όλοι τους, αλλά θα είναι δίπλα μας γιατί πιστεύουμε σε αυτούς.

Μεταφέρω στους παίκτες το στιλ που είχα σαν παίκτης. Θέλω να έχω μια τεχνική και ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό θα χτίσουμε. Είμαστε στο ξεκίνημα, οι παίκτες δουλεύουν σκληρά. Έχουμε πολλά πράγματα για να δουλέψουμε. Απαιτώ πολλά από αυτούς, ακόμα και από τους νεαρούς. Ξέρω ότι στο τέλος θα πουν ότι αυτός ο προπονητής μου έμαθε πολλά».

Για το κατά πόσον βρήκε στο ρόστερ παίκτες που να ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιού του και πόσες μεταγραφές υπολείπονται ακόμα: «Πάντα πιστεύω στους παίκτες. Υπάρχουν προπονητές που πιστεύουν στους παίκτες τους και άλλοι που πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουν. Αν δεν μπορούν οι παίκτες είναι δουλειά μου να τους κάνω να τα καταφέρουν. Η δουλειά μου δεν είναι μόνο να προπονώ, είναι και να αναπτύσσω τους παίκτες. Σε 2-3 μήνες θα είναι καλύτεροι. Δεν μου αρέσει να βλέπω αυτή τη δουλειά μόνο για τη νίκη. Φυσικά και είναι σημαντικό, αν δεν κερδίζουμε θα φύγω. Είναι όμως σημαντικό να εξελίσσουμε και παίκτες».

Για τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων: «Αναλύσαμε την ομάδα πριν, έκανα τη λίστα μου και είπα στους Μπεμπέ και τον πρόεδρο ότι θέλω αυτούς τους παίκτες. Δεν μπορούσαμε να έχουμε 40-50 παίκτες της ομάδας. Τους είπα από νωρίς γι' αυτούς που δεν θέλω. Δεν είμαι υπόλογος για αυτούς γιατί δεν τους έφερα εγώ. Λυπάμαι γι' αυτό αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Για τον αριθμό των μεταγραφών που υπολείπονται και τις θέσεις: «Δεν μπορώ να σας πω τις θέσεις. Θα είναι 4-5 παίκτες. Αυτό έχω στο μυαλό μου».

Για το νέο γήπεδο: «Αν οι παίκτες έπαιξαν ήδη με τον κόσμο στις κερκίδες, θα είναι το ίδιο γι' αυτό. Μιλώντας για κόσμο εννοώ όπως ήταν όταν έπαιζα εγώ εδώ. Αν κάποιοι παίκτες ήταν εδώ αλλά το γήπεδο ήταν άδειο, γι' αυτούς θα είναι διαφορετικό. Πρέπει όμως να το βλέπουν σαν κάτι φυσιολογικό. Πιστεύουμε ότι θα έρθουν οι οπαδοί. Το ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς δεν είναι τίποτα. Οι οπαδοί είναι ξεχωριστοί. Ακόμα και στο Τσίρειο οι παίκτες μας θα τους νιώθουν. Τις περισσότερες μέρες θα είναι χαρούμενοι, κάποιες μέρες όχι αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι πολλές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Εκκρεμεί η επισημοποίηση της απόκτησης των Χέντι και Σέρνιτς, που αναμένεται να δώσουν ακόμη περισσότερη δυναμική στους ...
24sports.com.cy
 |  ΑΕΛ