ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Αναγκαιότητα ή πολυτέλεια

Βασικοί πυλώνες της περσινής σεζόν βλέπουν ρόλο και χρόνο να μειώνονται

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η απόκτηση Κύπριων ποδοσφαιριστών αλλά και η απαλλαγή από μεγάλα συμβόλαια όπως αυτά των Κβιλιτάλια, Οκριασβίλι και Μίχα, έδωσε στον Τιμούρ Κετσπάγια την ευκαιρία να διαφοροποιήσει σημαντικά το κυανόλευκο ρόστερ. Ο Γεωργιανός τεχνικός στο φινάλε της περασμένης σεζόν, κατά κάποιο τρόπο «εγκλωβίστηκε» στο σχηματισμό 3-6-1 σε μια προσπάθεια να χωρέσει στο βασικό σχήμα όλα τα μεσοεπιθετικά του όπλα.

Η επιλογή αυτή έφερε καρπούς στο θεσμό του κυπέλλου εκεί όπου η Ανόρθωση με συμπαγή διάταξη κατάφερε να φτάσει στην επιστροφή στις επιτυχίες. Έχοντας στα χέρια του ένα βελτιωμένο μπάτζετ, ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας» προσπάθησε και πέτυχε να αποκτήσει μονάδες οι οποίες του παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Στα φιλικά προετοιμασίας η διάταξη με τριάδα στην άμυνα και τον Χριστοδουλόπουλο σε ελεύθερο ρόλο φάνηκε να κερδίζει πόντους. Ωστόσο από το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, ο Γεωργιανός τεχνικός έδωσε ψήφο εμπιστοσήνης στην τετράδα η οποία έφερε καλύτερα αποτελέσματα με τη νίκη επί της Ραπίντ και την ισοπαλία κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Κοιτώντας με μεγαλύτερη προσοχή τις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ανάλογα με τον σχηματισμό που επιλέγει, κάποιοι ποδοσφαιριστές μένουν «αυτόματα εκτός». Για παράδειγμα ο σχηματισμός 3-5-2 δεν διευκολύνει την εισαγωγή ακραίων επιθετικών στην τακτική αυτή, όπως ο Ελουντού, ο Ντέλετιτς και ο Χριστοφή.

Από την άλλη πλευρά ο σχηματισμός 4-3-3 αφήνει στον πάγκο βασικά στελέχη της περασμένης σεζόν όπως ο Κορρέα και ο Καλτσάς. Ιδιαίτερα η περίπτωση του Ελλαδίτη χρίζει αναφοράς μιας και ο ίδιος φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η χρονιά. Ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της περασμένης διετίας βλέπει και το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται δραματικά αλλά και ουσιαστικά τον προπονητή να τον υπολογίζει σε ρόλο διαφορετικό από τον φυσικό του.

Κατά την περσινή σεζόν ο Καλτσάς προτιμήθηκε ως δεξιός μπακ χαφ σε σχηματισμό 3-6-1, τον οποίον υπηρέτησε με επιτυχία. Ωστόσο με τον ερχομό του στην Κύπρο, τον γνωρίσαμε ως δεξιό ακραίο επιθετικό με γκολ και ασίστ ιδιαίτερα την προπερσινή σεζόν. Από πλευράς επίσημης Ανορθωσης περνάει το μήνυμα ότι όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ υπολογίζονται από τον προπονητή, με τον κατάλογο Α να είναι ήδη συμπληρωμένος.

Δεν αποκλείεται βέβαια ανάλογα με την ευρωπαϊκή πορεία της Ανόρθωσης και τα έσοδα τα οποία δύναται να εισρεύσουν στα ταμεία, να υπάρχουν από μία έως και τρεις διαφοροποιήσεις στο ρόστερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση