ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Διαγράφει 8 εκατομμύρια ευρώ ο Πουλλαΐδης - Οι δύο όροι της συμφωνίας

Χαρίζει και το χρέος του σωματείου ο μεγαλομέτοχος, διατηρεί το «champions share» και ανανεώνεται η συμφωνία διαχείρισης για άλλα δέκα χρόνια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Θεόδωρου Τσιολάκη

Σημαντική η σημερινή μέρα στην Ανόρθωση καθώς θα αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου αν θα μεταβιβαστούν οι μετοχές της οικογένειας Πουλλαΐδη στο σύλλογο. Ταυτόχρονα με την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης διαγράφεται χρέος της τάξεως των 8,1 εκατομμυρίων ευρώ που όφειλε η ποδοσφαιρική εταιρεία και ο σύλλογος.

Θυμίζουμε πως σε ανακοίνωση της η «Κυρία» ενημέρωσε για τη συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα σε σύλλογο και Χρήστο Πουλλαΐδη για τη συμφωνία μεταβίβασης χωρίς οικονομικούς όρους.

Ταυτόχρονα στην εν λόγω συμφωνία που θα τεθεί στα μέλη απόψε για ψήφισμα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν δύο άλλοι σημαντικοί όροι. Ο πρώτος αφορά την ανανέωση της συμφωνίας διαχείρισης για τα επόμενα δέκα χρόνια και ο δεύτερος όρος αναφέρει πως ο Πουλλαΐδης με την αποχώρηση του θα είναι κανονικά ο ιδιοκτήτης του προγράμματος «champions share», το οποίο είχε αγοράσει όταν δημιουργήθηκε.

Αναφορικά με τον όρο της ανανέωσης της συμφωνίας διαχείρισης για τα επόμενα δέκα χρόνια, πρέπει να αναφερθεί πως σε περίπτωση καθόδου επενδυτή, η πλευρά του θα μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία σε συνεννόηση με τη διοίκηση του σωματείου, ενώ θα πρέπει να οριστεί και Γενική Συνέλευση για να εγκριθεί.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της συμφωνίας αφορά το χρέος της ποδοσφαιρικής εταιρείας και του σωματείου προς τον Χρήστο Πουλλαΐδη, το οποίο διαγράφει ο ίδιος. Το ποσό αυτό ανέρχεται συνολικά σχεδόν στα 8,1 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 6,3 εκατομμύρια της ποδοσφαιρικής εταιρείας και 1,8 εκατομμύρια ευρώ του σωματείου.

Επί της ουσίας αν απόψε επικυρωθεί από τα μέλη η μεταβίβαση των μετοχών, ο Χρήστος Πουλλαΐδης αποχωρεί από την Ανόρθωση, διαγράφοντας 8,1 εκατομμύρια ευρώ, ανανεώνεται η συμφωνία διαχείρισης για άλλα δέκα χρόνια, όμως μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση καθόδου νέου επενδυτή, ενώ ο Πουλλαΐδης διατηρεί κανονικά το πρόγραμμα «champions share».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση