ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Έναν ακόμη Κορέια

Όλοι εστιάζουν στο οκτάρι, δεκάρι αλλά…

Newsroom 24sports

Καλός παίκτης ο Σελίν. Τίμιος που λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό. Πειθαρχημένος, προσηλωμένος, δυνατός με πολύ καλά στοιχεία και ρουφά την τακτική του προπονητή όπως το σφουγγάρι. Λίγο να δεις τι έκανε φέτος, του αξίζει με το παραπάνω μια θέση στο ρόστερ της Ανόρθωσης.

Και όμως ο Τιμούρ εδώ και καιρό φρόντισε να φέρει τον Κορέια. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος; Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πολύ μπάλα για να καταλάβεις το σκεπτικό του Γεωργιανού. Θέλει μπακ που να κάνει παιγνίδι στη γραμμή του και να δημιουργεί φάσεις. Να προσθέτει δηλαδή έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στο επιθετικό του κομμάτι. Και ο πρώην Σαλαμιναίος, είναι όντως ένας τέτοιος παίκτης.

Η απόκτηση του Κορέια αποδεικνύει ότι από φέτος η Ανόρθωση θα επιτίθεται από παντού

Είπαμε, τίμιος ο Ουκρανός αλλά δεν τον λες και επιθετικό μπακ. Έχοντας όμως πια τον Βραζιλιάνο, η αριστερή γραμμή αλλάζει. Και αλλάζει κυρίως επιθετικά. Γιατί ο Κορέια και θα βγει μπροστά και σέντρα ακριβείας έχει και ανακατωσούρες μπορεί να κάνει από τη μεριά του. Και πλέον έχει τον Σελίν άμα λάχει στα στόπερ.

Η απόκτηση του Κορέια αποδεικνύει ότι από φέτος η Ανόρθωση θα επιτίθεται από παντού. Δεν θα περιμένει τον άξονα, τον όποιο Ράγιος ούτε και τα στημένα. Φαίνεται φέτος ότι ο Τιμούρ αλλάζει ταχύτητα…

Για να τελειοποιηθεί όμως το μοντέλο, χρειάζεται μια ακόμη πινελιά. Οκ, θα πάρει δεκάρι, οκτάρι όλοι το γράφουν, όλοι το ξέρουν και η θεία του Ράγιος πια ξέρει ότι ο Τιμούρ ψάχνει στην αγορά δύο παίκτες ηγέτες στον άξονα.

Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι και ψυλλιαζόμαστε εμείς εδώ, είναι ότι ο Γεωργιανός θα σπαταλήσει μια μεταγραφή για τα δεξιά της άμυνας. Το σκεπτικό είναι το ίδιο ακριβώς με την αριστερή του μεριά.

Τίμιος ο Γκαλίτσιος. Πειθαρχημένος, προσηλωμένος, δυνατός με πολύ καλά στοιχεία και ρουφά την τακτική του προπονητή όπως το σφουγγάρι. Λίγο να δεις τι έκανε φέτος, του αξίζει με το παραπάνω μια θέση στο ρόστερ της Ανόρθωσης.

Είναι όμως το επιθετικό μπακ που ενδεχομένως θα χρειαστεί για να αλλάξει την ταχύτητα της ομάδας. Μάλλον δεν είναι. Και επί τούτου, θα πρέπει να προστεθεί ένας ακόμη που θα κάνει τη γραμμή κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Με λίγα λόγια, για να μην σε κουράσω, ο Τιμούρ ψάχνει έναν Κορέια αλλά για την αντίθετη μεριά. Για να μην μείνει μόνος ο Γκαλίτσιος, για να κάνει την ομάδα πιο επιθετική και για να προσθέσει μια ακόμη λύση στα στόπερ αφού ο Ελλαδίτης παίζει άμα λάχει εκεί.

Εάν όντως συμβεί αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι η ομάδα αποκτά μια ισορροπία διαφορετική. Είπαμε η φιλοσοφία είναι «ντου από παντού». Κατεβασιές από αριστερά, δεξιά, άξονα, αέρα…. να πηγαίνει ο αντίπαλος στο Παπαδόπουλους και να λιώνει.

Και να απλώσει την επιθετικότητα του σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Γι’ αυτό άμα ακούσεις ότι μπορεί να έρθει κανά δεξιό μπακ αλά Κορέια, μην εκπλαγείς.

Τώρα ποιος, πότε και πως… περίμενε κάποιο κοράκι θα το σφυρίξει και θα μάθεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση