ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Φταίει ο Χατζηπετρής

Για την κατάσταση και την πορεία της Ανόρθωσης ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος;...

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πολλές είναι οι ευθύνες που βαραίνουν τον Νεόφυτο Λάρκου και τον Ντάρκο Μίλανιτς για την πορεία της Ανόρθωσης και την κατάντια της ομάδας, όμως η πρώτη που ευθύνεται για την κατάσταση είναι η διοίκηση του Χρίστου Πουλλαΐδη.

Όμως ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή και να αναλύσουμε στο πως έφτασε η Ανόρθωση στην τωρινή άσχημη κατάσταση.

Η «Κυρία» πριν το 2019 ταλαιπωρήθηκε αρκετά και πολλοί ήταν που παρουσιάστηκαν ως «Μεσσίες», όμως αποδείχτηκαν όλοι τους ως ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης τότε παίρνει την μεγάλη απόφαση να φέρει πίσω τον Τιμούρ Κετσπάγια και να κάνει την μεγάλη επιθυμία του κόσμου πραγματικότητα. Αδιαμφισβήτητα η απόφαση της επιστροφής του Τιμούρ Κετσπάγια με τα δεδομένα που είχε ο Γεωργιανός κόουτς μπροστά του αποδείχτηκε πέρα για πέρα πετυχημένη, καθώς χάρισε στην ομάδα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια και την έβαλε ξανά σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά την μεγάλη επιτυχία του 2008.

Σίγουρα όπως και κάθε προπονητής θα έχει τις κακές του και τις αποτυχίες του πράγμα που είχε η Ανόρθωση πέρσι, με την ομάδα του Κετσπάγια να χάνει την έξοδο στην Ευρώπη από τον Άρη στο τελευταίο ματς της σεζόν, γεγονός που έφερε και την απογοήτευση.

Έτσι μετά την απόφαση του Χρίστου Πουλλαΐδη να αναλάβει πρόεδρος της εταιρείας, παρά να στηρίξει τον Γεωργιανό τεχνικό με τα όσα πρόσφερε, επαναφέροντας την Ανόρθωση πίσω στις δόξες, αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει με έναν τρόπο που δεν χαρακτηρίστηκε και ο καλύτερος και να πάει σε εκσυγχρονισμό την Ανόρθωση, προωθώντας αποκλειστικά το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή. Για αυτό και προσέλαβε τον Νεόφυτο Λάρκου και αυτός με τη σειρά του έφερε τον Ντάρκο Μίλανιτς. Δύο αποφάσεις που όπως αποδείχτηκαν στις πρώτες αγωνιστικές, απέτυχαν παταγωδώς, όπως και ο προγραμματισμός του Λάρκου, ο οποίος σε δύο θέσεις κύριες, του επιτελικού μέσου και του σέντερ φορ άφησε την ομάδα «γυμνή», πράγμα που φάνηκε μέχρι στιγμής.

Εν πάση περιπτώσει μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές πάρθηκε απόφαση να φύγει ο Μίλανιτς, ενώ έδινε αγώνα με την ΑΕΚ και αντικαταστάτης του ήταν ήδη στην κερκίδα, γεγονός που σίγουρα δεν αρμόζει στο μεγαλείο της Ανόρθωσης. Την επόμενη μέρα προσλήφθηκε ο Σίσκο Μουνιόθ, ο οποίος παρουσιάστηκε από τη διοίκηση ως ο άνθρωπος που θα φέρει την «άσπρη» μέρα, κάτι που όχι μόνο δεν ήρθε αλλά ακολούθησε και το τέλος του Λάρκου. Μετά τα δύο σερί ανεπιτυχές αποτελέσματα ο Χρίστος Πουλλαΐδης δεν είχε άλλη επιλογή και με τις ευθύνες που τον βαραίνουν έπρεπε να σηκώσει τηλέφωνο από το Μπαχρέιν και να αποδεσμεύσει τον Κύπριο τεχνικό διευθυντή, ως τον υπαίτιο για την κατάσταση στην Ανόρθωση.

Όμως ο ίδιος ο Λάρκου στην παρουσίαση του Σίσκο Μουνιόθ άφησε υπονοούμενα όσον αφορά τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα αναφέροντας: «Είμαι ένας άνθρωπος που από την στιγμή που μπήκα στον χώρο του ποδοσφαίρου αναλαμβάνω ευθύνες, κάποιες φορές και άλλων». Με αυτή τη δήλωση άφησε σίγουρα υπονοούμενα και για κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν, που ίσως δεν πήρε αυτός τον λόγο.

Πάντως για την κάκιστη πορεία της Ανόρθωσης φέτος την πλήρωσε ο Μίλανιτς στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ο Λάρκου στην 7η αγωνιστική και θα δείξει ποιος άλλος στη συνέχεια αν δεν βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα.

Τώρα για το ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος της κατάστασης γενικότερα της Ανόρθωσης και το πως έχει καταντήσει η ομάδα, θα δανειστώ έναν στοίχο: «Φταίνε κι’ άλλοι, φταίτε κι’ εσείς, φταίει κι’ ο Χατζηπετρής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση