ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Η επόμενη μέρα,η πιθανότητα επενδυτή, το χρέος και το δάνειο

Τα σημαντικά σημεία στην επόμενη μέρα της ομάδας της Αμμοχώστου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Θεόδωρος Τσιολάκης

Νέα σελίδα γύρισε και επίσημα η Ανόρθωση μετά την ανάδειξη νέου και ενιαίου διοικητικού συμβουλίου με την επιθυμία του Ανδρέα Σάντη για μία διοίκηση και την μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Πουλλαΐδη να γίνεται πλέον πράξη.

Ο Ανδρέας Σάντης ήρθε πέρσι τον Ιανουάριο ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής και πολλάκις ότι δεν είναι ο Εμίρης του Κατάρ που έχει τα εκατομμύρια και μπορεί με ένα κουμπάκι να βάζει καθημερινώς. Αυτό το ξεκαθάρισε και στην ομιλία του στην Εκλογική Συνέλευση τονίζοντας ότι εφόσον βρεθεί αξιόλογος επενδυτής είναι έτοιμος να του παραδώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ταυτόχρονα σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι και πάλι θα υπάρχουν δύο διοικητικά συμβούλια στην Ανόρθωση, τα οποία, το ένα θα είναι το ΔΣ της ποδοσφαιρικής εταιρείας και το άλλο θα είναι αυτό του σωματείου, για να ελέγχει και να διασφαλίζει τα συμφέροντα του σωματείου. Κάτι που υπήρχε μέχρι της 22/02/2024.

Τη δεδομένη στιγμή έτοιμος επενδυτής δεν υπάρχει και ούτε φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο στα σκαριά, επομένως η Ανόρθωση θα πορευτεί μέχρι νεοτέρας με το πλάνο Ανδρέα Σάντη, το οποίο αποτελείται από 15μελή συμβούλιο που θα χωρίζεται σε δύο σώματα. Το ένα είναι το εκτελεστικό συμβούλιο από οκτώ άτομα που θα έχουν την υπευθυνότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό το εκτελεστικό συμβούλιο αποτελείται από τους Ανδρέα Σάντη (πρόεδρο), Ανδρέα Ανδρέου (αναπληρωτή πρόεδρο), τους αντιπροέδρους Σάββα Κουμή, Κωνσταντίνο Παπαλλή, Κοσμά Κωνσταντίνιδη και Σταύρο Παπαγεωργίου, τον ρόλο του Εκτελεστικού Συμβούλου Γραμματέα θα έχει ο Πανίκος Ανδρέου και ο οικονομικός σύμβουλος είναι ο Γιώργος Βούβακος. Τα υπόλοιπα εφτά μέλη που θα είναι οι εκπρόσωποι των τμημάτων θα είναι οι Αχεριώτης Ιάκωβος, Γιαννίτσαρος Σωτήρης, Ζάκος Σταύρος, Χαϊτίδης Σάββας, Χαραλάμπους Μάκης, Παπαγιώργη Μάριος, Χατζησωτήρης Άρης.

Από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό σημείο στην επόμενη μέρα της Ανόρθωσης είναι το οικονομικό κομμάτι. Η διοίκηση Ανδρέα Σάντη ανέλαβε σε μία δύσκολη περίοδο γνωρίζοντας τις οικονομικές εκκρεμότητες της ποδοσφαιρικής εταιρείας, με την ίδια να έχει προσπαθήσει να καλύψει αρκετά από τα χρέη. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση Σάντη έχει καλύψει παλιές υποχρεώσεις και οφειλές της τάξεως των 1.1 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θα μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να προστεθεί στο φετινό μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες παλιές οφειλές που θα πρέπει η διοίκηση Σάντη να ξοφλήσει για να μην έχει διάφορα προβλήματα στο μέλλον η Ανόρθωση.

Το οικονομικό χρέος που υπάρχει σίγουρα δημιουργεί κάποιο προβληματισμό, όμως η διοίκηση Σάντη έχει τη λύση, η οποία αφορά έναν δανεισμό της τάξεως 3-3.5 εκατομμυρίων ευρώ που θα ξοφληθεί μακροπρόθεσμα. Για την ώρα όπως δήλωσε ο πρόεδρος πλέον του σωματείου στην ομιλία του στην Εκλογική Συνέλευση είναι σε προχωρημένες επαφές για την εξεύρεση του εν λόγω δανείου, έτσι ώστε η διοίκηση να μπορέσει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Επί της ουσίας η Ανόρθωση μπήκε ήδη στην επόμενη μέρα μετά-Πουλλαΐδη, με το έργο της νέας διοίκησης σίγουρα να μην είναι εύκολο, όμως το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση Σάντη μέχρι στιγμής έδειξε ότι θέλει και έχει την καρδιά να προσπαθήσει για το καλύτερο για την Ανόρθωση. Πλέον οι επιθυμίες της παρούσας πλέον διοίκησης έγινα πράξεις και τώρα ο κόσμος περιμένει να δει ακόμη περισσότερες πράξεις για να οδηγηθεί η Ανόρθωση εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση