ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Μόνη στο...όρυγμα

Αρκετές ομάδες έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους

Newsroom 24sports

Όπως σας είχε ενημερώσει η ιστοσελίδα μας με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ πριν από δυο μέρες, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων δεν επιθυμεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ασκεί πιέσεις στην πολιτεία για να παρθεί μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ομάδες που επιθυμούν τη διακοπή του πρωταθλήματος επικαλούνται πρώτιστα τις οικονομικές συνέπειες καθώς άρχισαν ήδη να καταγράφουν μεγάλες ζημιές από την ιδιάζουσα κατάσταση που υπάρχει. Πλέον, η ομάδα που παραμένει σταθερή στη θέση της και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η Ανόρθωση, η οποία δείχνει να έχει μείνει απελπιστικά μόνη της. Είναι παραδεκτό πως η Ανόρθωση θα είναι η ομάδα που θα αδικηθεί περισσότερο από όλες σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Την επόμενη βδομάδα οι αποφάσεις για το ποδόσφαιρο

Πριν από 15-20 μέρες, πιθανόν να υπήρχαν κι άλλοι συνοδοιπόροι της «Κυρίας» σε αυτή την προσπάθεια όμως φαίνεται ότι αρκετές ομάδες έχουν αλλάξει στάση σήμερα, βλέποντας μπροστά τους και τις οικονομικές ζημιές που προέκυψαν. Ακόμα και οι ομάδες που στη θεωρία συνεχίζουν να υποστηρίζουν την επανέναρξη, κρατούν μια παθητική στάση και περιμένουν τις εξελίξεις. Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις που έκανε στον σταθμό μας ο Φανούριος Κωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι κάποιες ομάδες είχαν διαφορετική στάση πριν 15 μέρες στάση οποία ενδεχομένως να έχει διαφοροποιηθεί σήμερα.

Η Ανόρθωση «πατά» πάνω στις αυστηρές οδηγίες που έδωσε η UEFA στις εγχώριες ομοσπονδίες για να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο γνωρίζει ότι τα πάντα θα κριθούν από την απόφαση της πολιτείας, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη πρώτιστα τις εκτιμήσεις της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και όχι τα «θέλω» των ομάδων. Πάντως, οι επιστήμονες στην Κύπρο λένε ότι μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Η επόμενη βδομάδα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα παρουσιαστούν οι τέσσερις φάσεις της χαλάρωσης των μέτρων. Θυμίζουμε ότι η τρίτη φάση προβλέπει την επανέναρξη αθλητικών οργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία φιλάθλων, η οποία προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές Ιουνίου.

Όσο αφορά τις προπονήσεις, αυτές αναμένεται να επιτραπούν στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων, φάση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου, αν και ο Χάρης Λοϊζίδης είχε πει ότι οι προπονήσεις πρέπει να ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι τις 7/8 Μαίου.

Η επόμενη βδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η «μεγάλη βδομάδα» του ποδοσφαίρου μας. Η χαλάρωση των μέτρων θα παρουσιαστεί από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα στον ΠτΔ και την αρμόδια Διυπουργική επιτροπή την Τρίτη ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η Ανόρθωση έχει μείνει μόνη πλέον στο όρυγμα και δίνει μια μοναχική «μάχη» για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας απέναντι της την πλειοψηφία των ομάδων. Την επόμενη βδομάδα θα διαφανεί ποιο στρατόπεδο θα επικρατήσει, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την απόφαση της πολιτείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση