ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Οι λόγοι που έφεραν το «όχι» - Τι γίνεται με τα χρέη

Γιατί καταψηφίστηκε η πρόταση μεταβίβασης των μετοχών και ποια χρέη μεταφέρονται στο σωματείο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Θεόδωρος Τσιολάκης 

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης καταψήφισαν την πρόταση μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Πουλλαΐδη στο σωματείο, κάτι που έφερε και τις σκέψεις του Χρήστου Χατζηστεφάνου για να παραιτηθεί.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η παραίτηση του προέδρου του σωματείου αλλά και του διοικητικού του συμβουλίου. Σε περίπτωση που παραιτηθούν η Ανόρθωση θα οδηγηθεί σε νέα εκλογική συνέλευση.

Αναφορικά με τους λόγους που έφεραν το «όχι» της Γενικής Συνέλευσης είναι γιατί θεωρήθηκε από την πλειοψηφία πως από την στιγμή που η υφιστάμενη συμφωνία διαχείρισης λήγει στις 31/05 δεν υπήρχε λόγος να ανανεωθεί από την στιγμή που το σωματείο παραλαμβάνει μόνο χρέη από την εταιρεία. Ταυτόχρονα ο Πουλλαΐδης είχε θέσει ως όρους να ανανεωθεί η συμφωνία διαχείρισης για 10 χρόνια και να παίρνει λεφτά από το Champions Shares (15% από τα καθαρά κέρδη, είχαν διατεθεί 4.5 εκ. ο Πουλλαΐδης αγόρασε τα 3), κάτι που δεν είδαν με καλό μάτι τα μέλη της συνέλευσης.

Μετά και τη μη μεταβίβαση των μετοχών και το γεγονός πως η συμφωνία εταιρείας και σωματείου λήγει, το ποδοσφαιρικό τμήμα από την 1η Ιουνίου πάει στο σωματείο. Ταυτόχρονα στο σωματείο θα μεταφερτούν και τα χρέη της εταιρείας που εμπίπτουν στα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, δηλαδή οι οφειλές προς παίκτες και προπονητές. Επίσης μεταφέρονται και οφειλές του κράτους στο σωματείο. Όσον αφορά τις οφειλές σε τρίτους, όπως προμηθευτές και υπηρεσίες το χρέος δεν μεταφέρεται στο σωματείο, όμως οι πλείστες περιπτώσεις είναι άτομα που βοήθησαν την Ανόρθωση και διατηρούν στενή σχέση με το σωματείο.

Αναφορικά με το χρέος της εταιρείας προς τον Πουλλαΐδη, ποσό της τάξεως των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, δεν μεταφέρεται στο σωματείο, επομένως ο σύλλογος δεν χρωστάει αυτό το ποσό στον μεγαλομέτοχο. Από την άλλη η πλευρά του Πουλλαΐδη υποστηρίζει πως το σωματείο χρωστάει στον ίδιο το ποσό της τάξεως των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το ποσό από αρκετά μέλη της συνέλευσης θεωρήθηκε αδιευκρίνιστο από την στιγμή που η πλευρά Πουλλαΐδη ζήτησε να το αναγνωρίσει το σωματείο και θα ξεκαθαριστεί μετέπειτα τι ισχύει με αυτό το ποσό.

Επί της ουσίας τα χρέη που μεταβιβάζονται στο σωματείο σίγουρα είναι οι οφειλές στο κράτος και οι οφειλές σε παίκτες και προπονητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση