ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Στόχος διετίας... τίτλοι!

Οι απαντήσεις για ξένους επενδυτές, μεταγραφές, αθλητικό διευθυντή και... άλλα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Συνέντευξη Τύπου της Ανόρθωσης, όπου ο μεγαλομέτοχος της Κυρίας, Χρήστος Πουλλαΐδης, ο πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς αλλά και ο Τιμούρ Κετσπάγια, αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Αρχικά δόθηκε το σύνθημα πως στόχος της επόμενης διετίας είναι η κατάκτηση τίτλων, ενώ στη συνέχεια, μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε μεταγραφικά ζητήματα, στη πρόθεση της Κυρίας να προσλάβει αθλητικό διευθυντή αλλά και στη περίπτωση να έρθουν επενδυτές.

Αναλυτικά:

Χαμπουλάς: «Μετά από δύο χρόνια καταφέραμε να πανηγυρίσουμε το πρώτο μας τρόπαιο και μπορούμε σήμερα, μετά την χθεσινή συμφωνία με τον προπονητή μας, να δούμε το μέλλον της Ανόρθωσης με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Στόχος της Ανόρθωσης είναι επί μονίμου βάσεως να πρωταγωνιστεί. Πριν από δύο χρόνια δέχτηκα το αίτημα του κυρίου Πουλλαίδη. Στη πρώτη μου επίσκεψη στα γραφιά αντίκρισα ένα θέαμα καταθλιπτικό. Έκατσα μόνος μου στο γραφείο και δεν ήξερα από πού θα αρχίσω. Εκείνη τη περίοδο γνώρισα κάποιο κύριο, με χαιρέτησε και μου είπε είμαι φίλαθλος της ομάδας, συνταξιούχος και το μόνο που μπορώ να σου δώσω είναι η εικόνα της Αγίας Υπομονής. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι τα αγαθά και επιτυχίες έρχονται με συνεργασία, σκληρή δουλειά και υπομονή στα δύσκολα».

Προσπαθήσαμε να αρχίσουμε από το οικονομικό και σίγουρα αυτή τη στιγμή τα οικονομικά μας είναι καλυτέρα. Ξοδέψαμε αρκετό χρόνο, για να αναβαθμίσιμε εγκαταστάσεις, να οργανώσουμε τις ακαδημίες, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ποδοσφαιρικό σύνολο και δίκαια αυτή η ομάδα έκλεισε τη διετία με την κατάκτηση του κυπέλλου. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλα γεγονότα. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, βασισμένη στην έντονη αγάπη που έχουμε στην Ανόρθωση και στην Αμμόχωστο. Θα υπάρχουν πάντα δυσκολίες, όμως είμαι ιδιαίτερα τυχερός που μπορώ να πιστοποιήσω ότι όλοι εργάζονται προς μια κατεύθυνση, το καλό της Αμμοχώστου. Αυτή θα είναι η επιδίωξη μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Και θέλουμε ότι ο χορός που ξεκίνησε με την κατάκτηση του κυπέλλου θα έχει συνέχεια», πρόσθεσε.

Κετσπάγια: «Σίγουρα ξέρουμε τι έγινε πέρσι, προσπαθήσαμε να φέρουμε τίτλους. Και εμείς από τη πλευρά τη δική μας θα δώσουμε τα πάντα για να δει ο κόσμος της Ανόρθωσης μεγάλες επιτυχίες. Η προπονητική μου καριέρα ξεκίνησε από αυτό το σωματείο, πετύχαμε αρκετά πράγματα. Όμως σημασία έχει η συνέχεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ελπίζω ότι τα προβλήματα είναι πίσω μας και βλέπουμε το μέλλον. Ευχαριστώ τον κύριο Πουλλαίδη που με εμπιστεύθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια και στόχος μας να φέρουμε τίτλους».

Πουλλαΐδης: «Συγχαρητήρια σε όλους μας που έχουμε κατακτήσει ένα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια στους οπαδούς που μας έδειξαν τον τρόπο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πανηγύριζαν δύο μέρες πριν το τελικό κυπέλου. Ο Τιμούρ μου έλεγε δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Έχουμε κρατήσει τους τρεις βασικούς πυλώνες της Ανόρθωσης. Πιστή διαχείριση, την επαγγελματικότητα και τη διαφάνεια. Αυτό είναι το DNA της Ανόρθωσης. O κύριος Χαμπουλάς έχει βάλει αυτές τις αξίες για να μπορέσουμε να κτίσουμε σωστά κάποια πράγματα. Δεν είναι εύκολο να είσαι πρόεδρος της Ανόρθωσης. Οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις είναι πολλές. Το DNA της Ανόρθωσης είναι DNA πρωταθλητή. Είναι μια διετία που είχε τα πάνω και τα κάτω της. Είχαμε την πανδημία.

Είχαμε την απουσία του κόσμου μας. Όμως με πίστη στο στόχο καταφέραμε να φέρουμε τίτλο. Δεν θα αναφερθώ στη προηγούμενη χρονιά. Η επιλογή Τιμούρ ήταν μια συνειδητή επιλογή. Θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας και στην ένδοξη ιστορία μας. Ο Τιμούρ είναι άνθρωπος δικός μας και θα έχει ότι χρειαστεί για να φέρει επιτυχίες. Αν δεν του τα δώσουμε θα βγει στα ΜΜΕ και θα σας τα πει. Είναι ένας στρατηγός, ο ηγέτης μας. Το συμβούλιο έχει ξοδέψει αρκετές ώρες και έχει βάλει πολύ προσπάθεια. Ο Ευγένιος μου είπε χαρακτηριστικά προχθές ότι πρώτη φορά πήγε σπίτι του και είχε φως. Συνήθως μεσάνυκτα πάει σπίτι. Το μήνυμα μου είναι ότι όλοι μαζί θα είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί θα είμαστε πετυχημένοι, πρόσθεσε».

Ερωτήσεις:

Κύριε Πουλλαίδη πριν το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ υπήρχε μια πληροφορία ότι δεν ήσασταν τόσο υπέρ της παραμονής Κετσπάγια.

Πουλλαίδης: «Αυτή η φημολογία δεν ισχύει και εκ του αποτελέσματος δεν μπορεί να κρίνει κανείς».

Χαμπουλας: «Η ανανέωση του Τιμούρ καθυστέρησε, όχι γιατί κάποιος αμφισβήτησε το έργο και την απόδοση της ομάδας ούτε ήταν θέμα αριθμών ή απολαβών. Είχε σημασία να διασφαλίσουμε πως την όποια συμφωνία κάναμε με τον Τιμούρ, έπρεπε να είμασταν σε θέση να την υποστηρίξουμε. Επειδή είχαμε βαριά κληρονομία οικονομική και αρκετές ζημιές τον τελευταίο χρόνο, σε συνεννόηση με τον κύριο Πουλλαίδη και το Διοικητικό συμβούλιο θέλαμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο προϋπολογισμός για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σχήμα θα ήταν υλοποιήσιμος. Θα αρχίσω ένα κύκλο επαφών αρχή γενομένης από την Τετάρτη, με στόχο την ενίσχυση της Ανόρθωσης. Δεν μπορούμε όταν υπάρχει ένα πρόβλημα να επικαλούμαστε ένα άτομο μόνο. Ξέρω ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά αλλά τώρα είναι η ώρα του αγνού Ανορθωσιάτη αλλά και αυτών που πέρασαν από τα Διοικητικά Συμβούλια να βοηθήσουν την ομάδα.

Αν η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν κριτήριο για να παραμείνει ο Τιμούρ:

Κετσπάγια: «Δεν ήταν αυτό. Το θέμα είναι ότι η Ανόρθωση είναι μια μεγάλη ομάδα. Δεν ξέρω από πού ήρθε αυτό, πρώτη φορά το ακούω. Θέμα είναι τι δουλειά κάνεις και δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πέρσι είμασταν πρώτοι μαζί με την Ομόνοια κα στους τέσσερις του κυπέλλου. Σίγουρα στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά έγιναν πολλά πράγματα και δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα είναι θετικό που πήραμε το κύπελλο μετά από 13 χρόνια. Όταν ήρθαμε η ομάδα είχε να διεκδικήσει πρωτάθλημα και κύπελλο για αρκετά χρόνια και νομίζω εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε καλή δουλειά».

Αν ο Τιμούρ θα δώσει ευκαιρίες σε Κύπριους:

Κετσπάγια: «Δεν βλέπω ηλικία και από πού κατάγεται ένας ποδοσφαιριστής. Εγώ θέλω να βάζω αυτούς που νομίζω ότι είναι έτοιμοι. Ο Κορρέα έδειχνε έτοιμος και τον έβαλα να παίξει. Προσπαθώ να κατεβάζω την καλύτερη ενδεκάδα. Θέλουμε να βάλουμε τη καλύτερη ομάδα, γιατί όχι να είναι Κύπριοι. Έχουμε ταλαντούχους Κύπριους. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη προετοιμασία και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε. Κάποιοι όμως είναι καλύτερα να φύγουν παρά να είναι στο πάγκο. Αυτοί που θα δείξουν ότι μπορούν τότε θα μείνουν στην ομάδα».

Γιατί δεν έγινε η υπέρβαση για να μείνει ο Οκριασβίλι

Χαμπουλάς: «Ο κύριος Οκριασβίλι με επισκέφθηκε τη Δευτέρα μετά το παιχνίδι του κυπέλλου και του επιθυμία είναι να μείνει στην Ανόρθωση. Μου είπε ότι δέχθηκε προτάσεις από δύο κυπριακές ομάδες, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει τη καριέρα του στο εξωτερικό. Μάλιστα μου είπε και από ποιες ομάδες έχει προτάσεις και τα ποσά, τα οποία είναι εκτός κυπριακών δυνατοτήτων. Εάν και εφόσον δεν αποδώσουν οι διαβουλεύσεις που θα κάνουν και τελικά θα παραμείνει στη Κύπρο θα θέλαμε να μας δώσει πρώτους εμάς το δικαίωμα να συζητήσουμε μαζί του και δεσμεύτηκε. Πέρα από αυτό δεν σημαίνει ότι η Ανόρθωση θα μπει σε πλειστηριασμούς. Είναι αρκετοί ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στην Ανόρθωση και να διακριθούν. Πάνω από όλα είναι η Ανόρθωση, η βιωσιμότητα της και το μέλλον της».

Για τον Σκοπελίτη:

Χαμπουλάς: «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψή αθλητικού διευθυντή, έχουμε ήδη κοιτάξει κάποιες περιπτώσεις και αναμένεται ότι εντός Ιουνίου θα πάρουμε τη τελική μας απόφαση. Είναι μια πολύ απαιτητική θέση και θέλουμε να τη πάρει κάποιος επαγγελματίας. Η όποια επιλογή γίνει θα πρέπει να παντρευτεί με τις ανάγκες της Ανόρθωσης, οι οποίες είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να βλέπει τις ακαδημίες, να ενημερώνει για θέματα εγκαταστάσεων, να μιλά με τον προπονητή και τη διοίκηση».

Για τα διαρκείας:

Χαμπουλάς: «Θα κάνω πρόβλεψη ότι θα έχουμε 4000 πωλήσεις. Πέρσι είχαμε μια μείωση 35 τοις εκατό και είναι φυσιολογικό».

Για τους πιθανούς αντιπάλους της Ανόρθωσης στην Ευρώπη:

Κετσπάγια: «Είναι δύσκολες ομάδες όλες, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες. Θα προτιμούσα όμως να αρχίζαμε από το δεύτερο προκριματικό για να έχουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας. Θα κάνουμε όμως τη προσπάθεια μας και πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες για να μπούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο».

Αν θα γίνει υπέρβαση σε περίπτωση που η Ανόρθωση προκριθεί στους ομίλους:

Πουλλαίδης: «Όταν έρθουν οι επιτυχίες να είστε σίγουροι ότι θα μας βρουν έτοιμους. Μάθαμε πάντα να βλέπουμε πιο μπροστά και σας διαβεβαιώ ότι θα γίνουν οι σωστές κινήσεις τη σωστή ώρα».

Σκέψεις για επενδυτές:

Χαμπουλάς: «Ναι γίνονται επαφές με κάποιους στη Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό. Είχαμε πέρσι και το Championshares. Θέλουμε να κάνουμε την Ανόρθωση μια ελκυστική επένδυση. Μιλώ με τον κύριο Πουλλαίδη και τον ενημερώνω. Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι η Ανόρθωση είναι αποκλειστική ευθύνη μιας οικογένειας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Θέλω να σκέφτομαι πως όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσω από τα διοικητικά, η Ανόρθωση να είναι διασφαλισμένη για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας. Προσκαλούμε όλους να έρθουν να μας βοηθήσουν».

Αν αποφάσισε για το ποιοι θα φύγουν:

Κετσπάγια: «Δεν θέλω να κάνω αυτή τη συζήτηση».

Για τους παίκτες που ακούστηκαν:

Κετσπάγια: «Έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα. Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει με ποιους θα μιλήσουμε»

Για Κβιλιτάια:

Χαμπουλάς: «Ο Κβιλιτάια ανήκει στη Γάνδη. Αντιλαμβάνεστε πως παίκτες σαν τον Κβιλιτάια βγαίνουν στην αγορά προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, πράγμα που έγινε πέρσι. Μια πρόταση του προπονητή μας που μεταφέραμε στη ΚΟΠ είναι να αλλάξουμε την ημερομηνία των τελευταία μεταγραφών και να μην συμπίπτει με τα μεγάλα πρωταθλήματα».

ματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση