ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Σχεδόν μύριο εγγυημένο

Τα χρήματα που εξασφάλισε η ομάδα της Αμμοχώστου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Ανόρθωση παρά τη νίκη και την πολύ καλή της παρουσία γνώρισε τον αποκλεισμό απ’ την Ραπίντ Βιέννης και το ευρωπαϊκό της ταξίδι θα συνεχιστεί στο Europa Conference League.

Απ’ τη στιγμή όμως που η ομάδα θα συμμετάσχει στα play off της νέας διοργάνωσης έχει εξασφαλισμένο ένα σεβαστό ποσό. Συγκεκριμένα ακόμη και αν αποκλειστεί απ’ την Χάποελ Μπερ Σεβά θα βάλει στα ταμεία της 750 χιλιάδες ευρώ.

Απ’ την άλλη βέβαια τα χρήματα αυτά θα αυξηθούν κατά πολύ αν η ομάδα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa Conference League, μιας και τότε τα εγγυημένα έσοδα είναι 2.94 εκατομμύρια ευρώ.

Στην περίπτωση των ομίλων όμως υπάρχουν επιπλέον χρήματα αφού είναι το market pool αλλά και η κατάταξη της ομάδας στην UEFA (σε σχέση με όλες τις ομάδες που θα μπουν στους ομίλους). Για να γίνει πιο κατανοητό το τελευταίο να σημειώσουμε πως στους ομίλους θα περάσουν 32 ομάδες. Η UEFA δημιουργεί επιπλέον πακέτα των 44.500 ευρώ. Αν είσαι ο τελευταίος θα πάρεις 1 πακέτο 44.500 ευρώ ενώ αν είσαι ο πρώτος θα πάρεις 32 τέτοια που αντιστοιχούν σε 1.424.000 ευρώ.

Γενικότερα τα χρήματα στους ομίλους είναι κάτι περισσότερο από σεβαστά και δίνουν μια διαφορετική διάσταση στην όλη αίγλη που φέρνει η παρουσία μιας ομάδας σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για την ώρα όμως το εγγυημένο ποσό που έχει η Ανόρθωση είναι 750 χιλιάδες ευρώ. Σεβαστό μεν, ασύγκριτο με αυτό των ομίλων δε…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση