ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Θέλει δουλειά... πολλή

Ανάλογη εκτέλεση πλάνου θα χρειαστεί και στο ΓΣΠ

Newsroom 24sports

Η νίκη και το προβάδισμα της Ανόρθωσης για πρόκριση στον τελικό είναι έργο δικό τους σε αποκλειστικό βαθμό. Ο τακτικός τρόπος προσέγγισης του Κετσπάγια και η εκτέλεση του πλάνου του από τους ποδοσφαιριστές του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ άγγιξαν σχεδόν το τέλειο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Όσο η ομάδα της Αμμοχώστου έπαιζε με 11 παίκτες, η Ανόρθωση ήταν σχεδόν κυρίαρχη, είχε προσωπικότητες που ήταν εξαιρετικοί στο διάβασμα του αντιπάλου, περιόρισαν αισθητά τα ατού του, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και τις όποιες ευκαιρίες βρήκαν στο επιθετικό τρίτο του. Μπορεί αυτές να μην ήταν πολλές, όμως ήταν αρκετές για το σημαντικό προβάδισμα.

Από την στιγμή που ο Νταουσβίλι αποβλήθηκε τα... κόζια άλλαξαν. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν υποχρεωμένη να αμυνθεί αναγκαστικά, όμως δεν το έκανε βεβιασμένα. Είχε πλάνο και σχέδιο και ως προς αυτό που της προέκυψε. Έδωσε χώρο και μέτρα στον αντίπαλο, δικαιώνοντας την για την επιλογή της αυτή.

Οι παίκτες του Τιμούρ είχαν αυταπάρνηση, πάθος και μπόλικα ψυχικά αποθέματα για να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση και να πάνε πλέον στο ΓΣΠ σε μερικές μέρες για να τα δώσουν όλα για την πρόκριση.

Αυτό που επίσης, μπορούμε να κρατήσουμε ήταν ότι η ομάδα βελτιώνεται σε καίριους τομείς του παιχνιδιού. Με παίκτες σοβαρούς, συγκεντρωμένους και διεκδικητικούς, μπορείς να πας μακριά. Η τριάδα στα μετόπισθεν της ταιριάζει απόλυτα, Καλτσάς και Κορέια είναι... μηχανάκια στα πλάγια, ενώ εκ των κορυφαίων ήταν ξανά οι Λόρια και Αρτυματάς. Ειδικά ο δεύτερος περιόρισε τον Ζαχίντ όσο έπρεπε, μη αφήνοντας τον να πάρει... ανάσα.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως τα πάντα εξαρτώνται από τα δικά της πόδια. Θέλει, όμως, μπόλικη προσοχή, συγκέντρωση και σοβαρότητα για να επιτευχθεί ο σκοπός, αφού η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τουναντίον, μάλλον, τώρα θα αρχίσει και θα είναι και πολλή...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση