ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Το masterplan του Οκκά

Μελετημένος ο Κύπριος προπονητής νίκησε τον Σα Πίντο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Θεόδωρου Τσιολάκη 

Μπορεί στην Ανόρθωση αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι το οικονομικό κομμάτι και πως θα προχωρήσει η ομάδα, όμως η νίκη απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και η εμφάνιση τράβηξε δικαίως τα βλέμματα.

Οι παίκτες του Γιάννη Οκκά μπήκαν μέσα στο γήπεδο δίνοντας και τη ψυχή τους για να πάρουν τη νίκη, κάτι που στο τέλος κατάφεραν. Όμως για να έρθει αυτό το σημαντικό διπλό από πλευράς ψυχολογίας, έπρεπε όλοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, ακόμη και ο Γιάννης Οκκάς, ο οποίος πραγματοποίησε ένα απίστευτο παιχνίδι τακτικής, κάνοντας show προπονητικά στον Σα Πίντο.

Ο Κύπριος προπονητής παρουσιάστηκε αρκετά μελετημένος, περιορίζοντας όσο περισσότερο μπορούσε τον ΑΠΟΕΛ, ενώ με τον σχηματισμό που παρέταξε την ομάδα επιβεβαίωσε το ποσό ψαγμένος ήταν για τον αντίπαλο. 

Η απόφαση του να ξεκινήσει το παιχνίδι με τρεις στόπερ, περιόρισε τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ απ' το να κρατήσουν εύκολα μπάλα έξω και μέσα στην μεγάλη περιοχή, ενώ γέμισε με παίκτη περισσότερο την άμυνα του. 

Πολύ καλή δουλειά επίσης έγινε και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως η Ανόρθωση δεν θα μπορούσε να βρει πολλές ευκαιρίες, όμως αυτές που θα έβρισκε θα έπρεπε να τις μετουσιώσει σε γκολ, πράγμα που στο τέλος έκανε. Ο Οκκάς ήξερε ότι θα έπρεπε να χτυπήσει τον ΑΠΟΕΛ στην κόντρα και φρόντισε να βάλει παίκτες γρήγορους στο παιχνίδι, κάτι που του βγήκε στο έπακρο.

Πέραν των πιο πάνω κάτι που χρήζει ξεχωριστή αναφορά είναι το πάθος και η όρεξη που βλέπεις στο παιχνίδι των παικτών της Ανόρθωσης, κάτι που έλλειψε στα τελευταία παιχνίδια του Γκαγιέγο. Όμως ο Γιάννης Οκκάς από το πρώτο παιχνίδι που ανέλαβε κατάφερε να επαναφέρει τον τσαμπουκά στους παίκτες και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο. Τόσο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, αλλά και με τον Άρη, οι παίκτες είχαν διαφορετική ψυχολογία και έδειξαν να απολαμβάνουν το παιχνίδι, κάτι που φυσικά θέλει να βλέπει ο κόσμος της ομάδας.

Επί της ουσίας ο Γιάννης Οκκάς σε άλλο ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε μελετημένος και κατάφερε το πλάνο που είχε στο μυαλό του να το ακολουθήσουν οι παίκτες του στο έπακρο μέσα στο γήπεδο. Ο Οκκάς έστειλε ήδη ηχηρά μηνύματα ότι άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία, το θέμα είναι πλέον να υπάρξει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μέχρι το τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση