ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τιμωρία της Ανόρθωσης στην Ευρώπη-τι ισχύει

Είναι απίστευτο το τι συμβαίνει

Ήταν μια από τις πιο τραγικές ευρωπαϊκές νύχτες της Ανόρθωσης αγωνιστικά και σίγουρα η χειρότερη σε ότι αφορά τις παρενέργειες που είχε στην ομάδα εκείνη με τη Ντίλα Γκόρι στις 9 Αυγούστου 2012.

Έρχεται αυτή η ιστορία με τον Κορωνοϊό να τα στραβώσει πάλι αφού το να γίνουν οι αγώνες αυτοί χωρίς κόσμο με απόφαση της UEFA πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο

Δε θα γράψουμε πολλά για το έγινε, αφού λίγο πολύ όλοι τα θυμούνται: ήττα με 3-0 που έφερε, έναν ακόμα, οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη και επεισόδια που προκάλεσαν βαριά τιμωρία τριών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Τα όσα ακολούθησαν όμως εκείνης της βραδιάς και οι απίθανες συγκυρίες που προέκυψαν μας έκαναν εκείνη την τιμωρία οκτώ χρόνια μετά ακόμα να τη συζητάμε! Έχει νόημα να το κάνουμε ακόμα και φέτος. 

Η τιμωρία είχε επιβληθεί το 2012 και ένα χρόνο μετά σβήστηκε μόνο μια αγωνιστική αφού ήρθε ο αποκλεισμός από την Γκέφλε. Ακολούθως η Ανόρθωση έκανε τέσσερα Καλοκαίρια χωρίς να παίξει Ευρώπη και όταν βγήκε ξανά το 2018, χρωστούσε δυο και λόγω Λάτσι ξεχρέωσε μόνο τη μια. 

Ο κανονισμός της UEFA αναφέρει πως οι ποινές σβήνονται μετά την παρέλευση οκτώ χρόνων (η υπογράμμιση δική μας)

 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όταν θα κληθεί να παίξει Ευρώπη η Ανόρθωση, τα οκτώ χρόνια θα έχουν παρέλθει και η τιμωρία δε θα είναι σε ισχύ. Είναι σίγουρο πως για να ξεκινήσουν τα προκριματικά 2020-21 θα μπούμε Σεπτέμβριο και πιθανότατα Οκτώβριο.

Όμως, εδώ έρχεται αυτή η ιστορία με τον Κορωνοϊό να τα στραβώσει πάλι αφού το να γίνουν οι αγώνες αυτοί χωρίς κόσμο με απόφαση της UEFA πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο! Μοιάζει απίστευτο αλλά ο Ανορθωσιάτης είναι πολύ πιθανό να συμπληρώσει, τουλάχιστον, εννιά χρόνια μέχρι να μπορέσει να πάει στο «Α. Παπαδόπουλος» να δει την ομάδα του. Λέμε τουλάχιστον γιατί ασφαλώς για να πάει το 2021 θα πρέπει η ομάδα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Είναι να τρελαίνεσαι με το τι μπορεί να σου συμβεί καμιά φορά…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X