ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με την τιμωρία, να «σβήσει» και την ντροπή

Ώρα να θυμίσει το μέγεθός της και εκτός συνόρων

Μπορεί να μην έχει ξεχάσει κανείς στην Ανόρθωση το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, όμως είναι από τις ομάδες που μετρούν αντίστροφα για την επόμενη περίοδο. Στις 22/6 πιάνουν δουλειά για να ετοιμαστούν ώστε να είναι έτοιμοι όποτε κληθούν να παίξουν στην Ευρώπη.

Στο 2020, έχει τιμωρία μιας αγωνιστικής να εκτίσει και κυρίως να ανακτήσει τη χαμένη της ευρωπαϊκή αίγλη. Στα υπέρ της η παρουσία του Κετσπάγια, προπονητής που υπέγραψε τις προηγούμενες επιτυχίες

Η διοργάνωση θα είναι το Europa League, ο γύρος που ξεκινούν λογικά ο δεύτερος και στην κλήρωση θα τη συνοδεύει η λέξη «αδύνατη». Απόρροια του γεγονότος πως εδώ και μια δεκαετία γκρέμισε όλα όσα έχτισε με πολύ κόπο και ιστορικές επιτυχίες που όμοιές τους δεν είχαν προηγηθεί στο ποδόσφαιρό μας.

Απλά να αναφέρουμε πως τη σεζόν 2009-10, η «Μεγάλη Κυρία» έμπαινε στα κύπελλα Ευρώπης με τη γνώση πως θα ήταν τους «δυνατούς» της κλήρωσης ακόμα και στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Δηλαδή σε έναν γύρο που αν κέρδιζε εξασφάλιζε παρουσία σε ομίλους τουλάχιστον του Europa! Δρόμος ορθάνοιχτος που η ίδια έστρωσε με όσα είχε κάνει τη σεζόν 2008-09 και πρόσφατα η εταιρεία μας υπενθύμισε με τα βίντεο που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί. Πλέον ο δρόμος είναι στενός και γεμάτος πέτρες. Στρώσιμο από την αρχή δηλαδή.

Όσο και να ψάξεις, άλλο βίντεο μετά από τότε δύσκολα θα μπορέσεις να βρεις να προβάλεις. Άντε να ρίξεις το 3-1 με τη Σερκλ Μπριζ που έκανε χατ τρικ ο Καφού το 2010 ή το εκτός με τη Σίμπενικ μόνο για το συναίσθημα του να είσαι χαμένος και να βρίσκεις τρόπο να το σώσεις. Τότε που έγιναν, δεν τα θεωρούσε και κανείς υπερβάσες σε σύγκριση με τα όσα προηγήθηκαν.

Στο 2020, η Ανόρθωση έχει τιμωρία μιας αγωνιστικής να εκτίσει και κυρίως να ανακτήσει τη χαμένη της ευρωπαϊκή αίγλη. Έχει στα υπέρ της την παρουσία του Κετσπάγια, προπονητής που υπέγραψε τις προηγούμενες επιτυχίες, αλλά και μια διοίκηση που μοιάζει στιβαρή. Ο κορμός παικτών που κρίθηκε πετυχημένος διατηρείται σε μεγάλο ποσοστό ενώ οι κινήσεις ως τώρα είναι από την εγχώρια αγορά και θα τους έχει μαζί από την πρώτη μέρα προετοιμασίας. Πράγματα που ήταν κοινά και πάνω τους στηρίχθηκαν οι νύχτες οι μαγικές και οι ονειρεμένες. Όλοι το πιστεύουν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ξυπνήσουν από τον εφιάλτη και να αρχίσει και πάλι να ονειρεύεται. Το δείχνει η συμφωνία με τους παίκτες, που τους επιστρέφει λεφτά αν μπουν ομίλους, αλλά και τα champions shares που συνδέθηκαν με ευρωπαϊκές επιτυχίες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση