ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκκάς: «Είμαι νικητής - Στόχος είναι να κάνω νέους και παλιούς παίκτες οικογένεια»

Παρουσιάστηκε κι επίσημα ο τεχνικός της Ανόρθωσης

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρουσιάστηκε κι επίσημα ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Γιάννης Οκκάς, ο οποίος παραμένει στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας μετά από την περσινή χρονιά. Όπως σημείωσε ο ίδιος το πλάνο είναι η δημιουργία μιας ομάδας με εμπειρία αλλά συνάμα και η στήριξη σε νεαρά παιδιά.  

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην διάσκεψη

Εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής μίλησε ο Μάριος Παπαγιώργης: 

Αρχικό σχόλιο: «Αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου ότι είναι ο πλέον καταλληλότερος προπονητής για την ομάδα μας. Ανέλαβε την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε και σε μια δύσκολη περίοδο διαχειρίστηκε τους ποδοσφαιριστές και είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να πετύχει πολλά στη νέα σεζόν».

Για την κατάσταση στην Ανόρθωση και τον Πριέτο: «Είναι ενήμερος ο Γιάννος για την κατάσταση. Αναλάβαμε εδώ και δύο εβδομάδες σε δύσκολες καταστάσεις. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο. Ο κ. Πριέτο διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2027 και συνεχίζει κανονικά στα καθήκοντα του. Θα γίνει μια συνάντηση με τον κ. Πριέτο και τον κ. Οκκά για να δούμε πως θα προχωρήσει η συνεργασία τους».

 

Οι δηλώσεις του Γιάννη Οκκά

Αρχικό σχόλιο: «Γνωρίζετε λίγο πολύ τα τελευταία γεγονότα στην Ανόρθωση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσοι με γνωρίζουν από κοντά ξέρουν ότι έχω ανήσυχο πνεύμα, είμαι νικητής και άνθρωπος που δουλεύει σκληρά 24 ώρες το 24ωρο. Με αυτό το ανήσυχο πνεύμα θα χτιστεί και η δική μας Ανόρθωση όπως αξίζει στην ιστορία του σωματείου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι προπονητής σε μια ομάδα που μου έδωσε περισσότερα από όσα έδωσα εγώ γι’ αυτήν και τώρα μου δίνει την ευκαιρία ως προπονητής. Στόχος είναι να κάνω νέους και παλιούς παίκτες οικογένεια και να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έχω οικογένεια και δεν μιλώ για την σύζυγο τα παιδιά και τους γονείς μου αλλά για την οικογένεια της Ανόρθωσης με την οποία πορευθήκαμε μαζί τους τελευταίους δύσκολους μήνες. Όσο έχω μαζί μου την οικογένεια της Ανόρθωσης δεν φοβάμαι τίποτα. Μαζί μου θα είναι κάποια παιδιά που ξέρουν τις απαιτήσεις μου και μαζί θα χτίσουμε μια Ανόρθωση που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τη ιστορίας».

Για τους συνεργάτες του: «Θα είναι οι Σταύρος Πάρπας, Κώστας Κοτσίδας και Αντώνης Γιωργαλλίδης και είμαστε σε επαφές και με άλλους».

Για τον ρόλο του Πριέτο: «Το χειρίζεται η διοίκηση και είναι η αρμόδια να σας απαντήσει για τον ρόλο του κ. Πριέτο».

Για το ρόστερ, τον Τζούλιου και τον Σταμούλη: «Υπάρχουν παιδιά που έχουν συμβόλαιο, η πλειοψηφία είναι Κύπριοι. Υπάρχει σκέψη για να προσεγγίσουμε και κάποιους των οποίων λήγει το συμβόλαιο. Ο Τζούλιου, έχει πρόταση από το εξωτερικό, το εξετάζουμε με την διοίκηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να προχωράνε. Αν είναι καλύτερο και για τους δύο να γίνει μεταγραφή θα γίνει εφόσον και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένοι. Με τον Σταμούλη υπήρχε μια συμφωνία πριν αναλάβω και είμαστε πολύ κοντά στο να είναι στο ρόστερ μας».

Για τον Τσίκο: «Στην Ανόρθωση θα μείνουν όσοι θέλουν να μείνουν. Ο Τσίκο και ο κάθε Τσίκο πρέπει να θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Αν θέλει πραγματικά να μείνει τον θέλω κι εγώ. Αν δεν θέλει θα το διαχειριστούμε ανάλογα».

Για το γεγονός ότι η διοίκηση μίλησε και με άλλους προπονητές: «Ήταν φυσιολογικό να μιλήσουν και με άλλους προπονητές. Η πρώτη συνάντηση ήταν μαζί μου. Έψαξαν και για άλλους με στόχο να βρουν τον ιδανικότερο λόγω της αγάπης τους για την Ανόρθωση. Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο για να πάρω την απόφαση. Η διοίκηση έπρεπε να δει και άλλους συναδέλφους, όλοι θέλουμε το καλό της Ανόρθωσης. Μιλώ και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος που βοήθησα την Ανόρθωση και με βοήθησε».

Για τον κόσμο: «Η αγάπη του κόσμου ήταν και είναι δεδομένη. Είπα ότι ο μέσα από την δουλειά μας κερδίζουμε τον κόσμο και με μέσα από τις πράξεις του έδειξε κατανόηση και τον δρόμο ότι η Ανόρθωση ήταν είναι και θα είναι εδώ. Στους στόχους τους προσωπικούς και της ομάδας είναι να κρατήσουμε αυτό τον κόσμο που μας κράτησε ζωντανούς. Να γίνουμε όλοι ένα, στην Ανόρθωση είμαστε οικογένεια».

Για τους συνεργάτες του: «Είναι παιδιά με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, σε αυτό που κάνουν είναι ακούραστοι, ξάγρυπνοι και γι’ αυτό θα είναι μαζί μου. Ο Κωνσταντίνος Κολτσίδας εξ’ Ελλάδος με τον οποίο συνεργάστηκα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Σταύρος Πάρπας με τον οποίο συνεργάστηκα στις Εθνικές και ο Αντώνης Γιωργαλλίδη».

Αν θα αξιοποιήσει τις καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό: «Έχω τον σκοπό να αξιοποιήσω τις καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες που έχω».

Για τους νεαρούς κι αν η ομάδα θα κάνει στροφή σε ένα τέτοιο πλάνο: «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να στηριχτούμε σε νεαρά παιδιά. Από εμένα θα ακούσετε αλήθειες. Το να λέμε ότι θα δώσουμε ευκιαρίες σε νέα παιδιά είναι το ένα, αυτό που έχει σημασία είναι να τους βοηθήσουμε, όχι να κάνουν αυτοί όλη τη δουλειά. Αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε παίκτες και να βάλουμε 2-3 νεαρούς να στηριχτούν. Δεν μπορούμε να βάλουμε μόνο νεαρά παιδιά να τραβήσουν τις δυσκολίες αυτή την στιγμή». 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση