ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόποβιτς - Χουσμπάουερ: Πατημασιά - πατημασιά... το κέντρο

Υψηλές οι προσδοκίες για τους δύο 31χρονους μέσους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Όταν αποκτήθηκε ο Ντένις Πόποβιτς, έγινε λόγος για τις θέσεις στις οποίες μπορεί να αγωνιστεί και για ποιο ρόλο προορίζεται στην Ανόρθωση.

Μάλιστα, συνδέθηκε κάπως ως προς τα χαρακτηριστικά και στις θέσεις τις οποίες αγωνίζεται με τον Τζόσεφ Χουσμπάουερ, από τον οποίο οι οπαδοί της «Κυρίας» στη νέα σεζόν περιμένουν πολλά περισσότερα και ήδη στο Σούπερ Καπ και στα φιλικά  ήταν εντυπωσιακός.

Ο Σλοβένος και ο Τσέχος, οι οποίοι μάλιστα είναι συνομήλικοι (31 χρόνων), αναφέρονται ως κεντρικοί μέσοι στις διάφορες ιστοσελίδες οι οποίες ασχολούνται με στατιστικά, αφού από κάτι σαν… εξάρια (αμυντικοί μέσοι δηλαδή) άρχισαν στην καριέρα τους και στην πορεία γνώρισαν το χώρο του κέντρου πατημασιά - πατημασιά.

«Στην Εθνική παίζω ως αμυντικός μέσος, αλλά στις ομάδες μου ως επιτελικός, αυτό που λέμε 10άρι. Έχω καλό σουτ, καλές εκτελέσεις φάουλ, είμαι τεχνίτης ποδοσφαιριστής με καλή πάσα και νομίζω είμαι επικίνδυνος στα τελευταία 30 μέτρα», ήταν οι αναφορές του Πόποβιτς στις πρώτες του δηλώσεις ως Ανορθωσιάτης.

Λέγεται ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια προορίζει -στα επίσημα ματς για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα- τον Πόποβιτς για αντί-Ντορ Μίχα και τον Χουσμπάουερ για ανασταλτικό χαφ και ενίοτε σε ρόλο «οκταριού» όπως έπραξε στο σούπερ καπ με την Ομόνοια τοποθετώντας τον μπροστά από τους αμυντικούς, ωστόσο αυτό θα χρειαστεί να αποδειχθεί επί χόρτου.

Καταληκτικά, με τη γλώσσα των αριθμών θα αναφερθούμε στον αριθμό που έπαιξαν σε κάθε θέση ο Πόποβιτς και ο Χουσμπάουερ σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, με βάση το transfermarkt.

O Σλοβένος αγωνίστηκε 29 φορές ως αμυντικός μέσος, 48 ως κεντρικός μέσος και 59 ως επιτελικός. Δεκαπέντε φορές ως αριστερός μέσος και 23 ως δεξιός σε σύστημα με ρόμβο, ενώ μετράει και λίγες συμμετοχές ως εξτρέμ (τέσσερις δεξιά και δύο αριστερά).

Όσον αφορά στον Χουσμπάουερ, 164 συμμετοχές μέτρησε ως κεντρικός μέσος και 27 ως αμυντικός μέσος. Ως επιτελικός έπαιξε 78 φορές, ενώ εφτά συμμετοχές κατέγραψε ως αριστερός μέσος σε σύστημα με ρόμβο.

Από αυτά, το μυαλό οποιουδήποτε μπορεί να αντιληφθεί τι είδους ποδοσφαιριστές είναι όσον αφορά στη θέση που τους ταιριάζει. Μία ιδανική μετεγγραφή (όπως θεωρείται ο Πόποβιτς, φτάνει να αποδειχθεί και στο γήπεδο αυτό), μαζί με τον… αναγεννημένο Χουσμπάουερ. Δύο παίκτες για το κέντρο που οι φίλοι της «Κυρίας» από τώρα αισθάνονται αισιόδοξοι ότι θα προσφέρουν μεγάλη δυναμική στην ομάδα τους.

Ως επιπλέον στοιχείο το οποίο θα κάνει ευκολότερη τη συνύπαρξη των δύο στο κέντρο, είναι η ίδια γλώσσα. Αν μπει και ο Αζέρ Μπουσουλάντζιτς στην εξίσωση, τότε θα το κέντρο της Ανόρθωσης σε κάποιες περιπτώσεις θα… συνεννοείται στα σλάβικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση