ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Με το μυαλό αλλού…

Η προσοχή επικεντρώνεται στους Μπρεσάν και Ντε Καμάργκο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η οριστική αποχώρηση του Τόμας Ντε Βινσέντι, η ανάγκη αντικατάστασης του και γρήγορα μάλιστα και ο κρίσιμος πρώτος αγώνας της ερχόμενης Τρίτης στη Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη. Και μέσα σε όλα αυτά, ο αποψινός (20:00) αγώνας για το Σούπερ Καπ κόντρα στον Απόλλωνα.

Ίσως περισσότερο από τη σημασία και αξία του συγκεκριμένου τίτλου, για τον ΑΠΟΕΛ είναι σημαντική απόψε η αγωνιστική του παρουσία, στον πρώτο αγώνα στη μετά Ντε Βινσέντι εποχή και λίγες μέρες πριν τον επόμενο αγώνα στο Τσιάμπιονς Λικ. Σημαντική περισσότερο η παρουσία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, αφού θα διαφανεί τόσο ο βαθμός ετοιμότητας τους, όσο και η δυνατότητα να παρέχουν λύσεις και επιπρόσθετες επιλογές στην τεχνική ηγεσία, ειδικά μετά τη φυγή Ντε Βινσέντι.

Ξεκάθαρα και συγκεκριμένα τα δεδομένα. Ρενάν Μπρεσάν, Ιγκόρ Ντε Καμάργκο και Ρομπέρτο Λάγο. Αποκτήθηκαν με προοπτική να έχουν ουσιαστική παρουσία - προσφορά στη φετινή ομάδα και να κάνουν τη διαφορά σε κρίσιμους και καθοριστικούς αγώνες, όπως οι δύο που ακολουθούν με αντίπαλο την Κοπεγχάγη. Δεν το έχουν κάνει μέχρι στιγμής και πολύ δύσκολα θα τους εμπιστευθεί θέση στο αρχικό σχήμα ο Τόμας Κρίστιανσεν για τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αποδειχθεί απόψε πως είναι σε θέση να αποτελέσουν αξιόπιστες επιλογές, έστω προερχόμενοι από τον πάγκο, στους αγώνες των πλέι οφ του Τσιάμπιονς Λικ.

Η προσοχή επικεντρώνεται στους Μπρεσάν και Ντε Καμάργκο και έχει αυτό να κάνει με την αποχώρηση του Τόμας Ντε Βινσέντι. Μετά τον Καβενάγκι, πριν από μερικούς μήνες, ο ΑΠΟΕΛ έχασε πλέον και τη δεύτερη πιο αξιόπιστη του επιλογή στο σκοράρισμα. Υπάρχει ο Πιέρος Σωτηρίου, παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα από τους μεσοεπιθετικούς του, θα είναι πολύ σημαντικό, όμως, αν ο Ντε Καμάργκο, μετά τις ολιγόλεπτες παρουσίες του στους δύο προηγούμενους επίσημους αγώνες, θα είναι σε θέση να έχει ουσιαστική συμμετοχή και συνεισφορά στους αγώνες με την Κοπεγχάγη.

Απώλεια και στο δημιουργικό κομμάτι από τη φυγή Ντε Βινσέντι. Στα θετικά οι τελευταίες παρουσίες του Αντρέα Ορλάντι, τι καλύτερο όμως για τον Τόμας Κρίστιανσεν, αν οι επιλογές του αυξηθούν, από τη στιγμή που και ο Ρενάν Μπρεσάν θα παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, σε σχέση με τη μέχρι τώρα παρουσία του, περισσότερο σε φιλικά παρά επίσημα παιγνίδια.

Είναι γι’ αυτό που ο αποψινός αγώνας με τον Απόλλωνα αποκτά μια ξεχωριστή σημασία για τον ΑΠΟΕΛ, ίσως μάλιστα να αποδειχθεί και ιδιαίτερα χρήσιμος, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός πως κρίνεται απόψε ένας τίτλος, έστω με λιγότερη σημασία και αξία από ένα θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Τρίτη στη Δανία για τον ΑΠΟΕΛ…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X