ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Αν θες «σκυλί» πας σε... Μάντσον

Ένας παίκτης που μπορεί να γίνει βασικό γρανάζι στη νέα ομάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο προγραμματισμός του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται και μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας το όνομα του Βραζιλιάνου Μάντσον. Ένα ακόμη όνομα δηλαδή απ’ την Ελληνική αγορά και το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι απ’ τις περιπτώσεις που άρεσαν. Βέβαια είναι ένα το άρεσε και άλλο το συμφώνησε.

Ας πάμε όμως ένα βήμα πιο πέρα. Ποιος είναι ο Μάντσον και πως χωρά στο πλάνο του ΑΠΟΕΛ. Ασφαλώς και η ομάδα θα κινηθεί για απόκτηση ποδοσφαιριστών στο χώρο του κέντρου. Είναι επίσης δεδομένο πως θα ψάξει για εξάρι που θα κάνει την «βρώμικη» δουλειά. Και με αυτά που αντλήσαμε από Ελλάδα μεριά μιας και εκεί βγάζει το ψωμί του τελευταία χρόνια με τα χρώματα του Ατρόμητου, ο Μάντσον μπορεί να λειτουργήσει σε τέτοιο ρόλο.

Ποδοσφαιριστής που παίζει επιθετική άμυνα, βάζει το πόδι του στη φωτιά και μπαίνει δυναμικά στις διεκδικήσεις της μπάλας. Στοιχεία που ασφαλώς και θέλεις να έχει ένας αμυντικός χαφ. Δεν είναι τυχαίο πως στην Ελλάδα του κόλλησαν το προσωνύμιο «σκύλος».

Πέραν όμως αυτού υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει για τον Μάντσον. Είναι παίκτης που μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο της κατοχής και της γρήγορης εναλλαγής της μπάλας. Γενικότερα δεν επιχειρεί γεμίσματα, και αν μάλιστα έχει οδηγίες να μην το πράττει, το τηρεί με ευλαβική συνέπεια. Αυτό φάνηκε όταν συνεργάστηκε στον Ατρόμητο με τον Κάναντι, ο οποίος και ζήτησε μετ’ επιτάσεως να μην βλέπει γιόμες.

Απ’ τον Μάντσον πάντως τέρματα δεν θα βρεις. Δεν είναι απ’ τους μέσους που σκοράρουν. Εξάλλου τα χαρακτηριστικά του είπαμε είναι άλλα. Τρία χρόνια στον Ατρόμητο με 82 συμμετοχής θα βρεις δυο τέρματα και τέσσερις ασσίστ.

Παράλληλα είναι παίκτης που τις κάρτες τις βλέπει συχνά. Σε γεμάτες σεζόν προκαλεί έκπληξη η περσινή που είδε μόλις τέσσερις, μιας και συνήθως το κοντέρ πλησιάζει ή και ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις διψήφιο.

Γενικότερα όμως ο Μάντσον μοιάζει μια πολύ καλή περίπτωση για το ΑΠΟΕΛ. Τα χαρακτηριστικά του δείχνουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι. Αυτό τουλάχιστον αλιεύσαμε από Ελλάδα μεριά… Αν προχωρήσει η περίπτωση του θα το δούμε σύντομα, είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής που αξιολογήθηκε απ’ τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση