ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Η κρίση γεννά ευκαιρίες

Επιβεβλημένη πλέον η αξιοποίηση των ακαδημιών

Newsroom 24sports

Βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού όμως θα έρθει η ώρα που θα τελειώσει αυτή η δοκιμασία και θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Δεν θα αργήσει να έρθει η επόμενη μέρα, η οποία όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς οι οικονομικές συνέπειες -και όχι μόνο- της πανδημίας θα είναι μακροχρόνιες. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Όλοι είναι υποχρεωμένοι να εναρμονιστούν με τα νέα άσχημα δεδομένα που δημιούργησε αυτή η πανδημία, η οποία πέρα από την δημόσια υγεία, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά και στις οικονομίες των χωρών. Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες οι ομάδες από την όλη κατάσταση, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε σημαντικές τομές προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική τους βιωσιμότητα.

Ο ΑΠΟΕΛ θα ψάξει για νέους «Χαραλαμπίδηδες» και νέους «Νεκτάριους»

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε ήδη να καταγράφει τις πρώτες απώλειες της πανδημίας, καθώς έχει χάσει ενάμισι εκατομμύριο ευρώ από την αποκοπή των χορηγιών. Οι «γαλαζοκίτρινοι» εξήγγειλαν μάλιστα πολύ γερές μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και το 60%.

Η σημαντική μείωση του μπάτζετ αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα της Λευκωσίας προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας. Η κατάσταση είναι δύσκολη όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε πάντα ελπιδοφόρα και θετικά στοιχεία στις άσχημες περιστάσεις για να βγαίνουμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί από τις δοκιμασίες.

Υπάρχει ένα ρητό που το ακούμε συνέχεια εν μέσω της οικονομικής ύφεσης και λέει πως η κρίση γεννά ευκαιρίες. Αυτό το ρητό ισχύει και για τον ΑΠΟΕΛ όπως και για τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες. Η νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στο ποδόσφαιρο κάνει επιβεβλημένη την αξιοποίηση των ακαδημιών από όλες τις ομάδες και πόσο μάλλον από τον ΑΠΟΕΛ, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για πραγματοποίηση δαπανηρών μεταγραφών.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που έχει επενδύσει το περισσότερο χρήμα τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομών και πλέον έφτασε η ώρα για να αξιοποιήσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις ακαδημίες του, έτσι ώστε να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα με παίκτες από το γαλαζοκίτρινο «φυτώριο». Αυτό επιτάσσει η νέα οικονομική τάξη πραγμάτων.

Στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» δεν είναι άλλος από το να βγάλουν νέους «Χαραλαμπίδηδες» και νέους «Νεκτάριους» από τις ακαδημίες οι οποίοι θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ανδρική ομάδα και όχι το ρόλο της τελευταίας ρεζέρβας. Η κρίση λοιπόν γεννά ευκαιρίες, ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες των ακαδημιών προκειμένου να βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Μάγκικη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

Σε μια χρονιά που έδειχνε χαμένη ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τον Απόλλωνα διατηρώντας το δικαίωμα για τίτλο και Ευρώπη
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ
Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

Εξάδα ερχόμαστε...και βλέπουμε

Διπλό μες στην Πάφο...με τον ΑΠΟΕΛ να βεβαιώνει την βελτίωση του σε απόδοση και αποτελεσματικότητα που φέρνουν βαθμολογική ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ