ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Και με «200ρηδες» χτίζεις ομάδα!

Το payroll της νέας σεζόν είναι αρκετό φθάνει να μην γίνουν τα ίδια λάθη ξανά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εφραίμ Γεωργίου 

Το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και η διαχείριση στο οικονομικό κομμάτι οφείλει να αλλάξει. Τα 24+ εκατομμύρια σε χρέος είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για την επόμενη μέρα, και μόνο με το πλάνο του Γιάννη Δημητρίου μπορεί το ΑΠΟΕΛ να μπει στην επόμενη μέρα. Γι’ αυτό θα ξαναγράψουμε πως το πλάνο είναι κάτι σαν ευαγγέλιο και πρέπει να το τηρήσει η οποία διοίκηση.

Στην επόμενη μέρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το payroll της ομάδας θα είναι περίπου στα 4 με 5 εκατομμύρια. Ένα ποσό υπεραρκετό για να χτίσεις κανείς ομάδα στην Κύπρο. Μιλούμε για ένα μέσο όρο συμβολαίων στις 150-200 χιλιάδες για 20+ ποδοσφαιριστές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορείς όντως να χτίσεις μια πολύ, πολύ καλή ομάδα.

Το ερωτηματικό όμως που υπάρχει δεν είναι στο payroll που θα έχει το ΑΠΟΕΛ αλλά στις επιλογές. Ο προγραμματισμός των τελευταίων ετών και ειδικά πέρσι ήταν πολύ κακός και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο γήπεδο. Παίκτες υπερεκτιμήθηκαν και ήρθαν στην ομάδα με πολύ ψηλά συμβόλαια χωρίς να δώσουν σχεδόν τίποτα. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβεί στη νέα χρονιά.

Δεν λέμε αποτυχίες στις μεταγραφές φυσικά και θα υπάρξουν, όμως η ουσία είναι να γίνει σωστός προγραμματισμός και να έρθουν παίκτες που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία νέας ομάδας. Κάτι που παρά τις προσπάθειες δεν έγινε τα τελευταία χρόνια, καθώς το ΑΠΟΕΛ αναγκάζεται να δημιουργεί νέα ομάδα κάθε χρόνο από το μηδέν.

Το κλειδί λοιπόν για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να δημιουργήσει μια καλή ομάδα είναι στο σκάουτινγκ και τις σωστές επιλογές παικτών. Τα 4 με 5 εκατομμύρια είναι ένα πολύ καλό ποσό το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Υπάρχει πλειάδα ποδοσφαιριστών που μπορούν να προσφέρουν πολλά με χαμηλά συμβόλαια και παράδειγμα ομάδων με χαμηλό payroll που να πρωταγωνιστούν μπορείς να βρεις ακόμη και στο πρωτάθλημα μας. Ως εκ τούτου πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη των τελευταίων ετών και να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση