ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Προβλεπτή, μονότονη και μονοδιάστατη η ανάπτυξη του

Τα συμπεράσματα μας από το τελευταίο τεστ, μια εβδομάδα πριν τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ σε μια εβδομάδα (την Τρίτη 23 Ιουλίου ή την Τετάρτη 24 Ιουλίου) θ’ αρχίσει το νέο Ευρωπαϊκό του οδοιπορικό με μια εκτός έδρας αποστολή. Χθες Τρίτη 16/7 έδωσε το τελευταίο του τεστ στο φιλικό με την Δόξα και κατά την άποψη μας η εικόνα που παρουσίασε λογικά θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στους υπεύθυνους της ομάδας και όχι αισιοδοξία.

«Μπλόκαρε» όταν η Δόξα έκλεισε τους χώρους

Κόντρα σε ένα αντίπαλο ο οποίος ξεκίνησε την προετοιμασία του πολύ αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε αρκετά προβλήματα. Κάποια από αυτά χαρακτήριζαν το παιχνίδι του και στην περσινή αγωνιστική περίοδο... Η ανάπτυξη του ήταν προβληματική και μονοδιάστατη. Όταν η Δόξα έκλεισε νωρίς τους χώρους, ο ΑΠΟΕΛ «μπλόκαρε», δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει και να γίνει δημιουργικός και επικίνδυνος.

Το παιχνίδι του ήταν ιδιαίτερα προβλεπτό αφού δεν παρουσίασε εναλλακτικούς τρόπους του συστήματος 3-5-2. Έτσι εγκλωβίστηκε στην τακτική του αντιπάλου και δεν κατάφερε σε καμιά περίπτωση να εκμεταλλευτεί την ποιότητα και την ταχύτητα που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του.

Είδαμε τους παίκτες να έχουν διάθεση και κατοχή της μπάλας σε μεγάλο ποσοστό όμως δεν είχαν καθόλου καλά τελειώματα αλλά ούτε και την σωστή ανάπτυξη και τις κάθετες πάσες που θα έφερναν την δημιουργία των προϋποθέσεων για το γκολ. Δείχνει και ο νέος ΑΠΟΕΛ να περιμένει, όπως και πέρσι, τα ξεσπάσματα και τις επινοήσεις των πολύ μεγάλων αστεριών του όπως ο Μούσα Αλ Τάμαρι.

Θα προλάβει; Θα προλάβει!

Το ερώτημα είναι αν θα προλάβει ο ΑΠΟΕΛ να διορθώσει τα αρνητικά σημεία που παρουσίασε. Η άποψη μου είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να μεταμορφωθούν προς το καλύτερο σε μια εβδομάδα και στο τέλος του μήνα να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η φυσική κατάσταση των παικτών είναι αρκετά καλή και πολύ σύντομα θ’ αρχίσουν να το δείχνουν αφού ακόμα είναι βαριά τα πόδια. Με δεδομένη την ποιότητα του δυναμικού της ομάδας, πιστεύω πως η προοπτική της είναι πολύ καλή.

Τα στοιχεία που δημιουργούν αισιοδοξία

Εκεί που πονούσε η ομάδα, στο επιθετικό κομμάτι, έχει τώρα τους Πάβλοβιτς και Χαλένιους οι οποίοι πρόλαβαν και έδειξαν πόσο καλοί παίκτες είναι. Η προσθήκη παικτών της ποιότητας των Αλεφ και Σάβιτς θα κάνει πανίσχυρο τον ΑΠΟΕΛ. Επίσης παίκτες κλειδιά όπως οι Ντε Βινσέτι, Σόουζα, οι οποίοι χθες είχαν κακή απόδοση, αναμένεται ότι θα είναι την ερχόμενη, δύσκολη εβδομάδα, σε άριστη κατάσταση και σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο Τραμετσάνι και ο σεβασμός στους παίκτες του

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην σχολιάσω την άκομψη στάση του Τραμετσάνι απέναντι στους Εφραίμ, Αλωνεύτη, και Μ. Αντωνίου. Είναι ασφαλώς δικαίωμα του, αλλά που πάει ο σεβασμός προς όλους τους παίκτες του και (η πολύ σημαντική στον αθλητισμό), ψυχολογία τους. Όλα αυτά όμως φαίνεται πως είναι «μικρά γράμματα» για τον Ιταλό τεχνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση