ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: «Σενάριο διεξαγωγής ή πλήρους ακύρωσης»

Μιλά για στάση ομάδων που αλλάζει αναλόγως συμφερόντων

Newsroom 24sports

Με ανακοίνωσή του, ο ΑΠΟΕΛ ενημερώνει ότι οι ίδιοι εξετάζουν δύο σενάρια, αυτό της διεξαγωγής και αυτό της πλήρους ακύρωσης της σεζόν χωρίς πρωταθλητή ή κυπελλούχο, εκφράζει την θέση ότι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα η συνέχιση ή η διακοπή του πρωταθλήματος είναι τη δεδομένη στιγμή στο 50-50, μιλά για ομάδες η θέση των οποίων αλλάζει αναλόγως συμφερόντων και ρίχνει τις «σπόντες» του για ομάδες που τοποθετούνται συνεχώς υπέρ της επανέναρξης, αλλά και αυτές που δεν τοποθετούνται καθόλου.

Aναλυτικά:

Σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και επειδή παρατηρούμε ότι παρά να παραμείνουμε ως ομάδες σε ένα ενιαίο μέτωπο όπως πολλές φορές αναφέρθηκε στις τηλεδιασκέψεις των προέδρων δυστυχώς η στάση ομάδων αλλάζει αναλόγως των συμφερόντων τους, πρέπει ως ΑΠΟΕΛ να ξεκαθαρίσουμε το εξής.

Οι πιθανότητες διεξαγωγής ή διακοπής του πρωταθλήματος είναι αυτή τη στιγμή στο 50-50

Η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακοίνωση σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα επανέναρξης τόσο των προπονήσεων όσο και του πρωταθλήματος. Άρα τα δεδομένα ημερολογιακά είναι ενώπιον μας και δυστυχώς όπως όλα δείχνουν οι πιθανότητες διεξαγωγής ή διακοπής του πρωταθλήματος είναι αυτή τη στιγμή στο 50-50. Είναι δηλαδή και τα δύο ενδεχόμενα ανοικτά. Μακάρι να αποδειχθεί μέσα από τις επόμενες μέρες με τη βοήθεια των ιατρικών διαγνώσεων ότι το ποσοστό θα μεγαλώσει υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Κατανοούμε γιατί κάποιες ομάδες επιλέγουν να τοποθετούνται συνεχώς και με την πρώτη ευκαιρία υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος ή κάποιες να μην τοποθετούνται καθόλου. Όμως το τι θα γίνει δεν εξαρτάται από το ποιος θα φωνάξει περισσότερο και κατ´εμάς δε θα έπρεπε να εκφράζονται θέσεις που αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.

Για εμάς το θέμα είναι αρκετά απλό. Αν ακολουθήσει η πορεία των διαγνώσεων μια μηδαμινή πορεία τότε αντιλαμβανόμαστε ότι και η κυβέρνηση είναι δυνατόν να αλλάξει στάση σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που προνοούν προπονήσεις μόνο σε γκρουπ από τις 18/05 και χωρίς ασκήσεις επαφής (διτέρματα/ασκήσεις επαφής), τη χρήση αποδυτηρίων και μπάνιων, χαλαρώνοντας ακόμα περισσότερα τα μέτρα ειδικά για το ποδόσφαιρο και τις ιδιαιτερότητες του. Θεωρούμε ότι στο θέμα των αποφάσεων υπάρχει και ο παράγοντας των ίδιων των σωματείων όπου συλλογικά θα καλεστούν να πάρουν αποφάσεις. Τα πάντα θα καθοριστούν και θα αποφασιστούν μέσα από τις κατευθυντήριες γραμμές και την πλήρη συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Εμείς επεξεργαζόμαστε και τα δυο σενάρια. Και αυτό της διεξαγωγής και αυτό της πλήρους ακύρωσης της χρονιάς όπου δεν θα έχουμε καμία ανακήρυξη είτε πρωταθλητή είτε κυπελλούχου.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο όχι μόνο πιστεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου αλλά θεωρούμε ότι και το βάθος που έχουμε στο ρόστερ θα λειτουργήσει υπέρ μας και θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα παραμείνει στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου κατακτώντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον τίτλο του πρωταθλητή. Γιατί μόνο έτσι αξίζει να πανηγυρίζεις ένα τίτλο και να καρπώνεσαι τα οφέλη του. Μέσα στο γήπεδο.

Στην αντίθετη περίπτωση δυστυχώς θα πρέπει να συμβιβαστούμε σε μια άβολη κατάσταση που θα φέρει η διακοπή λόγω ανωτέρας βίας και που βλέπουμε πλέον να επικρατεί στις πλείστες χώρες της Ευρώπης αφού κανείς δεν είναι έτοιμος να πάρει την ευθύνη πάνω του λόγω του ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Επιδεικνύοντας λίγες ακόμα μέρες υπομονής, θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα και θα έχουμε μια πιο σωστή εικόνα του τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X