ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Στην ανάγκη και… στόπερ

Δεν αποκλείεται το νέο απόκτημα να λειτουργήσει ως «πολυεργαλείο» τη νέα σεζόν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παίκτης του ΑΠΟΕΛ με κάθε επισημότητα είναι ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο Ελλαδίτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές- εργομετρικές εξετάσεις και υπέγραφε συμφωνία με τους Γαλαζοκίτρινους μέχρι το 2027, αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη μετεγγραφή της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου.

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή με καταξιωμένη παρουσία στο χώρο, καθώς αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων σε κορυφαία πρωτάθλημα της Ευρώπης (Boundeslinga, Premier League), ενώ έχει καταγράψει και συμμετοχές με τη Γαλανόλευκη.

Ομολογουμένως, κουβαλά ένα πλούσιο βιογραφικό για τα κυπριακά δεδομένα, ωστόσο κάποιοι τραυματισμοί αποτέλεσαν τροχοπέδη και του έχουν στερήσει σταθερή παρουσία και ρυθμό το τελευταίο διάστημα.

Ο 31χρονος την περσινή σεζόν δεν είχε ποδοσφαιρική στέγη και ουσιαστικά αναζητεί την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να πραγματοποιήσει ένα "restart" στην καριέρα του.

Αξίζει να ειπωθεί πως ο νέος τεχνικός των Γαλαζοκιτρίνων, Πάμπλο Γκαρσία, έχει πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων του Ελλαδίτη, καθότι οι δύο είχαν κοινή πορεία στο δικέφαλο του βορρά (ως συμπαίκτες) στη δίαιτα τη διετία 2011-13. Ουσιαστικά, ο Ουρουγουανός θεωρεί ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αναγεννηθεί στον "Αρχάγγελο" και να προσφέρει ουσιαστικές βοήθειες στην ομάδα.

Ο Σταφυλίδης κατά τη διάρκεια της καριέρα του έχει σημειώσει τις περισσότερες συμμετοχές ως αριστερός μπακ, αλλά δεν μπορεί να παραληφθεί πως μεταξύ άλλων μετρά παρουσίες και ως στόπερ.

Στην τελευταία του ομάδα, την Χάνσα Ρόστοκ, για την οποία αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2023-2024, σημείωσε συνολικά 11 συμμετοχές, εκ των οποίων οι έξι ως κεντρικός αμυντικός-  σε σύστημα με τριάδα στα μετόπισθεν. Επίσης, λιγοστές συμμετοχές στο παρελθόν όντας κεντρικός αμυντικός έχει με το Εθνόσημο στο στήθος αλλά και με τις Άουγκσμπουργκ και Χόφενχαϊμ.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, ως επακόλουθο γεννάται το ερώτημα: Τι ρόλο προορίζεται να αναλάβει στον ΑΠΟΕΛ;

Έχοντας και κατά νου, πως η ομάδα έχει επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης τόσο στην αριστερή οπισθοφυλακή όσο και στο κέντρο της άμυνας, δεν αποκλείεται ο Σταφυλίδης να λειτουργήσει ως "πολυεργαλείο" τη νέα σεζόν.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί πως στην κοινή τους θητεία στον ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία τον γνώρισε ως αριστερός μπακ και πολύ πιθανό να τείνει προς αυτή την επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Σταφυλίδης καταφέρει να βρει τα πατήματα του, θα πρόκειται για μια προσθήκη η οποία θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση