ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Τα πράγματα είναι απλά με Σαμπάλα

Απόλυτα δικαιολογημένη η μονιμοποίηση του στο αριστερό άκρο της άμυνας

Newsroom 24sports

Ο Φακούντο Σαμπάλα έφτασε αισίως τις εφτά συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις. Η μέχρι τώρα παρουσία του 22χρονου στον Αρχάγγελο έχει πρόσημο θετικό, με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη να τον έχει μονιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα.

Η προτίμηση που δείχνει προς το πρόσωπο του ο Πούρσα (αντί του Γουίλερ) για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ο 22χρονος δεν κάνει εξωπραγματικά πράγματα μέσα στο γήπεδα. Κάνει απλά κάποια βασικά πράγματα που χρειάζεται να γίνονται από ένα αριστερό μπακ που αγωνίζεται σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ.

Συμμετέχει ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας με τα κατεβάσματα του σε συνεργασία με τον παίκτη μπροστά του ενώ δεν διστάζει να δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά. Γενικά είναι ένας παίκτης που του αρέσει να παίρνει ρίσκα και πρωτοβουλίες στο παιχνίδι, άσχετα εάν δεν του βγαίνουν πάντα οι φάσεις.

Ο Σαμπάλα είναι ο τύπος του μπακ που όταν πάρει τη μπάλα 10 φορές στην κατοχή του, στις οκτώ θα προσπαθήσει να τη δώσει μπροστά και μόνο στις δυο θα επιλέξει να τη δώσει πίσω με «safe» πάσα στους αμυντικούς ή στον τερματοφύλακα. Αυτό θέλει να βλέπει κάθε προπονητής από τους ακραίους μπακ της ομάδας του. Δημιουργικά ο Αργεντινός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Σε αυτό τον τομέα ο Σαμπάλα υπερτερεί κατά κράτος του Γουίλερ και για αυτό τον λόγο προτιμάται από τον Πουρσαϊτίδη.

Ο Σαμπάλα (όπως και κάποιοι άλλοι παίκτες του φετινού ρόστερ) μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα για το «κτίσιμο» του νέου ΑΠΟΕΛ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση