ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συμφωνία

Το οικονομικό κομμάτι και ο ρόλος του σωματείου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σάββας Λαζανιάς 

Βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ, Πάρης Σπανός.

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΑΠΟΕΛ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του σωματείου (η οποία εκφράστηκε μέσω ανακοίνωσης) ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραίτηση της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη.

Τοποθετήθηκε επίσης και για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έχει να κάνει με τη συμφωνία του σωματείου με την εταιρεία για τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όπως ανέφερε ο κ. Σπανός η συμφωνία ολοκληρώνεται το Μάϊο του 2022 και η ανανέωση της ή η μη ανανέωση της θα πρέπει να περάσει από τη Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συμφωνία με την εταιρεία τότε το ποδοσφαιρικό τμήμα θα επιστρέψει στη διαχείριση του σωματείου από το Μάη του 2022. Σε αυτό το ενδεχόμενο το σωματείο θα έχει μπροστά του δυο επιλογές, η πρώτη είναι να κρατήσει στη διαχείριση του το ποδοσφαιρικό τμήμα και η δεύτερη είναι να δημιουργηθεί νέα εταιρεία.

Στο σενάριο πάντα που δεν επεκταθεί η συμφωνία με την εταιρεία τότε οι οφειλές της ποδοσφαιρικής ομάδας θα μεταφερθούν στο σωματείο, όπως για παράδειγμα οι οφειλές σε προπονητές-ποδοσφαιριστές. Αντίθετα, ΔΕΝ θα μεταφερθούν στο σωματείο οι οφειλές της εταιρείας προς τρίτους και γενικά οι οφειλές που δεν έχουν να κάνουν με ΚΟΠ, UEFA και FIFA. Για παράδειγμα οι οφειλές της εταιρείας προς το κράτος δεν πηγαίνουν στο σωματείο.

Οι ιθύνοντες του σωματείου του ΑΠΟΕΛ θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση Πετρίδη για να ενημερωθούν για τα οικονομικά της εταιρείας γιατί είναι ένα θέμα που αφορά το σωματείο, όχι μόνο υπό την ιδιότητα του μετόχου αλλά και λόγω της συμφωνία που υπάρχει με την εταιρεία για το ποδοσφαιρικό τμήμα. «Να μην ξεχνάμε ότι αυτά τα οικονομικά στοιχεία αφορούν και το σωματείο αφού οι αθλητικές οφειλές της κουβαλάει η ποδοσφαιρική ομάδα ασχέτως ποια οντότητα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός για το θέμα.

Όπως προαναφέραμε, η απόφαση του σωματείου ΑΠΟΕΛ για τη συμφωνία θα πρέπει να παρθεί μέχρι τον Αύγουστο περνώντας από Γενική Συνέλευση. Βασικά κριτήρια για την απόφαση που θα πάρει το σώμα της ΓΣ θα αποτελέσουν το οικονομικό και η αγωνιστική πορεία της ομάδας, ανεξαρτήτως του ποιοι θα βρίσκονται στο πηδάλιο της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

Με μονόδρομο μοιάζει το τρία στα τρία για τους «γαλαζοκίτρινους»
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ