ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης - ΑΠΟΕΛ: Σενάρια ισοβαθμίας στο πιάτο σας

Τα κριτήρια για την κορυφή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τέσσερις στροφές απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, με τον Άρη πλέον να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας όντας στο +3 απ’ το ΑΠΟΕΛ. Η συζήτηση πλέον για τον πρωταθλητή έχει ως ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα της Λεμεσού, ωστόσο για την ώρα και οι δυο ομάδες ορίζουν την τύχη τους, καθώς το τρόπαιο περνά απ’ τα δικά τους πόδια. Βέβαια στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα, μιας και η συγκομιδή πέντε βαθμών στα play off μόνο αισιοδοξία δεν εκπέμπει στον «Αρχάγγελο» ενόψει της συνέχειας.

Παρά ταύτα το σενάριο ισοβαθμίας είναι υπαρκτό, και σε μια τέτοια περίπτωση σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος υπάρχει μια σειρά πέντε κριτηρίων που καθορίζουν την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο.

Η προκήρυξη:

«Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια

8.1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.3. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.4. Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.5. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος».

Μέχρι στιγμής οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές (δυο στην κανονική διάρκεια κι ένα στα play off), με τον Άρη να μετρά μια νίκη, κι άλλα δυο παιχνίδια να τελειώνουν ισόπαλα. Πρακτικά σύμφωνα και με τα προηγούμενα αποτελέσματα στους αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων, νίκη του ΑΠΟΕΛ θα «ακυρώσει» το πρώτο κριτήριο το οποίο αφορά τους βαθμούς που κέρδισαν στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν. Αμφότερες οι δυο ομάδες θα έχουν μαζέψει από 5 βαθμούς κι ως εκ τούτου ο πρωταθλητής δεν θα προκύψει απ’ το πρώτο κριτήριο.

Τα αποτελέσματα:

ΑΠΟΕΛ – Άρης 0-1 (πρώτος γύρος κανονικής διάρκειας)

Άρης – ΑΠΟΕΛ 1-1 (δεύτερος γύρος κανονικής διάρκειας)

Άρης – ΑΠΟΕΛ 0-0 (πρώτος γύρος play off)

Τα τρία σενάρια για τον πρωταθλητή

Στο δια ταύτα οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα χρειάζονται νίκη με τουλάχιστον 2 τέρματα διαφορά ώστε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αυτό προκύπτει απ’ το δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας καθώς σε περίπτωση νίκης του ΑΠΟΕΛ με δυο ή περισσότερα γκολ τότε η διαφορά τερμάτων υπέρ / κατά στα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων θα είναι υπέρ των «Γαλαζοκιτρίνων».

Στο σενάριο που το ΑΠΟΕΛ κερδίζει με ένα τέρμα διαφορά, με τις δυο ομάδες να έχουν σκοράρει, τότε ο Άρης θα στεφθεί πρωταθλητής καθώς ακυρώνονται τα δυο πρώτα κριτήρια και σύμφωνα με το τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας η ομάδα του Σπιλέφσκι θα έχει πετύχει περισσότερα εκτός έδρας από αυτήν του Μιλόγεβιτς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αν πάλι το ΑΠΟΕΛ κερδίσει με 1-0 τότε το πρωτάθλημα θα καταλήξει κατά πάσα πιθανότητα στον Άρη καθώς θα μετρήσει το τέταρτο κριτήριο ισοβαθμίας, σύμφωνα με το οποίο μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος. Τη δεδομένη στιγμή ο Άρης είναι στο +35, ενώ το ΑΠΟΕΛ στο +25. Πρακτικά η ομάδα της Λεμεσού διατηρεί μια διαφορά 10 τερμάτων απ’ τους «Γαλαζοκίτρινους» και δύσκολα μπορεί να ανατραπεί αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση