ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόρε: «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»

Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Νορβηγού

Newsroom 24sports

Νέα αρχή στο ΑΠΟΕΛ με τον Νορβηγό Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν να αναλαμβάνει τον πιο δύσκολο (εκ των πραγμάτων) πάγκο στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Ο Νορβηγός έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του, μιας και η ομάδα χρειάζεται βελτίωση, ενώ την ίδια ώρα έχει ανάγκη και από αποτελέσματα σε ένα δίμηνο φωτιά.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε τον Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν στο προπονητικό του κέντρο «Pari Match Αρχάγγελος».

Το λόγο πήρε αρχικά ο Πρόδρομος Πετρίδης ο οποίος καλωσόρισε τον Νορβηγό: 

«Καλωσορίζουμε τον κ. Κόρε. Ευελπιστούμε να βρήκαμε την λύση που θα κάνει την ομάδα να παίζει ποδόσφαιο ελκυστικό για να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο μας. Πιστεύουμε ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά ούτως ώστε να πάρουμε το 100% από κάθε παίκτη».

Για τα ΜΜΕ: «Παρόλο που ο ΑΠΟΕΛ είναι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, λυπάμαι να πω ότι εσείς τα Μέσα δεν δώσατε τόσο θόρυβο όσο θα έπρεπε. Νομίζω ότι έτυχε λίγο αυστηρής και άδικης κριτικής ο ΑΠΟΕΛ».

Για τον κόσμο: «Η επιδίωξη μας, εκτός από το να πάρουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στους 16, η προσπάθεια που θα κάνουμε σαν διοίκηση είναι να φέρουμε ενότητα στον ΑΠΟΕΛ το 2020. Πρέπει να μείνουμε μονιασμένοι. Το ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων ισχύει και θα ισχύει κύριοι».

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Κόρε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με έφερε στην ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να βελτιώσω τα πράγματα στον σύλλογο. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Κερδίζει τίτλους τον ένα χρόνο μετά τον άλλο κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Όταν παίζουμε με 11 παίκτες, οι 10 πρέπει να σκέφτονται πιο επιθετικά. Προτιμώ πάντα να κερδίζω με 3-4 γκολ παρά με 1-0. Είχα βρεθεί ξανά εδώ πέρα ως προπονητής της Ρόζενμποργκ. Θέλουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο και να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα την οποία βίωσα εγώ όταν ήρθα.»

Για τη βελτίωση της μεσοεπιθετικής ανάπτυξης της ομάδας: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να έχουμε μια δομή στον τρόπο θα κάνουμε τις επιθέσεις μας. Ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο ρόλο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις με περισσότερο κόσμο. Για μένα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είτε παίζουμε εναντίον της Βασιλείας είτε εναντίον της Ομόνοιας. Έχω δει την ομάδα σε αρκετά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα καλό σύνολο έτσι ώστε να κτίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα». 

Για τις εγκαταστάσεις: «Ήξερα ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, το αντιλήφθηκα όταν ήρθα εδώ και είδα τις εγκαταστάσεις και το πώς λειτουργεί ο σύλλογος». 

Για το ρόλο που θα έχει στις μεταγραφές: «Αυτές τις μέρες θα τις εκμεταλλευτούμε για να δούμε τι λείπει στην ομάδα. Έχω τα δικά μου σχέδια, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Το σημαντικό για μας είναι να ξέρουμε τι ακριβώς θα χρειαστούμε. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να περιμένουμε ακόμα λίγο για να είμαστε σίγουροι για τους παίκτες που θα έρθουν. »

Για το που θα επικεντρωθεί: «Στο επιθετικό παιχνίδι. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο σκοράρισμα, να βάζουμε περισσότερους παίκτες στο τετράγωνο και να έχουμε μια καλύτερη ισορροπία. Ελπίζω να φανούν κάποιες αλλαγές από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής». 

Αν μίλησε με τον Χένιγκ Μπεργκ ή με τον Ρίσε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Ο προπονητής της Ομόνοιας τα πηγαίνει πολύ καλά και εμένα η δουλειά μου είναι να του κάνω δύσκολη τη ζωή του». 

Για τη σύγκριση του κυπριακού με το νορβηγικό πρωτάθλημα: «Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Η Ρόζενμποργκ όπως και ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδες με μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να παίζουμε για τον κόσμο. Φυσικά θα υπάρχουν τα παιχνίδια τα οποία θα είναι δύσκολα. Ο σκοπός μας θα είναι να παίζουμε για να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας».

Αν θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στον ΑΠΟΕΛ:  «Θέλω να μείνω εδώ για πάρα πολλά χρόνιά. Γιατί να μην το καταφέρω αυτό. Ξεκαθαρίζω ότι έχω έρθει εδώ για να κερδίσω τίτλους. Αυτό ελπίζω και καθημερινά θα προσπαθώ να... επεκτείνω το συμβόλαιό μου για ακόμα μια μέρα. Φυσικά όταν γίνω 60 χρόνων θα με διώξουν!».

Ερωτήσεις προς τον Πρόδρομο Πετρίδη:

Για τα κριτήρια επιλογής του κ. Κόρε: «Είναι φιλόδοξος και έχει εμπειρία από τίτλους. Έχει την κουλτούρα που θέλουμε σαν χαρακτήρας. Ξέραμε ότι ήταν δεσμευμένος με ομάδα. Ο ίδιος είπε ότι μπορούσε να μείνει ελεύθερος. Μας διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να το κάνει και μάλιστα με δικό του κόστος και καταλήξαμε».

Για το μεταγραφικό πλάνο: «Τις μεταγραφές δεν τις αποφασίζει κανένας πρόεδρος. Όταν είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζουμε, δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις. Το πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κύριος Κόρε και κανένας άλλος. Έχει εντοπίσει ο προπονητής θέμα στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη. Θα μας δοθούν οι ανάλογοι στόχοι για να τους υλοποιήσουμε». 

Για την απόδοση του Ντε Βινσέντι: «Έχει κανένα που αμφισβητεί τον Τόμας Ντε Βινσέντι; Υπήρχαν διάφορα θέματα με τον παίκτη και θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε ένα διαφορετικό Ντε Βινσέντι το 2020. Περιμένουμε από όλους τους παίκτες το κάτι παραπάνω».

Για τον Τάμαρι: «Έχει συμβόλαιο για ακόμη ενάμισι χρόνο και του έγινε πρόταση ανανέωσης με αρκετά βελτιωμένους οικονομικούς όρους. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 4-5 βδομάδες, αν επιθυμεί να ανανεώσει. Αν δεν το επιθυμεί, έχει ακόμα ενάμισι χρόνο συμβόλαιο. Τον Τάμαρι τον πήραμε για να τον πουλήσουμε».

Για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα: «Εάν δεν είχε γκέλες ο ΑΠΟΕΛ με ΑΕΛ και Ολυμπιακό, θα μιλούσαμε διαφορετικά. Έστω και τώρα, θεωρώ την ομάδα μου φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι πιο ανταγωνιστικό λόγω του ότι οι δυο παραδοσιακές ομάδες, Ομόνοια και Ανόρθωση, είναι σαφώς βελτιωμένες σε όλα τα δεδομένα τους. Ο Απόλλων είναι εκεί και θα είναι εκεί. Θα δώσουμε όλη την έμφαση στο πρωτάθλημα και στην ευρωπαϊκή μας πρόκληση, να ενισχύσουμε την ομάδα με ποιοτικές μεταγραφές και νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βρει τα πόδια του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Μάγκικη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

Σε μια χρονιά που έδειχνε χαμένη ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τον Απόλλωνα διατηρώντας το δικαίωμα για τίτλο και Ευρώπη
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ
Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

Εξάδα ερχόμαστε...και βλέπουμε

Διπλό μες στην Πάφο...με τον ΑΠΟΕΛ να βεβαιώνει την βελτίωση του σε απόδοση και αποτελεσματικότητα που φέρνουν βαθμολογική ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ