ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Τόζα και ο δρόμος του μεταξιού!

Τα πλοκάμια του φτάνουν μέχρι την Άπω Ανατολή και απλώνονται στη Μεσόγειο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τα τυπικά φαίνεται να μένουν για την μεταγραφή του Λούκας Σόουζα από τον ΑΠΟΕΛ στην Τσανγκούν Γιατάι και το άκουσμα της ομάδας ένα όνομα σου φέρνει στο μυαλό: Τόζα Σάμπουριτς.

Όταν ο ίδιος πρωτοπήγε στην αχανή Ασιατική χώρα το Νοέμβρη του 2011, λίγοι περίμεναν πως θα αποτελούσε μια δίοδο που θα έφερνε μπόλικο χρήμα στο ποδόσφαιρό μας και θα επωφελούνται πολλοί. Μέχρι το αυτονόητο, οι συνεργάτες του δηλαδή όπως ο γυμναστής Χρίστος Σωτηρίου, σκεφτήκαμε όλοι. Όμως ακολούθησαν πολλά, πάρα πολλά που είναι άξια αναφοράς.

Η πρώτη κίνηση αφορούσε έναν παίκτη που τον προπονούσε και στον Εθνικό, το Βραζιλιάνο αμυντικό Κάσιο. Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου τον Μάρτιο του 2012 έγινε η δουλειά. Καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, έρχεται η πρόταση για τον Μαρκίνιος της Ανόρθωσης που με €300χιλ., όσα έδωσε και η ίδια να τον πάρει από τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας, είπε κι ευχαριστώ για να τον δώσει.

Ιούλης του 2013, η Γιατάι επανέρχεται και πληρώνει ένα ποσό που ορίστηκε επίσης στις €300χιλ. για να πάρει από την Ανόρθωση τον Γιαν Ρέζεκ. Ο Τσέχος μετά επανήλθε σε Απόλλωνα και Ερμή. Ένας ακόμα παίκτης που έκανε τη διαδρομή είναι και ο Ματίας Ιγκλέσιας, απασχόλησε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες της Κύπρου, που σε μια περίοδο που τον ήθελε η ΑΕΚ στην Ελλάδα ήρθε η Γιατάι και πλήρωσε €350χιλ. για να τον πάρει. Ποσό που αντιστοιχούσε στην ρήτρα του.

Κάναμε κάποια χρόνια διάλειμμα, αλλά από τη στιγμή που έκανε ξανά τη βόλτα του στην Κίνα ο Σάμπουριτς επανήλθε και η Γιατάι στη ζωή μας με τη μεγαλύτερη, οικονομικά, συμφωνία μέχρι σήμερα. Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με το κυπριακό ποδόσφαιρο από το Καλοκαίρι του 1989 και 31 χρόνια μετά βρίσκει τρόπους να εμπλέκεται ακόμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

Με μονόδρομο μοιάζει το τρία στα τρία για τους «γαλαζοκίτρινους»
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ