ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οπαδοί διαφόρων ομάδων συγχαίρουν τον Πετρίδη

Διαβήματα και από Ανόρθωση για το θέμα της παρουσίας μόνο εμβολιασμένων στα γήπεδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μετά από τις ενέργειες κάποιων ομάδων (κυρίως από ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα) για να τροποποιηθεί η νομοθεσία με την κάρτα φιλάθλου ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα περισσότερος κόσμος -που τάχθηκε εξ αρχής ενάντια σε αυτό το μέτρο-, από χθες γνωστοποιήθηκε και η έναρξη προσπάθειας για να έχουν όλοι δικαίωμα να πάνε στα παιχνίδια. Όχι μόνο οι εμβολιασμένοι…

Για την κάρτα είναι γνωστό πως οι προσπάθειες έπεσαν… στο κενό. Δεν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες προς υπενθύμιση. Ενώ όπως ελέχθη χθες από τον Θεόδωρο Αντωνίου (γενικός διευθυντής ΑΕΛ), ο πρόεδρος των γαλαζοκίτρινων Ανδρέας Σοφοκλέους προέβη προσφάτως και σε κάποιες άλλες ενέργειες, αλλά ανταπόκριση καμία!

Πάμε τώρα στο θέμα με την απόφαση να επιτρέπεται είσοδος στα γήπεδα, μόνο σε εμβολιασμένους. Ο πρόεδρος της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, γνωστοποίησε το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου ότι οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν διαβήματα προς τον Υπουργό Υγείας για να αρθεί το μέτρο για είσοδο μόνο εμβολιασμένων στα γήπεδα. «Σε όλους τους χώρους ισχύει το rapid και το PCR. Δεν είναι δυνατόν σ’ έναν ανοικτό χώρο όπως το γήπεδο να μην ισχύουν. Πρέπει να αλλάξει αυτό το μέτρο για να μπορέσει να έρθει περισσότερος κόσμος στα γήπεδα. Ο Υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα δει το θέμα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης ο Νεκτάριος Πετεβίνος σήμερα μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0, τόνισε στο πλαίσιο αυτό: «Ευελπιστούμε ότι θα γίνει κατανοητό αυτό το αίτημα για να μπορέσει να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερο κόσμο και να έρθει να ενισχύσει την ομάδα. Αν δεν έχουμε τον κόσμο μας, ο ΑΠΟΕΛ χάνει το 50% από τη δυναμική του. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να μπει στην εξίσωση και να ενισχύσει την ομάδα».

«Παίρνουμε μηνύματα από κόσμο που δεν εμβολιάστηκε ή δεν έχει νοσήσει και προχωρούν στη ζωή τους με τα PCR και τα rapid test. Παίρνουμε από πολλούς. Το πόσοι είναι δεν ξέρω. Πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο με όλων των ειδών safe pass, όπως γίνεται στα θέατρα και στους κινηματογράφους που είναι αίθουσες κλειστές και μικρότεροι χώροι», ανέφερε επίσης στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο Πετεβίνος.

Είναι αλήθεια πως η απόφαση αυτή από πάρα πολύ κόσμο θεωρείται ως «φασιστική» και πως γίνονται διακρίσεις, ενώ φυσιολογικές ή λογικές απαντήσεις που αφορούν στη σύγκριση με τα θέατρα και τους κινηματογράφους που είναι χώροι κλειστοί και μικρότεροι, δεν υπάρχουν. Κι εκεί είναι που πολλοί «σπάνε» το κεφάλι τους και δημιουργούνται του κόσμου οι απορίες.

Πάντως, ο Πετρίδης μετά από αυτή του την αναφορά, δέχεται συγχαρητήρια από πάρα πολλούς οπαδούς που είναι και υποστηρικτές άλλων λαοφιλών ομάδων και μάλιστα το τονίζουν. Μέσω των Social Media, αλλά κυρίως από ακροατές σε αθλητικές εκπομπές, οι οποίοι το δηλώνουν δημόσια, είτε βγαίνοντας στον αέρα, είτε στέλνοντας SMS το οποίο διαβάζουν οι παραγωγοί.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα ίδια διαβήματα έκανε και η Ανόρθωση και επιβεβαιώθηκε επισήμως μέσω του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας Δημήτρη Χριστοφόρου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0, τόνισε πως όσα πράττει η διοίκηση των κυανόλευκων, δεν τα δημοσιοποιεί.

«Δεν έκανε μόνο ο ΑΠΟΕΛ το αίτημα. Τα όσα πράττουμε δεν θέλουμε να τα δημοσιοποιούμε, αλλά θέλουμε να λειτουργούμε εποικοδομητικά. Είχε γίνει συζήτηση από την Ανόρθωση, χρονικά μας επηρέαζε περισσότερο γιατί είχαμε τα ευρωπαϊκά», είπε και συνέχισε: «Περιμένουμε τις αποφάσεις. Τώρα που είμαστε σε επαφή με τις υπόλοιπες χώρες, καταλαβαίνουμε ότι σε όλες μπορείς να μπεις στο γήπεδο και με τεστ, είτε PCR είτε rapid. Θεωρούμε ότι αφού δεν είναι θέμα πρακτικής ευρωπαϊκής και δεν υπάρχει κεντρική απόφαση, αλλά είναι ζήτημα της εκάστοτε τοπικής αρχής, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνεται και στην Κύπρο».

Είναι βέβαιο ότι αυτό το θέμα είναι σημαντικό και αναμένεται να απασχολήσει σε σημαντικό βαθμό μέσα στις επόμενες ημέρες. Είναι κάτι το οποίο... καίει τις ομάδες, οι οποίες επιθυμούν μετά από ένα χρόνο χρόνο και βάλε, να δουν πολύ κόσμο στους αγώνες τους και παράλληλα να έχουν αυξημένα έσοδα συγκριτικά με πέρσι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

Με μονόδρομο μοιάζει το τρία στα τρία για τους «γαλαζοκίτρινους»
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ