ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πετεβίνος: «Έχουμε πληροφορίες να μεταφέρουμε στον Μάζιτς»

Οι τοποθετήσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ για όσα αφορούν τη διαιτησία

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για τον ντόρο των τελευταίων ημερών σε σχέση με τη διαιτησία μίλησε στη Στέλλα Σωκράτους και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος Τ΄ύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, πέραν των όσων είπε για το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στον χώρο της διαιτησίας: «Εμείς αναμέναμε από την έναρξη του πρωταθλήματος να δούμε διαφορετική εικόνα στη διαιτησία και με το VAR να λιγόστευαν τα λάθη. Όταν ξεκινάς φέτος και βλέπεις ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας λέει ότι πολλοί διαιτητές περιμένουν το VAR για να πάρουν απόφαση, καταλαβαίνεις ότι έχουν αντιληφθεί λάθος τη χρήση του εργαλείου. Αυτό που αναμέναμε να αλλάξει ήταν ότι με τη χρήση του VAR θα υπήρχε καλύτερη εφαρμογή των κανονισμών. Αντιθέτως, βλέπουμε ότι ακόμα και το VAR, ένα εργαλείο πολύ απλό στη χρήση του, συμβαίνουν άλλα πράγματα. Αν είσαι καλός διαιτητής θα έχεις καλή αντίληψη για το VAR. Αν κάνεις λάθη θα τα κάνεις και στο VAR. Στη συνάντηση που είχαμε με τον Μάζιτς έδειξε να συμφωνεί για κάμερα αντίθετης λήψης και κάμερα εντός της εστίας. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Μάζιτς για να του μεταφέρουμε κάποιες πληροφορίες που έχουμε. Το τι συμβαίνει πρέπει να ξεκαθαρίσει και το ΑΠΟΕΛ έχει πράγματα να πει και εισηγήσεις να κάνει. Με ένα ιδιαίτερο τρόπο επιβεβαίωσε πολλά από αυτά που θα συζητήσουμε στην πρόσφατη συνάντησή του με τα ΜΜΕ. Στις 23 Αυγούστου όταν στείλαμε την επιστολή, η ΚΟΠ μας απάντησε άμεσα και είπαμε να μας την ορίσει άμεσα. Απ’ εκείνη την ημέρα δεν έγινε κάτι. Επαναλάβαμε την πρόθεσή μας για συνάντηση και περιμένουμε τη συνάντηση».

Για τις πληροφορίες που έχουν να μεταφέρουν στον Μάζιτς: «Δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Είναι και θέμα διαδικασιών, αντίληψης και νοοτροπίας. Είδαμε κάποια αντίδραση άμεση από πλευράς του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας. Αποδέκτηκε την εισήγηση της ΑΕΛ για κάθοδο ξένων για το VAR. Ήταν μια παραδοχή ότι έχουμε πρόβλημα σε εκείνο το σημείο».

Για την κάθοδο ξένων για το VAR: «Είναι θετική εξέλιξη και σωστά έκαναν. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο λόγος που αντιδράσαμε έντονα για τον ορισμό των διαιτητών ήταν ότι έπρεπε να γίνει το αυτονόητο. Δεν μπορείς να ορίζεις διαιτητές για τους οποίους θα γίνει έρευνα για χειραγωγημένο αγώνα».

Για τις σχέσεις μεταξύ των διαιτητών: «Δεν ξέρω αν επηρεάζει τη δουλειά των διαιτητών αν δεν είναι φίλοι μεταξύ τους. Αν δεν αντιληφθούν οι ίδιοι οι διαιτητές ποιο είναι το πρόβλημα, ζήτω που καήκαμε».

Για τον λόγο που ζήτησαν διαγραφή της διαιτητικής ομάδας του Ομόνοια-Δόξα: «Γιατί γνωρίζουμε κάποια πράγματα που θα τα μεταφέρουμε στον Μάζιτς. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας, αν είμαστε εκ διαμέτρου αντίθεστοι δεν βοηθούμε ούτε το κυπριακό ποδόσφαιρο, ούτε τη νοοτροπία του κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΠΟΕΛ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

Με μονόδρομο μοιάζει το τρία στα τρία για τους «γαλαζοκίτρινους»
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ