ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: «Έχω στόχους να υλοιποιήσω»

Τι είπε στον Άλφα για τις νέες οικονομικές συνθήκες, τη συνέχεια, τους Τάμαρι, Ντε Βινσέντι, Ζαχίντ, Ουζόχο και όχι μόνο

Newsroom 24sports

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Άλφα ήταν ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα του και όχι μόνο.

Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, όπως σας τα μετέφερε το 24sports:

Για το ποδόσφαιρο μετά την πανδημία: «Είναι από τις δυσκολότερες εποχές που έχω βιώσει. Υποφέρει το ποδόσφαιρο σε όλο τον πλανήτη. Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην αποπεράτωση του προγραμματισμού. Τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά στην προσέλευση του κόσμου δεν μπορεί να διευκρινιστεί ακόμα, ο κόσμος μπορεί να είναι επιφυλακτικός να έρθει στο γήπεδο. Υπάρχουν πρωταθλήματα που θα πάρουν ένα μήνα να τελειώσουν και αυτό μας εμποδίζει να προγραμματιστούμε. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο που θα δυσχαιρένουν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των ομάδων. Χάνονται εισοδήματα, υπάρχει πρόβλημα με τις προπωλήσεις των διαρκείας. Το ένα θέμα φέρνει το άλλο».

«Από τις δυσκολότερες εποχές που έχω βιώσει»

Για τα ευρωπαϊκά έσοδα: «Χωρίς πρόκριση σε ομίλους είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουμε με τους προϋπολογισμούς που έχουμε. Το έχουμε περάσει πριν δύο χρόνια αλλά είχαμε αποθέματα. Φέτος, όσο και αν προσπαθούμε να κάνουμε χαμηλότερους προϋπολογισμούς, θα είναι δύσκολο στην πρώτη χρονιά. Πρέπει να δούμε τι αποτελέσματα θα φέρουν».

Για τη μείωση του μπάτζετ: «Θα είναι πέραν του 30%. Αν τις προηγούμενες χρονιές ήταν γύρω στα 11 εκατ, τώρα θα είναι γύρω στα 7. Ήταν στο πρόγραμμα κάθε χρονιά να τον μειώνουμε, αλλά τα χαλάγαμε από μόνοι μας λόγω Ευρώπης. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι. Η μείωση δεν είναι μόνο στο εξωτερικό, ακόμα και τα μεγαθήρια μειώνουν προϋπολογισμούς. Ο ΑΠΟΕΛ απώλεσε 3 εκατ. Είχαμε να εισπράξουμε συμφωνίες από τους σπόνσορες 2,6 εκατ. ευρώ τα οποία δεν πήραμε. Θα έχουμε μειωμένα έσοδα από πλατφόρμες και εισιτήρια».

Για τον Τάμαρι: «Κάποιοι για να γεμίζουν σελίδες δημιουργούν θέματα. Υπάρχει ενδιαφέρον. Τίποτα επίσημο. Ξεκινήσαμε συζητήσεις για ανανέωση. Δυστυχώς οι μάνατζερ και η οικογένεια του ποδοσφαιριστή βλέπουν τα δικά τους συμφέροντα. Ο ποδοσφαιριστής έχει φιλότιμο, του ζητήσαμε επέκταση για δύο ακόμα χρόνια. Η οικογένειά του, που είναι πέραν των 8-10 ατόμων, θέλει να τον στείλει εκεί που θα έχει τα περισσότερα χρήματα. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που δίνουμε αύξηση. Έχει δεσμευτεί ότι θα απαντήσει μέχρι τις πρώτες μέρες Ιουλίου. Αν δεν τη δεχτεί δεν θα τον ξεπουλήσουμε. Αν βγούμε στο παζάρι και ζητήσουμε 2 εκατ. μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τον πουλήσουμε. Είχαμε πρόταση από την Αλμερία για 2.5 εκατ. και δεν ενδώσαμε».

Για τον Ουζόχο: «Είμαστε στα τελικά στάδια να υπογράψουμε τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, κάναμε πρόταση και περιμένουμε τις υπογραφές. Βλέπουμε ακόμα 2-3 άλλες περιπτώσεις, ανάμεσά τους και ο Ουζόχο. Είναι ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής. Θα περιμένουμε, δεν βιαζόμαστε. Είναι μπερδεμένη η κατάσταση στη Λα Κορούνια. Δεν μιλήσαμε με τον παίκτη. Είχαμε και την άτυπη συμφωνία με τις άλλες ομάδες. Μιλούμε με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή. Κάναμε το λάθος και δεν τον πήραμε την προηγούμενη φορά».

Για τις άλλες θέσεις στις οποίες θέλουν ενίσχυση: «Έχουμε 1-2 θέσεις στράικερ, ενός τερματοφύλακα και ενός μεσοεπιθετικού».

Για τον Βάτερμαν: «Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας αν δεν πάρουμε κάτι άλλο».

Για τις εκκρεμότητες με τις συμφωνίες με παίκτες: «Υπάρχουν εκκρεμότητες. Νομίζω ότι η μια θα κλείσει θετικά, με αλλαγμένο τρόπο σκέψης. Ο Ντε Βινσέντι θέλει να μείνει στην ομάδα. Έχει κάνει μια μείωση αρκετή, ούτε εγώ δεν το περίμενα. Αποδέκτηκε και τη μείωση του προηγούμενου χρόνου. Έχουμε ένα θέμα με τον Σάβιτς, μας έχει απογοητεύσει με τη συμπεριφορά του. Συζητούμε με τους εκπροσώπους του για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση για το συμβόλαιό του. Είναι από τους παίκτες που δεν μας ικανοποίησε και δεν δικαιολογούσε τέτοιο συμβόλαιο. Θέλαμε να απελευθερωθεί, αλλά δεν είναι εύκολο».

Για τις ενέργειες της ΚΟΠ που περιμένουν: «Έχει οριστεί ιατρικό συμβούλιο από την ΚΟΠ για να καθορίσει τα πρωτόκολλα με βάση την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Αν συνεχίσει η καλή πορεία της Κύπρου, ίσως διαφοροποιηθούν άλλα μέτρα. Κάθε εβδομάδα αφήνουν τον κόσμο να διακινείται περισσότερο. Οι ευρωπαϊκές ομάδες έβγαιναν αυτή την εποχή με τα διαρκείας, ξεκινούσαν τα εισοδήματα από την Ευρώπη να έρχονται. Περιμένουμε από την ΚΟΠ».

Για το γηπεδικό: «Μας πήρε πίσω. Ήμασταν σε πολύ καλό στάδιο. Η εταιρεία που είχαμε συμφωνήσει για την οικονομική διαχείριση μας είχε βεβαιώσει ότι μπορούσε να βρει επενδυτή. Δεν μπορούσαν οι εταιρείες του εξωτερικού να ταξιδέψουν για να μας παρουσιάσουν το πλάνο, το αναβάλαμε για τα τέλη του Σεπτέμβρη».

Για τον Ζαχίντ: «Του δώσαμε άδεια να πάει Νορβηγία και μετά να έρθει στην ομάδα. Είναι στα πλάνα του προπονητή και μάλιστα μπορούμε να συζητήσουμε και επέκταση συμβολαίου. Δυστυχώς η προηγούμενη τεχνική ηγεσία ήθελε να τον δώσει δανεικό, κάναμε λάθος να συμφωνήσουμε. Κατά 90% συμφωνούμε με τις αποφάσεις του προπονητή. Το υπόλοιπο 10% αφορά τις ποδοσφαιρικές γνώσεις των διοικούντων».

Για Κλωναρίδη: «Έχουμε κλείσει ακόμα 2-3 ποδοσφαιριστές, δεν μπορούμε να τους ανακοινώσουμε λόγω των υποχρεώσεων με τις άλλες ομάδες».

Για το πού βλέπει την ομάδα του χρόνου: «Πιστεύω ότι θα είμαστε ξανά στις πρώτες 1-2 θέσεις. Η διακοπή του πρωταθλήματος μας στοίχισε πολύ περισσότερα σε ζημιά, παρότι κατηγορηθήκαμε ότι θέλαμε διακοπή για οικονομικούς λόγους. Το ΑΠΟΕΛ θα έχει το βάθος και την ποιόοτητα για να είναι ανταγωνιστικό. Έχουμε εμπειρία και νοοτροπία πρωταθλητή για να συνεχίσουμε για το όγδοο συνεχόμενο».

Για το κατά πόσον κάνει σκέψη απόσυρσης: «Αυτή τη στιγμή δεν έκανα κάποια σκέψη. Υπάρχει Γενική Συνέλευση την οποία αναβάλαμε, αν μας επιτρέπεται θα την κάνουμε τον Ιούλιο. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προσφέρει μπορεί να βάλει υποψηφιότητα. Ο Πρόδρομος Πετρίδης μαζί με τους συνεργάτες του θα είναι εκεί. Έχω στόχους να υλοιποιήσω, ένας από αυτούς είναι το γήπεδο. Είμαστε περήφανοι, πήραμε εφτά συνεχόμενους τίτλους πρωταθλητή, έξι συνεχόμενες παρουσίες σε ομίλους αν εξαιρέσουμε την προπέρσινη. Δεν χρωστάμε κανενός, κάναμε το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και είμαστε στελεχωμένοι καλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση