ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: «Θα στεφθούμε πρωταθλητές... το λέω με αρκετή σιγουριά»

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, με την ιστοσελίδα μας να δίνει το παρών της και να σας μεταφέρει τα όσα λέχθηκαν. Στο πάνελ βρέθηκαν οι αρχηγοί της ομάδας, Γιώργος Εφραίμ, Γκιόργκι Κβιλιτάια, Χοσέ Κρέσπο και Γιάννης Σατσιάς, με τον πρώτο να παραχωρεί και δηλώσεις.

Από τις αναφορές του κ. Πετρίδη ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το κάλεσμα του στον κόσμο για οικονομική ενίσχυση, τα όσα είπε για τα οικονομικά της ομάδας του, η πίστη του για κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τα όσα είπε για τους επενδυτές στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό και θα διεκδικήσει όλα τα τρόπαια εντός Κύπρου. Παρά το ότι είμαστε μακριά από τίτλους τα τελευταία χρόνια, αυτό που θέλουν όλοι να φτάσουν είναι το ΑΠΟΕΛ. Διαπιστώνουμε πως η πολεμική ενάντια στο ΑΠΟΕΛ αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο αλλά δεν μας πτοεί και μπορούμε με τον κόσμο μας να αντέξουμε. Βλέπουμε επενδυτές και ακούμε για μεταγραφές εκατομμυρίων τις τελευταίες μέρες. Η ΚΟΠ πρέπει να παρέμβει. Όλοι αυτοί οι επενδυτές έχουν αλλάξει το στάτους. Βλέπουμε νέες ομάδες να γίνονται σε σύντομο  διάστημα από κομπάρσοι πρωταγωνιστές. Διαπιστώνουμε ότι αυτή η αλλαγή αν μείνει ανεξέλεγκτη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εξαφάνισή ομάδων όπως η Αλκή. Επιλέξαμε μια στρατηγική που αποτελείται από τρεις πυλώνες. Να διαφυλάξουμε ότι η ομάδα δεν θα έμπαινε σε περιπέτειες οικονομικές βάσει των κριτηρίων της ΚΟΠ και της ΟΥΕΦΑ. Καταφέραμε να προχωράμε με ομαλότητα σε κάθε επίπεδο που είχαμε εμπόδιο μας. Δεύτερο να φτιάξουμε μια ομάδα ικανή να κατακτήσει τίτλου. Θεωρώ ότι η επιτυχία αποδεικνύεται μέσα από τις μεταγραφές της ομάδας. Ο τρίτος τομέας ήταν να έρθει κοντά ο κόσμος. Η ομάδα έμεινε τρία χρόνια από τους τίτλους αλλά όσο οξύμωρο και να κερδίσει τον κόσμο της. Φέτος στο πρωτάθλημα έχουμε μέσο ορό 8,500 χιλιάδες ενώ σε όλα τα ευρωπαϊκά είχαμε σολντ άουτ στη Νότια. Θέλω να πω στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ πως ότι το πέτυχαμε με δικές μας δυνάμεις. Τα οικονομικά μεγέθη άλλαξαν και κάποιοι αντίπαλοι βάσει τα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου δεν έχουν ταβάνι. Το ΑΠΟΕΛ αποτελεί τη δύναμη του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος. Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας που κάνει έδρα κάθε γήπεδο που αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ και το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Μας κάνουν περήφανους με την προσπάθεια τους».

«Πάμε τώρα στον λόγο που είμαστε εδώ, για την οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ομόλογα για αγορές. Έχουμε 20.000 κουπόνια που κοστολογούνται από 24 ευρώ. Θα πωλούνται μέσα από τα Orange Shop και λεπτομέρειες θα βρείτε στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει. Μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δώρο αξίας 40 χιλιάδων ευρώ».

Ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται και περιμένει: «Ότι και γίνει στις υποχρεώσεις μας θα ανταποκριθούμε, όπως συμβαίνει κάθε φορά. Αυτή ήταν η αρχική μου δέσμευση από το 2013. Είχαμε πει ξανά ότι αν μείνουμε εκτός Ευρώπης το έλλειμα στον προγραμματισμό μας θα ήταν 8 εκ. ευρώ. Έχουμε καλύψει ήδη τα 3-4 από διάφορες προσπάθειες μας και προσπαθούμε να καλύψουμε τα αλλά 4-5 μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τις μεταγραφές: «Ότι ζήτησε ο κ. Μιλόγβετις και ότι είχε ανάγκη η ομάδα το πράξαμε στο χίλια τοις εκατό. Θα πω ότι από τις μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο εμάς είναι οι πιο ποιοτικές και καθοριστικές. Συμπληρωματικά με αυτές που κάναμε το καλοκαίρι είμαστε υπερπλήρεις. Μεταγραφικά νομίζω πετύχαμε το μέγιστο».

Για τον επενδυτή: «Το ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομαδούλα για να παραχωρηθεί σε κάνεναν επενδυτή της ώρας. Άλλο ο μακροχρόνιος επενδυτής και άλλο ο βραχυπρόθεσμος. Ενέργειες κάνουμε. Συζητούμε με διάφορους αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές που δεν μπορούμε να τις παραβούμε».

«Προγραμματίζουμε το μέλλον του ΑΠΟΕΛ μαζί με τον Μιλόγεβιτς».

Για τα οικονομικά: «Αν μείνουμε εκτός Ευρώπης υπάρχει σχέδιο για τη νέα σεζόν αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως θα πάμε μέχρι τον Μάιο. Όπως έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια να διεκδικούμε πρωτάθλημα και κύπελλο αυτή τη στιγμή, παρά τα προβλήματα μας, σε σχέση με άλλες ομάδες που μπήκαν ομίλους και είναι πίσω από εμάς αγωνιστικά».

Για το γήπεδο: «Είμαστε στη διαδικασία σχεδίων. Θα κάνουμε την αίτηση μας στην πολεοδομική. Θα το κάνουμε το γήπεδο! Για όλους όσοι χλεύαζαν το γήπεδο είναι η σωτηρία του ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά και οικονομικά. Παίζει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο η έδρα με αυτούς τους οπαδούς που έχουμε».

Αν θα αλλάξουν τα πλάνα με την αλλαγή κυβέρνησης: «Δεν παίζει ρόλο γιατί δεν έχουμε κάνει συμφωνία με καμία κυβέρνηση. Το ΑΠΟΕΛ είναι κυβέρνηση (γέλια)».

Για το ότι πριν μερικούς μήνες δήλωνε πως ήθελε να αποχωρήσει από το ΑΠΟΕΛ: «Μου δίνουν δύναμη οι παίκτες μου, η ομάδα μου και η πορεία μας».

Για τους επενδυτές σε άλλες ομάδες: «Έχουμε πληροφορίες ότι, όπως και άλλοι πρόεδροι διαμαρτύρονται από καιρό εις καιρό, θα πρέπει να ελεγχθούν από που έρχονται αυτά τα λεφτά και από που πηγάζουν αυτές οι επενδύσεις σε κάποιες ομάδες και πόσο καθαρά είναι αυτά που επενδύουν. Έχει μεγάλη σημασία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες δύο ομάδων στην Κύπρο. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό».

Για τη διαιτησία: «Είπαμε να δώσουμε κάποιο χρόνο στον Μάζιτς για τους νέους ρεφ. Χαίρομαι που το ΑΠΟΕΛ ότι βρίσκεται στη 2η θέση και σύντομα θα είναι στην 1η θέση υπό το καθεστώς με ξένους διαιτητές. Επειδή πολλοί είπαν πως με το VAR δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλο το ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν καλοί Κύπριοι διαιτητές αλλά βλέπουμε κάποια λαθάκια. Το ίδιο και από τους ξένους. Εύχομαι οι ξένοι να βοηθήσουν τους Κύπριους».

Αποκάλυψη για πρόταση για Κβιλιτάια: «Δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Το προτέρημα μου είναι η ομάδα μου, είναι να τόσο ενισχυμένη ώστε να διεκδικεί τον τίτλο. Εμείς κάναμε πολύ περισσότερες μεταγραφές σε ποσό, γιατί αμφιβάλω τα ποσά που γράφτηκαν, για 1,4 εκ για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Πέρσι είχαμε πρόταση για Κβιλιτάια και παρότι χρειαζόμασταν χρήματα απαντήσαμε αρνητικά. Προτεραιότητα μας είναι ο πρωταθλητισμός και μετά να πουλήσω ποδοσφαιριστή».

Για τι πρωτάθλημα: «Έχει ακόμα 45 βαθμούς. Το πιο δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι. Παλιότερα ήμασταν σε απόσταση ακόμα και οκτώ βαθμών μπαίνοντας στα πλέι οφ και κερδίσαμε πρωταθλήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε την ομάδα και τη στήριξη του κόσμου μας και νομίζω ότι θα στεφθούμε πρωταθλητές. Το λέω με αρκετή σιγουριά». 

Γιώργος Εφραίμ: «Αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα υψηλού ανταγωνισμού. Στο αποδυτήριο του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους. Υπάρχει η ποιότητα, η θέληση, η δίψα και η πίστη. Κυρίως όμως υπάρχει το δέσιμο του συνόλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ως ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τον αγώνα της διοίκησης. Εμείς δηλώνουμε αφοσιωμένοι στην δουλειά μας. Ζητάμε μόνο ένα πράγμα, να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Μοναδικός μας στόχος είναι να πανηγυρίσουμε μαζί τον Μάιο την επιστροφή στους τίτλους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση