ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πουρσαϊτίδης χαρτί και καλαμάρι (vid)

Άνοιξε τα χαρτιά του ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση και αυτή είναι να επανέλθει πίσω στις επιτυχίες μετά από την χειρότερη χρονιά τουλάχιστον της τελευταίες 20ετίας. Ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν στον «Αρχάγγελο» για να οδηγήσει την ομάδα είναι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ο οποίος και έχει την μεγαλύτερη και πιο δύσκολη δουλειά στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο τεχνικός των «Γαλαζοκιτρίνων» βρέθηκε φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το γεγονός πως φέτος το ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει Ευρώπη αλλά και τα άλματα που πρέπει να γίνουν: «Το γεγονός πως δεν υπάρχει Ευρώπη δίνει λίγο περισσότερο χρόνο. Όμως μετά την περσινή σεζόν πρέπει να χτίσουμε μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών, που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά και να μπει ξανά σε ρυθμό πρωταθλήματος να διεκδικήσει τρόπαιο».

Για το αν δεν έρθει ο τίτλος: «Το αν θα είναι επιτυχημένη ή όχι η χρονιά θα κριθεί στο τέλος του πρωταθλήματος. Όσο και αν ακούγεται δύσκολο, γνωρίζοντας το mentality του Προέδρου και το δικό, ο στόχος είναι ο τίτλος. Τώρα αν δεν έρθει ο τίτλος δεν θα μας κατηγορήσει κανένας γιατί ο κόσμος αυτό που θέλει είναι να δει την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να παλεύει».

Για τη μεγάλη διαφορά που πρέπει να έρθει από πλευράς ποιότητας: «Δεν είναι εύκολο και κανένας δεν είπε πως θα είναι. Απ’ την άλλη προσπαθούμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικότητα και ξέρουν την ιστορία της ομάδας αλλά και το πρωτάθλημα μας».

Για το αν είναι έτοιμος ο ίδιος: «Ζω εδώ πολλά χρόνια, έχω περάσει από αυτή την ομάδα και έχω ζήσει πολλές και μεγάλες στιγμές. Ξέρω τον κόσμο και τα θέλω της ομάδας. Δεν είναι εύκολο αλλά είμαι προετοιμασμένος. Η διοίκηση έχει κάνει καλή δουλεία και έχω όλα τα εχέγγυα για να δουλέψω».

Για τις κινήσεις που έγιναν: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Οι στόχοι που έβαλα σαν προπονητής έχουν εκπληρωθεί. Η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να φέρει τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε. Κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα, όμως όσες κινήσεις και αν γίνονται η επιστροφή του κόσμου είναι το πιο σημαντικό».

Για τον κόσμο και τις κινήσεις που γίνονται: «Ελπίζω να τους ικανοποιήσει. Είναι αρκετά καλές κινήσεις και θα το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για το οικονομικό σε συνάρτηση με το οικονομικό: «Έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Όταν δεν έχω μεγάλο μπάτζετ αυτό που είχα στο μυαλό μου, και έχω και φέτος είναι αντί να κάνω 12 μεταγραφές να κάνω 8 και να γίνουν υπερβάσεις. Να μην έχω την ποσότητα αλλά την ποιότητα. Βέβαια φέτος έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και ποσοτικά».

Πόσες κινήσεις αναμένονται: «Άλλες 2-3 κινήσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια τα επόμενα χρόνια. Είναι δύσκολο σε μια μεταγραφική περίοδο να αντικατασταθούν όσοι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν σε ένα προπονητή για τον λόγο ότι δεν μπορείς να αποζημιώσεις τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι τα ντιλ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σχετικά καλά για την ομάδα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον πρόεδρο και τη διοίκηση. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί δεν έρχονται για τον Πουρσαϊτίδη, έρχονται για τον ΑΠΟΕΛ».

Για τις αποχωρήσεις που θα προκύψουν: «Θα δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια παιδιά. Δεν μπορεί το 70-80% των ποδοσφαιριστών που είχαμε πέρσι να μην είναι τόσο καλοί. Στον χώρο που ζούμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Για το γεγονός πως οι μέχρι τώρα μεταγραφές είναι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν Κύπρο και αν θα συνεχιστεί: «Δεν ξέρω. Ήταν μια σύμπτωση και ασφαλώς είμαστε ανοικτοί αν υπάρξουν παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν από Κύπρο. Στόχος μας είναι πως τα παιδιά που ήρθαν να δώσουν περισσότερα από αυτά που έδειξαν μέχρι τώρα».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Ψάχνουμε για δεξί μπακ και ένα ακόμη ποδοσφαιριστή στο κέντρο με περισσότερες επιθετικές αρετές. Για 3η μεταγραφή, εξαρτάται του τι θα δω».

Για τη θέση του τερματοφύλακα: «Δεν ψάχνουμε. Έχουμε δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Φράνσις ήρθε από μια δύσκολη χρονιά και ο Νεόφυτος από μια πολύ καλή. Ξεκινούν από την ίδια βάση οι δυο και όποιος είναι καλύτερος θα αγωνίζεται. Αν δεν ικανοποιήσει κανένας ίσως μέχρι τον Αύγουστο να γίνει κάποια κίνηση. Αλλά αυτό είναι θέμα αξιολόγησης, όπως ακριβώς αξιολογείται ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και ο κάθε ποδοσφαιριστής, είτε τερματοφύλακας, είτε μέσοι, είτε επιθετικοί».

Για τις κινήσεις των Γεωργιανών: «Ο Κβιλιτάια ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα στην επίθεση. Είναι μια κίνηση που μου λύνει τα χέρια. Μαζί με τον Γκάρνερ είναι ένα πολύ καλό δίδυμο. Τον θαύμαζα σαν αντίπαλος και είμαι πολύ χαρούμενος που η διοίκηση κατάφερε να τον φέρει. Το ίδιο και για τον Οκριασβίλι που είναι χαρακτήρας και προσωπικότητα που κάθε ομάδα θέλει. Για τον τρίτο είναι ο παίκτης που θα ήθελα. Κακώς γραφόταν ότι τον θέλαμε πιο πριν. Έχω ζήσει στην Κύπρο χρόνια, έχω περάσει από την Ανόρθωση και ο καθένας μιλά και λέει ό,τι θέλει.. Όταν έφυγε ενδιαφερθήκαμε όσο είχε συμβόλαιο. Είχε φθάσει στα αυτιά μου το ότι ο ποδοσφαιριστής θα ήθελε να έρθει και εγώ είπα ότι αν μείνει ελεύθερος τότε θα ενδιέφερε χωρίς να μπορώ να πω νούμερα ή οτιδήποτε άλλο. Αφού έμεινε ελεύθερος μιλήσαμε. Λίγες ώρες πριν υπογράψει και αφού έμεινε ελεύθερος μιλήσαμε και ήταν έτοιμος».

Για τον Ζαχίντ: «Έγινε πρόταση για ανανέωση και έχουμε βάλει ένα χρονικό περιθώριο. Μας είπε πως αν μείνει Κύπρο θα είναι για το ΑΠΟΕΛ».

Για τον Τάμαρι: «Δεν ξέρω αν ισχύει. Βλέπω καθημερινά στον Τύπο να γράφονται διάφορα. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι. Ο παίκτης ανήκει σε άλλη ομάδα, έχει πληρώσει για τον Μούσα. Σίγουρα θα ήμουν ευτυχισμένος αν είχα τον Μούσα, όμως θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι».

Για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας: «Ο τρόπος λειτουργίας είναι πως επιλέγω κάποιους ποδοσφαιριστές, το όνομα που προκρίνω το στέλνω στη διοίκηση και αυτή εγκρίνει. Έχω την αποκλειστική ευθύνη για τους παίκτες που θα έρθουν αλλά και που θα φύγουν, είτε τα πράγματα πάνε καλά, είτε όχι».

Για τον Μιροσάβλιεβιτς: «Προσπαθούμε μαζί με τη διοίκηση να ενισχύσουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς. Ήδη ήρθε ο αθλητικός ψυχολόγος που είναι εξαιρετικός επιστήμονας και θα βοηθήσει. Ο Μιροσάβλιεβιτς είναι ένας άνθρωπος που μιλάμε συχνά. Όταν τον χρειάστηκα μου έδωσε την άποψη για παίκτες που ήταν πάντα χρήσιμη. Δεν μπορώ όμως να ξέρω τι θα γίνει αύριο».

Για τον Γκάρνερ: «Είχα μια συνομιλία με τον ίδιο πριν λίγες ημέρες. Μου είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση και θα γυρίσει σύντομα πίσω. Αυτό μόνο ξέρω».

Για τον Τζακ Μπερν: «Είναι έτοιμος να μπει κανονικά από την πρώτη μέρα με την υπόλοιπη ομάδα. Από εκεί και πέρα όλοι μας είμαστε υπό αξιολόγηση».

Για τους νεαρούς και αν μπορεί να αναδειχθεί κάποιος που να έχει ρόλο: «Αν οι ποδοσφαιριστές προπονούνται σκληρά και βγάζουν μάτια θα έχουν την φανέλα. Στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν έδωσα πολλές ευκαιρίες και ανέδειξα νεαρούς. Δεν εξαρτάται όμως μόνο από τον προπονητή. Το ταλέντο υπάρχει και ανέβηκαν αρκετά παιδιά. Κάποια ανταποκρίθηκαν. Από εκεί και πέρα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία».

Για το αν θα εφαρμόσει διαφορετική τακτική και πλάνο: «Σίγουρα έχω κάτι διαφορετικό από την περασμένη χρονιά. Θέλω να είμαστε κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζουμε και να μην δεχόμαστε εύκολο τέρμα».

Για το γεγονός πως υπήρξε μεγάλη πτώση στο ΑΠΟΕΛ: «Δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Κύπρο μεγάλες ομάδες που πρωταγωνιστούν να μένουν πίσω, αλλά στην Ευρώπη έχει συμβεί. Έχει συμβεί και σε εμάς και οκ, έχει περάσει. Δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Το να μην μπορεί ένας ΑΠΟΕΛ να βγει στην Ευρώπη είναι σοβαρό πλήγμα και από πλευράς πρεστίτζ και από πλευράς αγωνιστικής και οικονομικής».

Για την στήριξη διοίκησης και κόσμου: «Υπάρχουν οι απαιτητικοί, αλλά και η μερίδα που με στηρίζει. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο παράσημο για ένα προπονητή. Αυτό είναι και κίνητρο για μας. Το εκτιμώ και θα με βοηθήσει αυτό. Πολλές φορές από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής ένιωσα να απογοητεύω κόσμο. Όμως είναι ευχής έργον για τον ΑΠΟΕΛ που έχει ένα άνθρωπο που ξέρει καλά αυτή την ομάδα».

Σε ποιους ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ θα δώσει ευκαιρία: «Θα ήταν άδικο να πω ονόματα ποδοσφαιριστών και να ξεχάσω κάποιο πίσω. Περιμένω από όλους να γίνουν καλύτεροι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα είναι από την πρώτη ημέρα στο ρόστερ θέλω και αναμένω να παρουσιαστούν βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι».

Για τον κόσμο: «Ακούω, διαβάζω και βλέπω τα πάντα. Η διοίκηση κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει εκεί που την αρμόζει. Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσει η χρονιά. Τώρα πρέπει και ο κόσμος να πράξει το καθήκον. Είτε τους αρέσει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, είτε όχι, είτε του αρέσει ο Πρόδρομος Πετρίδης είτε όχι, το να μην έρθει με διαρκείας στο γήπεδο, τιμωρεί μόνο την ομάδα. Καθήκον έχει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Η διοίκηση θα βγάλει διαρκείας σε πολύ καλές τιμές και λογικές και δεν θα υπάρχει δικαιολογία να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

Για τον Μάριο Ηλία: «Ενδιαφερόμαστε για όλους τους καλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Όσοι θέλουν να έρθουν και μπορούν είναι σημαντικό. Ο Μάριος Ηλία δεν είναι ελεύθερος, είναι στον Εθνικό Άχνας. Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να κτυπήσει την πόρτα του Εθνικού. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά στην επίθεση»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

ΑΠΟΕΛ: Last chance...

Με μονόδρομο μοιάζει το τρία στα τρία για τους «γαλαζοκίτρινους»
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ